Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

fredag 30 april 2010

Sista april!

Gokväll! Nu är klyftpotatisen i ugnen o vi väntar på att grillmästaren ska komma hem! Få se om vi åker ner till Ockelbo o tittar på någon kase senare. Det blev så grått o kallt ute så man vill inte gå ut nå mer idag.... Jag red ut på Frida idag. Sally följde med men Carro fick stanna hemma - hon blir helgalen när vi rider ut. Vi red upp iskogen här bakom en sväng o sen ner efter gamla vägen till Rempling o vände. Härligt!!! Jag bara njöt av ridturen:) Jag är så himla lyckligt lottad som har en sån underbar häst o kan rida ibland. Jag är verkligen privilegad som har så många djur som gör mig glad o en underbart härlig familj. Hann även med att plocka bort sista (hoppas jag..) glasskärvorna i växthuset o tvätta av golvet med slangen o möblerna. Nu är det rent o fräsht därinne. Nu kom gubben hem. Nu ska avnjutas grillat med klyftpotatis o glass till efterrätt! Mums! Kram Erica

torsdag 29 april 2010

Bilder från idag!

"Curryhönan" Maja o tuppen kuckilurar på gräsmattan...
Majas ägg, Hilmas ägg, Blomman o Blomstras ägg!!!
Fina, underbara Ålli har fått flytta ut!
Här är Ålli o Rosmarins nyfödda, 5 st vad jag kan se, tre brokade o två "mörka".

Lite bilder...

En av Agnez franska vädurs ungar -Söööt!!!
Min otroligt vackra Millfield Rose slog ut idag!
Nyplanterad stickling köpt via Bergabacken.

Torsdag den 29 april...

Hönorna i rastgården så inte höken tar dem, nu får de bara vara lösa när vi är ute!
Tjenix!
Igår var det träning på klubben. Kallt o blåsigt, så inget väder för mig... Men Carro bryr sig inte om om väder eller matte är dålig, hon gör ett bra jobb endå!:)
Vi tränade lite fritt följ, inkallning med stå, kryp o platsliggning med skott. Första skottet röck hon till, men det var mer som OJ! sen var hon hel cool som att, det var bara platsliggning med skott idag ju... Jag är så himla stolt över min hund! Krypet tränar vi detaljer i, som uthållighet o inte vara före matte. Hon är faktiskt helt underbar i krypet, bara rinner bredvid mig. Hon älskar att krypa o har väldigt lätt för det.
Idag efter jobbet så gjorde jag en uppletanderuta. Det var eeeeevigheter sen!!! Carro skötte sig bra med tanke på att det var så länge sen sist. Hade lagt ut tre föremål o efter lite tjafs så hittade hon dem. Hon blev rejält trött.
Fy vad jag tog illa upp för kommentaren på förra inlägget o svarade lite purket på det. Tänk att "nån" tycker att jag inte uppskattar mina hönor o har dem för produktion... Undrar om den anonyma "tyckaren" vet att jag har hela 4 hönor. Det är väl klart att man uppskattar när dom äääntligen klämmer ur sig ett ägg efter 9 månaders uppehåll! Och att jag hotar dem med curryhöns är inte mer illa menat än att jag hotar Emil med att kvista öronen av honom... mm. mm. Än har jag dock aldrig gjort slag i saken utan det är bara hot:)
Fast å andra sidan skulle jag tycka det var mer rätt att äta en curryhöna som gått o skrotat här på gården hela sitt liv o ätit bra mat o haft 9 kvm att dela på 4 hönor+1 tupp, mot att äta en "industrihöna" där de går 9 hönor per kvm..... Men även om vi nackar tuppkycklingarna o äter dem, så Maja skulle jag ALDRIG kunna äta!
Nix, pix, nu ska jag gå ut i solen o dricka lite kaffe.
Ha en bra dag!
Kram Erica

tisdag 27 april 2010

Tisdag den 27 april

Tjenix!
Förmiddagen tillbringade jag o Mattias i trädgården. Jag planterade om lite tomatplantor o pellisar o Mattias krattade. Vår höbonde kom med rundbalar till fåren o hästarna, så nu klarar dom sig ett tag o jag behöver inte bära hö innifrån till hästarna. Skönt!
Har tränat lite med Carro här utanför. Hon går riktigt bra i fria följet tycker jag. Även inkallning med stå gick bra också tränade vi kryp som gick jättebra.
Var livat i hönshuset så jag gick o tittade. Jo, tre ägg i redena!!! Det var Maja som förde liv o talade om hur himla duktig hon var som lagt ett ägg:) Som det skulle vara nån enorm prestation, hon har haft ledigt sen i juli!!!! Kanske mina tankar om kokt curryhöns satte fart på henne?!?
Jätteroligt att få en liten utdelning från henne, för äter o skiter gör hon ju fast hon varit långledig....
I morgon är det jobb o på kvällen träning på bruks. Nu ska jag o Carro ta oss i kragen o fortsätta målmedvetet för start i högre. Tomas gav inspiration så den ska tas tillvara på!
Ha det gott!
Kram Erica

måndag 26 april 2010

Måndag morgon den 26/4

Tjenix!
Igår var jag på kurs på brukshundsklubben för Tomas Ivarsson. Åh, vilken härlig träningsglöd jag hittade tillbaka till. Tomas är en lugnt o väldigt sympatisk instruktör o hade mycket bra tips o idéer. Först visste jag inte vilka moment jag skulle välja som jag ville ha hjälp med... Vi fick välja två o jag har ju bara tränat lite smått här hemma o inget "riktigt" så det kändes som att alla moment inför högre klass behövdes det hjälp med..... Men jag valde fritt följ o frammåtsändande samt krypet. Jag tycker Carro släpper mycket i fria följet o inte känns "med" riktigt. Fick bra tips o faktiskt så kändes det mkt. bättre direkt. Har fått jättefina bilder mailat från Marie o Lennart, och när jag tittar på dem så ser man att Carro ligger lite långt fram i fria följet. Men jag går som en gammal kärring!!! Nu ska jag räta upp mig o ha blicken frammåt. Då tror jag att hon helt naturligt går lite längre bak, nu liksom trycker jag henne frammåt med min taskiga hållning. Vad gäller hennes kontakt så är den kanon. På nästan alla bilder jag fått från Marie o Lennart, över 40 kort! så är det kanske ett eller två kort som Carro inte har blicken focuserad på mig. Så nu ska jag sluta irritera mig på att hon ibland släpper blicken en kort stund. Hon klarar av att ha focus på mig suveränt endå!
Frammåtsändandet har vi "tränat" på promenader då jag säger "frammåt" till Carro, för att få iväg henne en bit från mig. Har gjort det sen hon var liten för min egen självbevarelsedrivts skull.... Då hade vi Maja också, man vill inte ha tre rätt stora, lekande hundar, i fötterna när man är på promenad... Så när jag visade vad vi hade för frammåt så trodde jag inte mina öron när vi kom tillbaka... De applåderade! Gud så generad jag blev:) Tomas tyckte det var helt obetalbart att ha en hund som hade det avståndet så naturligt. Det var en "once in a lifetime" hund tyckte han. ***Stolt matte!!*** Så nu har vi fått tips o råd om hur vi ska gå vidare för att få detta till ett tävlingsmoment.
Krypet tittade Tomas på o tyckte det var suveränt. Så där ska vi bara träna vidare så vi får uthålligheten att krypa långt o senare lägga till vinklar.
Ja, det enda som man tyckte var jobbigt igår var att det blåste så förbannat. Det var fint väder, men ibland tog blåsten i så det gjorde ont i kroppen. Men en toppendag trots det, med massor av matnyttigt i bakfickan för fortsatt träning. Är sååå himla stolt över min underbara vovve!!! Känns härligt!
***Bilderna är tagna av Marie Larsson och Lennart Larsson & Annika***
****Tack snälla ni för dem!!!****
När jag precis klev ur bilen här hemma så ringde Ove. De var i krokarna för Melker hade spelat match här i Åbyggeby. Så de kom över på en kaffe o pratstund. Teo var med o han var i högvarv o lekte med Carro o Sally. Trött som jag var så glömde jag att hämta kameran... men han är jättefin o ett nummer större än Sally nu. Himla fin är han grabben! Han sov nog sött när de kom hem:)
Rosmarin har ungar i sitt bo nu!!! Vill inte störa henne än o titta hur många det är. Det är hennes första kull, så de får bli några dagar först. Jätteroligt att det blev en kull gotlänningar ialla fall. Nästa vecka ska Frasse o Gosan flytta. Sen kommer nog min gotlandshona Lea tillbaka i sommar. Jag ska bara ha gotlandskaninerna sen.
Ha en riktigt fin dag i det vackra vårvädret!
Kram Erica

söndag 25 april 2010

Söndag morgon!

Så här trött blev Sally efter vår ridtur idag:)
Emil rider iväg på Titti o Carro kollar läget:)
Söööööööt!!
Små franska vädursungar tre veckor gamla.
God morgon!
Strax ska jag o Carro iväg på kurs på brukshundsklubben för Tomas Ivarsson, ska bli jätteroligt.
Emil ska vara med, hoppas att det går bra o att han inte tröttnar på en gång....
Gårdagen tillbringades utomhus mest hela dagen. Det var uuunderbart väder! Först var det mockning efter hästarna släppts ut, sen tog Emil in Titti o red henne en sväng. Sen blev jag ridsugen o tog in Frida o red en skogstur. Bara en kvart, men rätt ut i "naturen" så Frida fick ta det lugnt o hålla reda på vart hon satte fötterna istället för att ligga på o bli stressad frammåt. Jag vill ta det lugnt med min axel o inte sitta o jobba henne, så då kunde jag ta det lugnare o hon fick även pulsa i snö på sina ställen. Vi var nöjda båda två när vi kom hem:)
Rosmarin vår gotlandskanin bygger bo för fullt. Hon började i tid, redan förra helgen så jag trodde det var dax då. Men efter en titt i almenackan så lurade hon mig med att fixa boet i goood tid:) Men det är nog dax idag, spännande.
Agnez ungar växer så det knakar! Guuud så söööta dom är. Fotade dem i förrgår, men det är svårt att få dem att sitta stilla:)
Ha en härlig dag i vårsolen!
Kram Erica

fredag 23 april 2010

Fredag!

Tjenix!
En härlig dag o jag är ledig:)
Började med att släppa ut hästarna o få iväg barnen till skolan.
Sen var det mockning. Nu har Titti kommit hem igen, för det funkade inte hos Tese. Titti kom på att det gick att gå ut genom staketen.... Hm, men här är det staket med trådar för får o minishettisar o ordentligt med ström:) Så jag köpte naturligtvis tillbaka henne o de kom hem med henne i går kväll. Guud vad vi har saknat henne! Till o med Mattias sa att han har saknat den lilla hårbollen:)
Efter mockning o utfodring av alla småttingar så tog jag en skogsprommis med hundarna o Titti. Det är så roligt att ha henne med.
Sen när jag kom hem o släppt in Titti i hagen kom Maria o Tese förbi på en fika o pratstund. Trevligt!
Sen njöt jag av lite sol på bron här uppe. Härligt! Men rätt som så växlar det till molningt o snö.... knepigt väder!!!
Nu ska jag o grabbarna åka ner till Ockelbo det blir fredags fika på Trillinn o handla, sen ska Isac klippa sig.
Ha en härlig helg!
Kram Erica

torsdag 22 april 2010

Torsdag den 22:a

Säkert vårtecken -Tussilago i vår slänt!!!
Tias förstfödda, en superfin kille!
Min underbara Carro, är såååå stolt & rörd över att vi vann
Christinas minnespris för 2009!!!
En färgklick som man blir glad över att se i köksfönstret:)
God morgon!
Oj, vad länge sedan jag skrev.
Men det blir så när arbetsträningen upptar förmiddagarna o familj o djur resten av dagen. Sen blir det ännu tidigare kvällar o en tupplur när jag kommer hem:)
Glömde att ringa Marie igår o höra om allt gick bra med Teo. Han hade tuggat på en pinne kvällen innan o fått nåt i halsen. Fy vad maktlös man känner sig o jag kan tänka mig att det var ännu värre för dem. Tänker på Er o hoppas att han är pigg nu!
Sista lammen kom i förrgår. Tia fick en kille o en tjej. Killen är supersöt med vitt i ansiktet o tjejen är helsvart.
Tja, våren är på antågande, men igår snöade det så det blev vitt på backen... o det kommer lite snö ute just nu, Suck! Kallt har det blåst ett par dagar oxå. Vill ha värme nu!!! Lääängtar efter att flytta ut alla mina plantor o pellisar i växthuset.
Nix, nu lägger jag in lite bilder. Måste iväg o jobba:)
Ha en underbar dag!
Kram Erica

söndag 18 april 2010

Söndag kväll...

Gokväll! Nu är det kväller med alla djuren. Det var så himla kyligt i luften så hästarna fick gå in lite tidigare. Blir nog minusgrader i natt. Är öm o mör i kroppen. Känns som jag blivit överkörd av en traktor! Men det är ingen traktor, det är Ove som varit framme:) Jag var så låst i ryggen o fick ont i huvudet o mådde illa igår. Så i morse ringde jag o hörde om Ove kunde fixa mig lite. Så nu är jag såå mycket bättre. Tack snälla! Fick också en trevlig pratstund med Marie. Men jag måste åka dit en dag när vi har mer tid att prata i lugn o ro. Man har såå mycket att prata om när man träffas. Allt var bara bra med Teo. Han har växt till sig till en såå stilig kille! Han blev jätteglad när jag kom, gissa om det värmer:) Goa små hundar! Ja, sen var jag o hämtade upp Emil hos farmor o farfar. Vi fick äta lunch där också. Så när vi kom hem var vi ute o pysslade ett tag. Sen var vi ner o nattade Stinas pullor o vattnade lite. Dom fick en lite tidig kväller, men jag är så trött så jag ville hem o göra kväller här hemma o sen ta det lugnt. Så nu ska jag borsta gaddarna o krypa till kojs. Ha det gott! Kram Erica

lördag 17 april 2010

Lööördag:)

Tjenix! Jag är såå himla slut i kroppen. Det är jobbigt att börja arbetsträna o sätta sig in i nytt bokföringsprogram.... Men det är så himla roligt! Min förkylning har inte gett med sig den heller, antar att det gör det x-tra jobbigt:( Nu har jag tagit ut en sockerkaka ur ugnen, väntar besök av farmor o farfar. Emil ska följa med dem hem o sova över inatt. Har varit ner o släppt ut Stinas pullor. Dom är på semester o kommer inte hem pga. vulkansotet i luften... Hoppas dom får trevliga extradagar, men jag antar att man är mer frustrerad o vill hem. Nu ska jag gå o kika om Rosmarin har fått några bebisar. Hon har börjat bygga bo o det är på g nu i helgen. Spännande!!! I förrgår fick Kia två tacklamm. Nu är det bara Tia kvar som ska lamma. Dom är jätteduktiga alla tackor med sina bääbisar. Ha en skönt lördag! Kram Erica

onsdag 14 april 2010

Kväller...

Nästan alla kycklingar! Sååå söööta!!!
Trött så ögonen håller på att trilla ner... Så nu väntar kudden!
Allt gick bra hos sjukgymnasten. Hon tycker jag läker o tränat(!) jättebra:) Själv tycker jag att jag fuskar med övningarna o talade om det, men hon var så nöjd. Det är viktigt att inte skynda heller pga. min sjukdom. Så det var ju bra.
Från Gävle sjukhus åkte jag genast till Sandviken o Af/Fk mötet. Det var väl inget speciellt tyckte jag, utan jag har en tid bokad nästa vecka istället då jag får mer "matnyttigt" ang. mitt nya jobb.
Ikväll tog jag o Emil cyklarna o Carro o åkte ner o nattade Stinas höns. Carro hittade deras damm på baksidan o tyckte hon var varm o slängde sig i för ett dopp.... J-kla hund! Så när vi kom hem var det bara att baxa i henne i badkaret o shamponera in henne. Jag ropade på Mattias för att få hjälp men han hörde inte... Hon var såå skitig så jag hade kunnat vrida skallen av henne innan jag fick ner henne i badet. Det var leriga tassavtryck överallt i badrummet o utanpå badkaret!!! Men nu ligger hon nöjd i kroppen, här bredvid o luktar jättegott.
Har fått rapport från mina valpköpare att Bea o Steffi har börjat på kurs. De är jätteduktiga o jag är såå stolt! Både över mina fina valpar o deras duktiga mattar & hussar. Bosse har fått kulorna borttagna, så han är nog lagom uppåt:) Men ska man "bara" ha en trevlig sällskapshund så kan det vara skönt att slippa hanhunds tjafs. Det blir ju lugnare med en "det". Men det kanske inte Bosse tycker:)
Fick MMS av Teos matte, men min telefon kunde inte öppna det....-suck!!! Det var ju därför jag bytte telefon. Jag är inte glad över mina telefoner kan jag säga....
Jag hoppas att alla valpar kommer på träffen i maj. Lääängtar efter att få se dem bredvid varandra, så man ser hur alla har utvecklats. Läängtar verkligen efter att få krama om dem alla!
Ja, så nu ska jag, också nöjd i kroppen, krypa till kojs. Stackars Mattias har åkt o jobbat natt...
Kram Erica

Facebook..

God morgon! Igår kväll fick jag "tummen ur" o loggade in på facebook.... Vips skramlade det till i inkorgen på mailen med massor av vänförfrågningar. Har alla utom jag facebook???? Ja, det är inte att man känner sig rätt antik o mossig.... Men jag har fortfarande bara börjat kika där, återstår massor att lära o få se om jag orkar skriva både där o här. Vi får se. Idag är det ännu en underbar dag med strålande solsken. Härligt! Fåglarna kvittrar o snön smälter ääääntligen bort. Mina kycklingar växer o mår bra. Hade en Isbarkyckling som var slö så jag fick stoppa den i en egen låda drygt ett dygn. Men igår kväll var den piggare så den fick gå tillbaka till de andra, även i morse var det full fart o den åt o drack o sprang med de andra dunbollarna. Härligt! Alla är i så olika fina färger. De fem Isbaren är tre grå, en gul o en svart. Hedemororna är fyra ljusgrå, fyra svarta o två gula. Blommekycklingarna är rödbruna. Spännande att se vad det blir av dem som vuxna. Lammen växer så det knakar! Guud så sööta de är på kvällarna, då har de lammrace runt vindskyddet. Ser för härligt ut. Vi funderar på att sälja tackorna i höst. Känns så tungt nu efter denna vinter när alla staket är helt demolerade av snön. Till hästarna räcker det med två eltrådar, till fåren är det fem. Nu är nästan alla isolatorer förstörda efter Bladmursvägen.. Suck! Så det ska vi tänka över o se hur det blir. Agnez ungar har inte kommit ur boet än, men det dröjer nog inte många dagar. Ska bli spännande att se hur de ser ut när de är pälsade. Söööta såklart!!! Rosmarin hade en tuss med hö i mun igår, så hon har börjat göra sitt bo nu. Hon har några dagar kvar. Det blir enda gotlandskullen i år tror jag. Jag vill inte ha för mycket. Få se om Carro löper o det blir parning där. Jag hoppas ju så på en kull efter henne där jag kan spara en valp. En uppfödare på rottis ringde härom kvällen o har ev. en omplacerings tik på gång som hon erbjöd oss. Mattias är såklart jättesugen. Vi får se. Det är en kanontik som är fri i leder o Korad. Men ändå en vuxen hund... och "fel" ras för mig.... eller?? :) Nu ska jag strax iväg till sjukgymnasten på Gävle sjukhus. Sen blir det möte på Arbetsförmedlingen i Sandviken. Så det blir klart med det som ska göras så jag kan börja arbetsträna. Det låter så mycket i tidningarna, men när man själv ringer o vill jobba som sjuk, då tar det minsann tid.... Men nu är det på G! Ha en riktigt uuuunderbar dag i solen! Kram Erica

söndag 11 april 2010

Underbar söndag!

Gokväll! Idag har dagen tillbringats ute till maximalt. En sån vacker dag måste man ju ta tillvara på! Vi satt läänge i solen i varsin fotölj jag o Mattias o bara njööööt av förmiddags solen:) Har fixat med djuren o mockat ur lite ur hästarnas vinterhage. Wilma kom förbi o borstade Frida o sen fick hon rida en liten sväng. Hann även dammsuga o torka golven nere i hallen o tvättstugan. Himlars vad skitigt det blir när det är vår.... Har tvättat lite också, men inte orkat hänga än.. det ligger säkert kvar tills i morgon! Isac sköljde av min bil. Tänk att grabbarna är så stora att dom kan hjälpa en med sånt nu:) Våra trevliga grannar kom förbi på en pratstund i solen. Ann-Sofie var nyfiken på alla djurbebisar, så vi tittade runt på alla. Ja, vi hann med att fika på bron innan Mattias åkte för att jobba em. Det blev att dela på en en skvätt glass jag hittade i frysen. Emil talade om att det visst var glassväder idag, så det var ett måste:) Nu ska jag o fixa lite varmvatten (elda) så vi kan bada! Ha en fortsatt trevlig kväll! Kram Erica

lördag 10 april 2010

Lördag kväll....

Go kväll!
Oj, nu är jag trött!
Bara för att jag var så pigg igen efter tre dagars däckande i förkylning så var det såå mycket jag ville göra. Först bakade jag ut mina surdegslimpor. De var värda att vänta på. Såå goda!
Sen har jag pysslat med kycklingarna. De äter o dricker o sen kommer det ut "returer" som ska tas om hand... Så nu är det bytt i buren o påyllt. Har även satt ut annons på de 4 Blommekycklingarna o ev. kan jag sälja 4 Hedemora. Jag fick ju så många, så nån kan jag sälja.
Sen på em. blev det fint väder, så jag o Emil tog en prommis med hundarna. Sen ville jag inte gå in när solen sken, så då städade jag Rosmarin o Gozans burar. Fyllde även på lite hos fåren o gjorde eld. Tog in hästarna o borstade av en massa hår på dem. Men faktiskt så är det mindre som lossnar nu. Tja, nu finns det varmvatten för en välbehövd dusch:) Lyxade till mig med ett halvt glas vitt. Sitter o njuter av det nu medans jag plickar på datorn.
Trött o nöjd av att ha gjort alldeles för mycket idag, så ska jag gå o duscha o lägga mig o titta på TV för resten av kvällen. Mattias slutar 22 så jag hoppas jag kan hålla mig vaken tills dess:)
Kram Erica

Äääntligen piggare:)

God förmiddag! Äääääntligen piggare i min förkylning! Såå himla skönt:) Kläckningen av mina kycklingar gick över förväntan! Det blev totalt 4 st Blommekycklingar o 10 st Hedemorakycklingar. Dom är ju bara såå sööööta!!! Men jag ska försöka sälja några kycklingar, åtminstone Blommekycklingarna är till salu, ev. nån Hedemora. Nu har jag mina surbrödslimpor i ugnen. Jag har varit nyfiken på att baka surdegsbröd såå länge. Men man vill ju ha bördet typ "NU", och inte vänta 5 dagar innan man kan baka... sån är jag ialla fall:) Men jag köpte rågmjöl o satte en surdeg, har rört i den i fyra dagar o sen tillsatt mer vatten o mjöl o skulle egentligen ha bakat ut det igår. Igår låg jag dock däckad i förkylning, så det blev att baka ut den idag. Så nu ligger 4 knubbiga limpor i ugnen. Hoppas verkligen att de blir bra! Tja, annars ska jag försöka ta det lite lugnt idag också, men det är inte lätt när kroppen äntligen är tja, inte full, men åtminstone halvfull, av energi igen:-) Ha det gott i regnet! Kram Erica

fredag 9 april 2010

Kycklingar!!!

God förmiddag!
Idag har det kläckts 12 kycklingar hittils. Det är 4 Blomme o 8 Hedemora. Ett hedemora håller på att kläckas o sen är det tre okläckta till samt ett okläckt Blommeägg. Jag är jättenöjd med alla dessa, men man väntar förstås o hoppas på fler:)
Det är sååå himla roligt!!!
Mindre roligt är min förkylning.... Har lite feber idag också o helt orkelsös med hosta o snorig. Blir lugnt idag, ska bara vila o försöka bli piggare.
Ha det gott!
Kram Erica

torsdag 8 april 2010

Förkyld....

Gokväll!
Gick upp 5,30 i morse o tvättade håret o grejade... bara för att känna att min förkylning var ännu sämre idag... Jag var tvungen att ringa Stina o tala om att jag inte kunde följa med på trädgårdsmässan idag. Så himla tråkigt!
Så jag har bara legat idag, feber o hosta o allmänt jäkla förkyld.
Det roliga idag var att Lambi fick sina lamm i morse. En superfin kille med pandatecknat ansikte o en kolsvart tjej. Hon hade skött allt själv o är en duktig mamma.
Var in o kollade äggen i kläckaren o det piper där!!! Hoppas på kycklingar i morgon:)
Isbarkycklingarna mår toppen o är så himla fina.
Är ut flera ggr. per dag trots förkylning... Men annars har jag mest sovit o vilat idag.
Tur att Mattias var ledig o fixade med mycket. Han o grabbarna var till badhuset idag.
Ingrid o Sofia kom på en fika. Roligt att träffa henne. Hon har ju varit i Indien hela vintern. Bara haft det varmt o skönt o vickat på tårna:) Jättekul att träffas, orkade dock inte vara så himla pratig o social, så jag får åka o träffa henne o prata mer när jag är piggare.
Ha det gott!
Kram Erica

onsdag 7 april 2010

Onsdag...

Vackra Isas härliga man!!!
En av Agnez ungar -fransk vädur!
Agnez fina bo!
Nybakade Thekakor!
Tjenix!
Pust, min förkylning är sämre idag... Suck!
Har ialla fall grejat med småfix: Satt fast kompostgallret till Frasses större bur. Så nu är det spånat o halmat o han har nästan två kvadrat att husera på. Hans bur, en plast med galler över, har jag tvättat så kycklingarna kan bo där sen. (Jag hoppas ju att det blir ca 15 till...)
Har också gjort rent till små Isbaren o fyllt på mat o vatten. De gillar uppblött luzern! Sen får de allfoder o smulade havregryn.
Tog bort mellanväggarna i kläckaren o fyllde upp den med vatten. Nu håller jag tummarna för att det blir kycklingar! Har 12 Hedemora o 5 Blommeägg i den.
Nyss fick jag veta att Isac har fotbollsträning 14,30.... Det hade dom glömt att meddela chauffören, -mig! Men jag hinner med att skriva lite o dricka the, sen ska vi åka.
Har pratat med FK och nästa vecka ska jag till arbetsförmedlingen för möte o inskrivning. Tydligen inte att bara börja arbetsträna fast man ordnat jobb själv... Och hade jag väntat nån vecka hade jag inte alls fått den hjälp jag ska få nu... Vad den hjälpen innefattar vet jag dock inte än... Jag har ju ordnat allt (jobbet) själv?!
Bilder från gårdagen sätter jag också in. Skulle ju bifoga fler i förra inlägget men hann inte:)
Ha det gott!
Kram Erica

Onsdag morgon den 7:e

Tjenix!
Vilket underbart väder det var igår! Tog vara på varenda minut i det vackra vädret. Vilken energikick det ger med solsken:)
Började med att släppa ut hästarna o mocka. Sen gjorde jag en deg för att baka tekakor. Vi hade inget matbröd o jag gillar att baka. Hembakat matbröd är himla gott. Ja, så det blev två plåtar med tekakor som jag o grabbarna åt varma till fm.fikat.
Sen fick jag SMS av Annika. Hon skulle till grusplan vid Gäveränge o träna. Jag o Emil åkte såklart dit. Det var toppen underlag att träna på och strålande solsken. Toppen!
Carro gick riktigt bra. Tränade lite fritt följ, inkallning med stå och kryp. Även lite fjärr, rutan o en platsliggning blev det. Tack för en härlig träningsdag i strålande väder Annika!
Emil tränade med Sally.... gissa om hon var trött när vi kom hem!:)
Sen hem o göra lunch åt grabbarna. Som tur var hade dom inga högre krav på lunch. Så det blev en "nödburk" med Ravioli som jag hade i skafferiet. Själv tog jag fil med lingonsylt o flingor.
Borstade av hästarna som vanligt på kvällen. Himlars vad dom fäller än. Det måste ju ta slut snart ialla fall. Annars blir dom flintis båda två! Men Isa fäller nog liiite mindre nu... Stor om magen börjar hon ialla fall bli. Visst ser man att det är en fölmage!?
Tja, sen grejade vi på lite ute. Det var såå underbart väder så man ville inte gå in. Tur var det, för idag är det grått o lite regn.... suck!
I morgon bär det av till Stockholm -Älvsjö på trädgårdsmässa. Ska bli såå himla roligt! Undrar vad sjutton man ska ha på sig???? Måste kolla in min garderob......
Ha en riktigt fin dag!
Kram Erica

tisdag 6 april 2010

Tisdag den 6:e april

God morgon!
Har släppt ut hästarna, tittat till Mia o lammen o sitter nu med en kopp kaffe o knappar på datorn.
Det är uuuuunderbart väder ute. Idag måste man vara ute så mycket som möjligt:) Solsken är väl världens bästa medicin!
Lägger in lite bilder. Våra Isbarkycklingar är såå söta! Jag ville ju så gärna ha en grå/blå höna från kycklingarna, tre är grå så det borde ju bli en höna åtminstone.
Igår bytte Mattias telefon till mig. I söndags fick jag två MMS o då står det bara avsändare 12345 o kan inte tas emot... Suck! Så jag vet inte ens vem som skickade till mig. Hoppas det inte var nåt viktigt. Men nu har jag hans gamla telefon där jag kan ta emot bild meddelanden mm. Ska väl försöka lära mig den "nya" telefonen också bara... jag är så himla ointresserad av sånt... vill bara kunna ringa o svara, det räcker för mig!:)
Ha en fin dag!
Kram Erica

måndag 5 april 2010

Måndag -annandag påsk...

Tjenix! Ua, det snöar ute o har gjort så heeela dagen. Fy attans så trött jag är på skitväder! Men det som är glädjande är att vi har bestämt oss för att åka o hälsa på mormor o Carl i maj/juni. En härlig resa till värmen i Florida är inte fy skam att se fram emot i detta väder:) På tal om mormor... Vi har köpt nya telefoner då den gamla gav upp. Mattias gjorde en snilleblixt o lade in i telefonboken nr. till nära o kära. Visade såklart barnen hur den funkade så de kan nå oss lätt på mobilerna. Idag var jag ner till Ockelbo o handlade mjölk o skulle sen till Britt-Marie o Maria o hämta kycklingarna. Grabbarna satt o spelade TV-spel o ville vara hemma. OK, jag drog o på vägen ringer Emil. Han hade ringt mormor. VA??? Klockan var kring 11 här, dvs. ca 5 på morgonen hos stackars mormor!!! (Kan ju tillägga att Mattias har tagit bort kortnr. till mormor nu när han kom hem...) Mina Isbarkycklingar är superfina! Det blev 5 st, tre grå, 1 svart o en gul. Söööööta!!! Tja, annars är jag fortfarande förkyld så det räcker o blir över... Men kanske lite bättre idag, har inte tagit mer än 1 alvedon o nässpray i morse. Alltid något. Bara jag är pigg på torsdag när jag ska med Stina o vänner till Älvsjö på mässan. Ska bli såå himla roligt! Blir väl helslut efter den dagen, men den dagen den sorgen.... Ha en fortsatt bra dag! Kram Erica

söndag 4 april 2010

Isbar

Hej!
Idag har än så länge 4 Isbarkycklingar kläckts. Snälla Maria har knäppt kort o skickat på de tre första. Visst är dom sööööta!? Mina alldeles egna små påskkycklingar:)
Mia är instängd o vi väntar lamm!
Kram Erica

Söndag 4/4

Godmorgon! Inga fler lamm... Men Mia o Lambi är tjocka så de håller på att spricka:) Däremot fick Agnez, min chinchillabrokade franska vädur, en kull ungar igår. Jag trodde inte hon var dräktig, så det var en rolig överraskning. Tyvärr hade en unge kommit utanför boet o dött. Men annars har hon ett fint bo o det rör sig därinne. Eftersom det är hennes första kull vill jag inte titta hur många det är än, det får dröja några dagar. Mailade med Maria igår o vid 19-tiden hade en grå Isbarkyckling kläckts. Två till höll på att ta hål i skalen, så jag hoppas verkligen att de också kommer ut. Och gärna nån fler:) Men jag är glad över det som blir. Ska bli roligt att få åka o hämta dem idag. Fortfarande såå förkyld. Trist! Dricker the nu o har tagit nässpray. Tror jag måste peta i mig en alvedon också, för jag har nog feber.... Hoppas det går över fort. Ha en härlig dag! Kram Erica

lördag 3 april 2010

Påsklamm!

God morgon!
Här har det kommit påsklamm! Så himla roligt nu när de börjar lamma. I går kväll fick Fia två fina svarta tjejer. De har jättefin päls, vilken lyster o lock! Himla fina!!! Blir sugen på att spara en av dem:) Blir man alltid när man får fina tacklamm! Men hittils har vi inte sparat något tacklamm... alla har blivit sålda.
Är så himla förkyld. Men idag ska jag bara ta det lugnt. Vi ska äta klyftpotatis o lamm till middag, eller jag då, grabbarna vill ha "nåt kött":)
Nu har jag precis släppt ut hästarna o kollat så allt var bra med lammen o nu är det dax för en kopp kaffe o macka.
Idag ska jag ringa Maria o B-M för att höra om det blev några Isbarkycklingar. Hoppas!!!
Ha en underbar dag!
Kram Erica