Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

onsdag 30 september 2009

Hjälp!

Hjälp, Lillbabs är singel!!!
Morgonen började med att släppa ut hästarna o sen gå in o väcka barnen (o gubben...). Jag är dålig i axeln idag och inte värst pigg, så det blev att peta i mig en stark värktablett. När grabbarna åkt och lugnet lagt sig tänkte jag att jag fixar väl lite med hönsen. Kan ju ändå inte åka nån stans pga. att jag tagit en så stark tablett o svårt att köra med paj axel...
Gick ut och bytte tidningar på bajsbrädan, fyllde i lite foder och skulle prata med kycklingarna -då är den ena död! Lillbabs var ensam o den mindre som såg lite knackig ut igår kväll låg död. Så nu grubblar jag över hur hon klarar att vara ensam? Är det någon snäll människa som har en kyckling på ca 3- 4 veckor att sälja -hör av dig!!! Ras o kön spelar ingen som hellst roll, bara hon får sällskap. Jag tänker på när hon ska slussas ut till dom andra, då har hon ingen att ta stöd av och ingen att sitta o värma sig med.... Stackars lilla pippi!
En bild på dom tagen för drygt en vecka sedan.
Och en bild på min vackra Azalea jag fick av mamma innan hon åkte hem.
Ja, nu har jag gått och strosat i skogen en sväng med hundarna. Hittade lite kantareller, så det får bli en kantarell omelett till lunch -mums!
Ha en bra dag!
Kram Erica

tisdag 29 september 2009

Valparna 3 veckor!

Tjenix!
Tänk vad veckorna går fort. Nu är bebbarna redan tre veckor "gamla". Igår gick dom omkring lite mer målmedvetet i lådan o försökte bita på syskonen, även nåt litet morr hördes:)
Alla är så runda o fina o växer jättebra. Ska fota dom o väga och lägga in det på hemsidan ikväll.
Själv är jag slut efter att ha varit på en shoppingrunda i Valbo. Faktiskt inte en enda djurgrej denna gång....
Men ett par jeans till mig själv, en blå stickad kofta, två v-ringade tröjor och en stickad v-ringad i beige blev det. Fingervantar till grabbarna samt strumpor köpte jag, det var ju frost i morse. Ja också en liten runda på Coop för att ta med nåt matnyttigt :) Var där drygt en timme och dryga 1000-lappen fattigare. Men jag behövde verkligen lite nya kläder!
Igår var farmor hit och tvättade alla fönster i vardagsrummet. En stor form med kålpudding fick vi också. Hon är för rar. Jag gjorde en plommonkaka så vi kunde fika när hon var klar.
Tack alla som grattat oss för vår uppflyttning o Korningen. Det värmer verkligen!
Tack igen till Annika också, som fotade MT:t. Det är jätteroligt att ha kort på den!
Hoppas du inte blev för dålig efteråt, tänkte på dig o din nyopererade höft....
Ha en riktigt bra dag!
Nu ska jag fixa kaffe tills Mattias kommer hem.
En bild på min vackra pellis som jag fick av Britt-Marie.
Kram Erica

måndag 28 september 2009

Min underbara hund:)

Gårdagen gick jag upp tidigt för att åka ner till Sandvikens BK och göra MT med Carro. Vi gick som hund nr. 2. Annika kom också dit för att titta på oss, jätteroligt att ha sällskap med!
Carro hade inte samma tryck i sig som vid MH:t, men kanske är det för att hon är så nära att börja löpa? Ialla fall gjorde hon en bra insats och hon fick ihop 358 poäng och godkänd. Eftersom vi redan gjort exteriörbeskrivningen kan hon nu titulera sig KORAD! Det var så himla roligt att få detta gjort och att hon klarade det så bra. Tusen tack Annika för att du var så snäll o knäppte kort på oss!!!
Bilderna jag lade in kom i omvänd ordning.... den sista bilden är sociala kampen i början, sen "lekgubben" sen kälken o första bilden är kampen vid skotten.
Ja, efter att vi kom hem fixade Mattias lunch så vi åt, sen var jag helslut o sov nån timme. Senare på em. var vi ner till svärföräldrarna med släpvagnen. Fikade med Lillemo sen åkte vi hemöver.
Fast jag sov på em. så blev det tidig kväller. Underbara lilla Emil tog in hästarna för natten!
Idag ska jag försöka ta in sista pelargonerna och göra vinter i blomlådorna som är kvar.
Ha en bra dag! Kram Erica

lördag 26 september 2009

Lördag den 26:e

Översta är Bandido Chief o sist Blond Beauty.
Tjenix!
Hm, mår tjyvens idag. Måste vara cellgifterna som spökar....
Har ialla fall varit ute lite. Det är underbart varmt o vackert väder!
Tog in sista pellisarna från växthuset. Dom blommar så fint nu, men dom fortsätter nog med det ett tag till fast dom får komma in.
Blomme kycklingarna växer o frodas. Dom får vara ute på dagarna i en bur. Det är ju så fint o varmt och dom älskar att gå i gräset o sprätta o picka i sig underlatfrön. Idag fick dom en halväten majskolv, det gillade dom!
Emil red en sväng på Titti och jag följde med bort till soptunnan. Tänk vilken underbart snäll häst denna lilla shettis är. Helt underbar!
Försökte torka fönstren i vardagsrummet idag.... Men jag klarade "nästan" 1 av 6.... Det är bara att inse att det inte går..... När jag mår så här dåligt ska jag alltid ge mig in på saker jag vet är omöjliga. Fattar inte varför jag gör så här mot mig själv. Vill väl bevisa att JAG KAN fast jag är dålig, men det slutar bara med mer värk o att jag blir ändå sämre.
I morgon ska jag ialla fall till Sandvikens BK med Carro för att göra MT. Det ser jag fram mot. Min underbara hund, hon är bäst hur det än går med poängen i morgon.
Kram Erica

onsdag 23 september 2009

Onsdag fm.

Överst: Best Commander sen Brown Bear och sist Beauty By North.
God förmiddag!
Där är det strålande vackert. Ska nog gå ut o ta en skogspromenad.
I söndags hade vi trevligt besök av min gamla svägerska med familj. Dom satt mest vid valplådan:)
Vi åt lite middag, hade gjort en gryta av nöt o älg med rotsaker från landet och egen potatis till. Känns härligt o lite lyxigt att laga mat av våra egna odlingar o kött av våra egna djur. Grytan blev god och efter den blev det kaffe. Hade tänkt baka nåt gott till, men jag var så trött i kroppen efter lördagen.
Ja, sen har väl dagarna knallat på. Jag tar allt i min egen takt. Det som blir gjort blir gjort, och det som inte orkas med brukar finnas kvar till nästa dag:)
Igår "fyllde" valparna 2 veckor. Dom är så härliga nu när dom öppnat ögonen. Det blir liksom mer personlighet och mer rörelser på dom. Jag kan fortfarande inte vilka pälslag dom får. Har tittat runt på olika sidor med JR valpbilder, men dom är såå olika alla. Men det spelar väl egentligen ingen roll hur dom blir. Beauty by North är tingad av Eva OM hon blir slät eller lätt broken. Men eftersom vi ville spara en tjej med "mustach" så blir hon kvar om hon är mer broken eller sträv. Sen dom som är tingade där spelar det ingen roll för familjerna vilken päls valparna får. Så det är bara att vänta o se, borde visa sig när dom börjar närma sig 3-4 veckor.
Men är det nån som "kan" det här med pälsar som ser på korten får ni gärna maila mig! Jag är ju novis på detta med JR uppfödning, så jag mottager tacksamt råd.
Alla valpar är väldigt jämna i storlek utom Bubbel Gum som är minst o Blond Beauty är lite större. Men till sätt och att ta för sig i lådan är dom rätt lika. Best Commander gillar att ligga på rygg o Beauty by North är oftast överst i "högen" när dom äter:)
I dag ska jag åka på Granngården igen för att se om mina vetfällar har kommit hem. Jag har beställt en till varje valp och vill ju gärna få hem dom.
Sen blir det nog en sväng för att handla mat när jag ändå är på G.
Igår hade jag fått ägg av tre hönor!!! Så himla roligt att dom ääääntligen börjat värpa igen efter ruggningen.
Ha en bra dag!
Kram Erica

lördag 19 september 2009

Vilken dag -Yippie!!!!!

Åh, jag är sååå glad o sååå trött:) Jag o Carro tävlade lägre spår här i Ockelbo i dag. Vi började med budföring och den gick bra. Men jag gjorde "tok" så vi fick 8,5 i betyg av båda domarna. Sen ut i skogen för spår. Jag hade bärplockare på mitt spår.... suck! Men vi fick gå det ändå och Carro klarade ut det efter en massa snurr där bärplockarna hade gått. En missad pinne, men klarade tiden med god marginal. Sen var det platsliggning när vi kom till klubben. Den blev det omliggning på en gång för en hund gick upp första gången. Carro låg så lugnt o fint hela tiden så där är jag faktiskt aldrig orolig. Sen blev det lunchuppehåll och sedan lydnad. Carro var trött efter att ha slitit i skogen. Jag spolade av henne med vatten för att kyla henne lite. Vi hade ju toppenväder och många hundar var varma o trötta. Hon var lite seg på lydnaden men den gick rätt så bra ändå. Jag är jättenöjd med hennes insats eftersom hon var så trött efter spåret. Poängen blev 470,25 poäng och Uppflyttning!!! Waow vad jag är glad! Jag är såå himla stolt över att jag och Carro orkade genomföra denna tävling. Nu ska jag vila och sen ska Mattias göra middag. Grattis till Mikaela o hennes malletik som vann idag på finfina poäng! I morgon kommer som tur är Marie o Ove. Ska fråga honom snällt om han justerar min rygg, för den är inte bra nu. Det är nåt som trycker så jag har ont hela högersidan o upp i huvudet.... Men tänk att det är mycket lättare att ta värken när man är så här glad:) Valparna har börjat öppna ögonen! Mest öppna är Beauty By Norths o Big Commanders. Även Bubble Gums har börjat glipa upp och även dom andra är lite på gång. Dom är ju såå söta med ögonen öppna!!! Kram från en så himla glad Erica!

tisdag 15 september 2009

J-kla telefon!

Hm, fick ett SMS nyss av "du vet vem du är!" Och skulle såklart svara på det för jag blev så glad! Skrev ett meddelande och sen skickar inte min j-la telefon iväg det:((
Blir såå himla arg o ledsen så telefon åker snart i soporna!
Vet att du läser min blogg, så jag måste skriva här att jag blev jätteglad!
Hoppas ni kommer o hälsar på snart!
Kram Erica

Valparna 1 vecka!

Oj, vad dagarna går fort! Idag är valparna 1 vecka och dom växer och frodas. Alla ökar i vikt som dom ska. Har gjort en ny flik med dagens vikter o några bilder på hemsidan. Fler bilder kommer, men jag måste ta allt lite "pö om pö". Måste ju be Emil om ursäkt oxå!!! Han städade sitt rum i går och sen dammsög han hela övervåningen samt torkade golven. 6 år gammal!!!! Det ni:) Han är verkligen för go min lillkille! Idag har jag varit med Isac till frissan och sen skjutsade jag honom på fotbollsträning. Min väninna Annika kom förbi på en fika o kikade på valparna oxå. Jätteroligt med besök! Vi pratade såklart hund, hund och lite mera hund:) Nix, nu ska jag spara på min axel. Ha en riktigt skön kväll! Kram Erica

måndag 14 september 2009

Måndag em. den 14 sept.

Tjenix!
F-låt, det finns inte så mycket tid o ork att blogga....
På lördagen hade vi jättetrevligt besök av min gamla svägerska. Sååå roligt att träffa Er!
Hon blev valpsjuk och ska bearbeta familjen om att en liten JR grabb ska få flytta dit:)
Skulle vara väldigt, väldigt roligt om dom bestämmer sig för honom!!! Jag har satt ev. tingad på honom "utifallatt".
Idag var Anna hit och tittade på "sin bebis". Hon kom en sväng till nu i kväll med sin man för att kolla igen. Dom bestämde sig för den mörkaste hanen till slut. Så nu är han bokad och får flytta till ett toppenhem i Lingbo när tiden är inne.
Fårklipparen kom i morse och fixade höstfrilla på alla fåren. Det gick väldigt smidigt! Mattias plockar in o ut djuren till honom och jag drar undan ullen. Sen stoppar vi ullen i säckar. Idag tog jag bara undan lite för tovning. Det blir ju operation av axeln och den är ändå så dålig så jag orkar inte med kardningen riktigt. Men lite ville jag ha:)
På em. tog jag en tupplur. Himlars vad slut jag var! Men efter en timmes vilande så tog jag och Carro en runda med cykeln. Jag vill inte gå för jag är för dålig i knät.... Sparar på det så jag orkar gå spår med henne istället.
Nu har vi ätit middag och Emil håller på och städar sitt rum... eller vad han gör -hm. Tänk att det ska vara såå svårt att städa rummet:)
Mattias hade match i kväll o Isac följde med.
Jag ska ta en liten prommis med Sally innan jag tar in hästarna. Dom får komma in rätt tidigt om kvällarna för det är så himla mycket knott ute.
Bild på valpar o Sallys "stöldgods" -Emils strumpa!
Närmast strumpan "Maries valp", sen "Evas valp" och längst bort "Blond Beauty".
Ha det gott! Kram Erica

lördag 12 september 2009

Jakt...

Angående skallen jag hörde i morse... Det är tydligen björnjakt nu. De har skjutit 2 björnar här i Norrbo i morse!!! Tänk att vi har så mycket björn i knutarna. Nu har jag städat ur en kaninbur, vars boende har flyttat igår. Det ringde en familj från Åmot och ville ha en gotlandshane. Så nu fick han ett nytt gott hem hoppas jag. Fåren kom hem nyss, så jag släppte in dom i vinterhagen. Dom får bo där tills på måndag då det blir klippning. Mysigt att ha dom hemma:) Ha en fortsatt skön lördag! Kram Erica

Lördag 12 september

God morgon!
Ua, vad jag är trött om mornarna nu för tiden. Valparna piper, gnyr, smaskar och låter mest hela nätterna.... Eller ialla fall när Sally diar och är på gång att dia, eller tvättar dom.... Känns som jag skulle kunna sova hela dagen idag... Men det blir nog bättre om ett par dygn. Men dom är såå himla fina allihopa!! Min favvistik är Beauty By North -nr 3. Hon är tingad till norra sverige, men är hon strävhårig så blir hon troligen kvar hos oss. Mattias är lite mot det. Då blir det ju ingen rottisvalp. Tänk att han är så himla envis om en ny rottis. Men jag har hellre en JR!!! Det passar mig bättre med tanke på storlek. Så vi får väl se. Annars blir det kanske en halvfoder tik.
Alla valparna har ökat bra i vikt. Sally pysslar om dom och är en super mamma! Igår gick hon med på en liten prommis. Det märks att hon kan gå ut och kissa lite mer i lugn o ro nu. Första dygnet fick jag ta på henne koppel för att få ut henne och kissa...
Carro tränade jag lite här hemma igår. På fm. tog vi en cykeltur till fåren för att kolla till Ida som var lite halt på ett framben dagen innan. Men igår såg jag ingen hälta som tur var. På måndag kommer fårklipparen. Skönt att få det gjort. Sen ska tre tackor o 5 tacklamm säljas. Resten av lammen ska vi boka tid för slakt till. Det är lite jobb på hösten, men fåren är väldigt lättskötta och trevliga djur. Mattias tycker lika, så så länge han tycker det är roligt så kan vi ha dom kvar.
I morse vid 8-tiden kom jag på att vi glömt att hämta posten i går. Skickade Isac att cykla och hämta den. Mina the påsar från Lena hade kommit! Så nu ska jag prova en kopp av en av mina nya sorter. Spännande med lite nya smaker:)
Idag är det underbart väder. Tänkte lägga ett spår till Carro, men jag hörde hundar som drev i skogen här ovanför, så det är jakt på något. Får väl lägga ett åkerspår här framför huset istället. Bara Carro får göra något så blir hon nöjd. Vi kan ju träna lite knixiga vinklar och krångla till det med korsade spår och sånt roligt. Få se hur hon löser det:)
Det passar ju mitt strejkande knä rätt bra att gå på åkern oxå.
Ha en riktigt fin lördag, det tänker vi ha!
Kram Erica

torsdag 10 september 2009

Vilken vacker dag!

Ja, idag har jag försökt vara ute för det har varit en helt underbart vacker höstdag. Vaknade fortf. trött.... jag har ju valplådan bredvid min säng. Sally har varit dålig i magen i natt, så vi har varit ut några gånger. Inte undra på med tanke på vad hon äter nu.. urk!
Valparna är såå fina, tänk vad det är mysigt med valpar. Fast jobbigt, men inget mot vad som komma skall:) Mattias har redan börjat förbereda för att rädda div. kablar och sånt....
Daktiskt var jag inte så dålig i kroppen i morse, -helt underbart! Så när grabbarna hade farit till skolan och jag ätit frukost gick jag upp i skogen bakom huset och lade ett spår till Carro. Hon har ju fler än en myra i pälsen nu.... Gick en 5-600 meter med 5+slut. Orkar inte gå längre pga. mitt knä som spökar. Gick ut spåret efter ca 70-80 min. Carro gick finfint och inget problem någon stans. - Min duktiga go vovva!
Sen plockade jag lite inne och vilade innan jag skulle till Gävle för magnet röntgen. Den gick bra och gick fortare än förra gången. När jag kom hem fikade vi. Nu har jag vilat för att ladda för kvällens träningskväll på klubben. Ska upp en snabbis och träna igenom Carro.
Ha en skön kväll! Kram Erica

onsdag 9 september 2009

Onsdag kväll 090909

Tjenix! Hm, ja inte har det blivit mycket gjort här idag... Fast jag HAR faktiskt varit en bit bort från valplådan! :) Sally är såå duktig med sina småttingar och alla mår jättebra. Dom är så himla jämna o fina allihopa. Lilltjejen som kom först är lite mindre, men annars är dom nästan exakt lika stora. Det är så enormt fashinerande att sitta och titta på dom. Vilka instinkter det finns. Allt går enligt "boken" och Sally är verkligen en exemplarisk mamma. Har varit ut på gräsmattan o kört igenom Carro inför bruks lydnaden. Hon är så laddad att hon håller på att krypa ur skinnet. Hon tycker det är trist när matte sitter och glor på småttingarna hela tiden:) Sen har jag vattnat växthuset o plockat massor av tomater. Det är underbart nu när man kan plocka in av diverse grönsaker och blommor från landen. Nix, nu ska jag gå och stänga om hönsen. Hästarna får faktiskt gå ute i natt, liksom natten som var. Dom verkar inte misstycka. Det blir för jobbigt att mocka nu. Har varit in på Lenas hemsida ( www.lantrasgarden.se ) o beställt lite The sorter. Det är så gott med en kopp the till kvällsmyset med tända ljus. Min mage mår inte så bra av cellgifterna, så då passar det bättre med the än kaffe på eftermiddagen oxå. I morgon ska jag in till Gävle för att göra magnetröntgen av axeln. Skönt att få det gjort. Då kan det aktuellt att jag får en tid för operationen snart. Ha en riktigt skön kväll! Kram Erica

tisdag 8 september 2009

Valpning troligen färdig...

Oj, vilken duktig mamma Sally är!
Nu är det en jämn kull på 3 tikar o 3 hanar. De är jättefina allihopa -vad annars!?
Har lagt in bilder i underflik på valpsidan på hemsidan.
Ni får titta o njuta. Bilderna är väl inte jättebra, men så gott det går:)
Sally har fått en dusch och ny fäll i valplådan och ett mål kokt kycklingfilé med ris.
Jag är helslut så nu ska jag lägga mig och kika på valpisarna.
Kram Erica

VALPNING!!!

Oj, vad detta är spännande!!! Kl. 13,27 kom tik nr 1 -vit kropp mörkt ner över höger öga och vänster öra, 146 gram Kl. 14,01 tik nr 2 -vit kropp bruna öron o brun fläck vid vänster öga, 276 gram! Kl. 15,40 tik nr 3 -vit kropp brunt huvud med bläs och tre bruna fläckar mot ryggslut, 186 gram. Sally är jätteduktig!!! Fortf. är hon jättetjock! Så det är kanske fler. Kram Erica

Det börjar hända saker...

Sallys temp gick ner till 37,0 i går kväll. Vid 20-tiden började hon bädda o flåsa lite grann. Sen somnade hon (med oss i sängen...) och vid 4-tiden vaknade vi av att hon flåsade igen. Då fick hon gå ner i valplådan bredvid sängen. Hon är fortfarande flåsig och magen börjar bli riktigt hård -sammandragningar?! men ingen valp har behagat att göra sig tillkänna än:) Det kan ju ta flera timmar än, men det kan ju bli rätt snart oxå.... Har ris o kycklingfilé på kokning, så det finns gott åt princessan när det är klart. Skriver igen när det händer något! Ha en bra dag alla! Kram Erica

måndag 7 september 2009

Mmmmåndag!

Ja, idag har jag fortfarande gått på små rosa moln efter gårdagens prestation. Tusen tack alla vänner som grattat oss, ni värmer verkligen!
Vi fick så fina betyg trots min stela kropp.. jag gick verkligen urtaskigt. Jag skrev bara kort igår för jag var så trött. Men här kommer betygen:
Platsliggande: 10
Fritt följ: 9 ngt segt sätt, släpper helt om
Läggande: 8 segt lägg, dk uppsätt
Inkalln. m stå: 8,5 bättre tempo önskas, långt stå
Sändande m stå: 9 tempo
Apportering: 6,5 slarv, omtag, tugg
Fritt hopp: 8,5 dk sättande, tveksamt
Fjärren: 10
Helhetsintr: 9 -Bra ekipage!
Summa 178 poäng och Vinst, oj vad jag blev glad!!!
Idag är Sally mer trött än vanligt... tempade henne kl. 11 och då var den 37,3 och nu kl.18 var den 37,0.... undrar om det blir i natt??? Verkar vara förberedelser för valpning känns det som. Men hon har inte börjat bädda eller så, så vi får se. Skriver så fort det börjar hända något. Tur att Mattias är ledig!
Nix, nu ska jag ta in hästarna och göra kväller ute. Emil red Titti tidigare och nu har han gått ut och tagit in henne. Ha en skön kväller!
Kram Erica

söndag 6 september 2009

Super Söndag:)

Åh vad jag är glad!!
Jag och Carro har varit och tävlat i Bollnäs. Jag kände mig hyfsad när vi åkte dit, tyvärr stelnade jag till för vi fick vänta så länge, så jag gick dåligt när vi tävlade. Men ändå fick vi en 9:a på fria följet och vi fick 178 poäng, sista 1:a priset och VANN!!! Åh, vilken underbar känsla.
Underbara Mattias hade köpt med sig en bukett rosor till mig för att fira vinsten. Tusen tack älsklingen min.
Ikväll firar vi nog med pizza och nån efterrätt. Carro har fått massor av frolic och kokt lammlever:)
Ha en trevlig kväll!
Kram Erica ...som svävar på moln...

lördag 5 september 2009

Lördag:)

Här går det i snigelfart. Vet inte om det är den ökade cellgiftsdosen som gör att jag är så himla trött o seg... Ont i skuldror, axlar o nacke har jag också, fick ju migrän troligen pga detta. Men igår var jag till Lena och fick massage -uuunderbart! Så nu hoppas jag att det lättar i skuldror o nacke.
Allt är bara bra med kycklingarna. Tyvärr är en borta. Fattar inte vad som hänt, men troligen måste katten varit in och tagit den. Trist nog var det den gula också.... Men de två som är kvar verkar riktigt pigga o krya. Dom är nu hermetiskt instängda för eventuellt nya hungriga tjuvar!
Tänkte köpa fler från Ewa, men vi skulle inte kunna mötas förrän om två veckor, så vi lade det på is. Vi tänker nog antingen köpa ett gäng kycklingar i vår, minst 10 eller prova att kläcka fram ett gäng själva. Vi har ju nackat två av blommetupparna och det var underbart gott kött på dom. Så det är ju trevligt även om det är tuppar man får, men man vill ju gärna ha hönor. Nu har vi en tupp o två hönor kvar från Ewa och jag tror att dessa småttingar är en tupp o en höna. Men vi får väl se längre fram om jag gissat rätt:) Majas grönvärpar kycklingar är jag dessvärre rätt säker på att dom är 3 tuppar.... hoppas jag har fel.
Med Sally är allt bara bra. Guuud så stor hon är om magen!!! Hon ligger på rygg mellan oss på nätterna o varje kväll ger jag henne massage på magen. Hon är såå himla spänd o rödflammig, så hon verkar tycka det är skönt med lite massage:) Våran Lilla Princessa!
Nu är valplådan klar och alla vetfällar tvättade o ligger på hög. Tror jag har allt förberett, men man är såå pirrig.
Har tränat Carro här hemma mest varje dag. Igår var jag upp på klubben på dagen. Alla moment sitter nu, men hur bra får vi väl se när det är tävling. Hon är så himla taggad och gör allt så fint, det är jag så glad för. Annika o hennes hundar kom upp till klubben igår, samt Lennart med hundar. Så vi tog en fika o pratade lite. Annikas aussie -Hope är från Meet My Owns kennel och hon är en riktig liten energiknippe. Tänk att vi har så många aussies i Ockelbo BK. Det är ju Annika o Gunillas hundar från Meet my Own, Laila o Helenes från El Merinos, Anna Å's från Gun Lake, Anna L o Veronikas från Stjernborgens. Också sist min Carro från Tomtemors kennel.
Har satt ner lite tulpanlökar idag. Man måste ju planera för vårens njutning:) I våras hade sork-j.... ätit upp massor av mina tulpaner och påsk o pingstliljor-grrr!
Men nu hade jag ju en anledning att köpa lite nytt istället:) En påse snödroppar kom visst också med i korgen:-)
Ha en riktigt skön helg! Kram Erica

torsdag 3 september 2009

3 september

En underbart vacker morgon idag:) Ska ta vara på denna dag genom att vara ute så mycket jag orkar. Igår var jag ner till Sandviken med ägg till Lena. Sen hade jag tänkt handla mat på Maxi, men vi åkte in till Valbo istället. Tyvärr fick jag en släng av migränen, blev helyr o mådde illa... Suck! Men var in på Djuraffären o köpte tuggben o undulatfrö till kycklingarna. Sen en snabbis in på Jysk o köpte tyg till kökssoffan. Hittade en 5 meters "klipp" för 150 kr, nåt brun/beige/vit blommig. Tror det blir jättefint. Sen var vi in en snabbis på Stadium, hade väl egentligen tänkt åka in till Gävle på Maries butik men jag orkade inte. Mattias skulle kolla in vindbyxor på rea, men hittade inga. Han köpte golfbollar o så hittade vi mössor till grabbarna. Förra vintern gick det massor av mössor till Emil. Undrar var han gjorde av alla.........??? Sen såg jag en så snygg jacka som jag var tvungen att prova. -Satt perfekt!! Så den köpte Mattias till mig. 1299:- tror jag den kostade, den var i grå/brun med rosa detaljer -såå snygg! Så nu klarar man vintern:) Sen var det hem och däcka i sängen. Ua, vad hemskt det är med migrän... Tog mig upp efter 20 för att ta in hästarna o stänga till hönsen, sen var det sängen igen. Men idag hoppas jag på en bättre dag. Även om huvudvärken sitter som en slöja i skallen idag oxå, så tror jag den avtar. Ikväll är det träning på klubben. Ska upp och köra igenom Carro. Det är så bra när man får hjälp med att bli igenomkörd och dessutom kanske man får nåt bra tips om div. dk ´n man gör helt omedvetet. Kokade förresten malda kyckling skrov från Siw med lite makaroner till hundarna igår fm. Sally äter så dåligt, men nu smaskade hon minsann i sig. Tycker det är viktigt att hon får i sig mat. Fast jag kan förstå att det trycker på så hon inte känner sig så hungrig. Men nu ska hon få små portioner fler ggr. per dag. Tack för alla hälsningar till henne från alla! Få se om alla kycklingar kläcks idag. Spännande! Snälla Maria skickade kort på de 3 som hade kläckts igår och dom är supersöta! En gul o två bruna var det. Hoppas på nån höna! Ha en underbar dag! Kram Erica

onsdag 2 september 2009

God morgon!

En gråtrist onsdag med småregn i luften...
I går åkte sista kattungen till sin nya familj. Skönt att alla fick så underbara hem, men det är väldigt tomt också!
Missan var inbokad hos vetten och blev steriliserad i går fm. Allt gick så smidigt o bra, vi har en underbar veterinär. Skönt att ha det gjort.
Tränade igenom Carro här utanför på åkern. Hon gick riktigt bra på ALLA moment! Härlig känsla. Skickade henne på rutan från olika håll, efter olika moment och hon gick perfekt i alla gånger utom 1, då hon ställde sig med halva kroppen utanför. Känns ialla fall helt underbart att poletten ramlat tillrätta igen. Även om det inte kommer att kännas tryggt på tävling än... Men vi nöter på!
Tog en kvällsprommis med tjejerna och Sally knatar efter i sitt eget tempo. Hon leker fortfarande med kottar (hon är kottoman!!!) men inte med samma fart o intensitet. Vi såg två älgar här borta vid hygget, då tände hon till minsann o gav dom en liten utskällning.
Själv staplade jag hem.... Kändes som om fötter o underben var vätskefyllda och det gjorde så ont att gå. Det var bara att gå och lägga sig när jag kom in. Men benen o framförallt fötterna känns bättre idag. Blir lite nedstämd eftersom jag ska vara så "bra" medicinerad nu. Hur mycket cellgifter o värktabletter kan dom proppa i en.... och hur länge? Den biologiska medicinen har jag ju oxå. Var man åtminstone någorlunda pigg o smärtfri var det ju en sak, men.... Äsch, nu ska jag inte vara så jäkla negativ. Jag har ett underbart liv med min familj o alla djur! Dom ger mig så mycket glädje o styrka. Och alla blommor som ger mig avkoppling o njutning åt ögat.
Idag ska jag gå ut och dricka kaffe i växthuset och njuta av mina tomater som mognar i alla härliga färger. Igår gjorde jag korvstroganof o hade i färska tomatbitar o färsk chilli från mina plantor. Häärligt gott!!
Idag hoppas jag att mina blommekycklingar kläcks. Fick mail av M o B-M och två hade kläckts i går kväll. Åh, vad spännande!!
I em. ska jag åka in till ICA maxi och handla lite tror jag. Behöver komma ut lite. Skulle vart in på Stadium o kikat på rean oxå. Få se hur långt jag orkar:)
Ta hand om er!
Kram Erica