Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

lördag 31 juli 2010

Lördag!

Alsjöbergets Best Commander "Teo" vill gå o leta leksaken!!!
Tjenix!
Idag har jag hunnit med massor, till skillnad mot i går när kroppen var i strejk.
Först var det sovmorgon till kl.8! Kommer inte ihåg när jag sov så länge sist... Sen frukost med Mattias, mysigt med helg så man kan äta frulle o prata o mysa.
Sen blev det arbetskläder på. Började mocka vindskyddet, känns himla bra att ha gjort det. Det är något som jag gruvat mig för lääänge. Sen var det dax att åka o hämta hö. Så nu har jag vinterns förråd av småbal inne. Korv med bröd till lunch.. sen drog Mattias till beteshagen med det jag mockat ur vindskyddet o hade trimmern med o donade under staketet. Himlars vad det växt under trådarna:(
Jag drog till brukshundsklubben med hundar o Emil. Där väntade Marie, Kalle o Teo. Vi tränade passivitet tills Teo lugnat sig. Han blir ju sååå glad! :)
Sen tränade vi agillity o uppletande. Vips hade drygt en timme ramlat iväg. Carro fick träna uppletande efter Teo, himla bra att hon fick gå efter en hund. Det är ju inte så ofta man får chansen att träna så.
Efter att ha tränat på bruks åkte vi hem hit o Marie fick gå ut ett åkerspår till Teo medan jag fixade kaffe. Vi fikade o pratade medan spåret fick ligga. Teo var inte så intresserad av spåret, så det blev nog lite för lång liggtid... Men Marie fick gå ett till spår o det fick Teo o Kalle gå på en gång Marie försvann utom synhåll. Det spåret gick Teo jättebra o hittade sin trasa i slutet. Toppen när man känner att de får lyckas. Nu var det inget som Teo uppfattade som misslyckande i första spåret heller, men det är lika viktigt för förarna att det känns bra tycker jag. Ja, en riktigt trevlig eftermiddag hade vi idag. Jätteroligt att ni kom!
En tanke till Tobbe o Viktoria o deras Bamse också. Varmaste Krya på dig Kramar från oss!
Även till Erikas hund, hon har nån mystisk sjukdom o är inne på Ulltuna för koll. Åh, vad jobbigt det är när ens djur blir sjuka. Det är ju som med småbarn så svårt för de kan inte berätta vad som felas.
Ha det gott!
Kram Erica

tisdag 27 juli 2010

Tisdag den 27:e

Go kväll!
Pust, trött efter en låång resa idag. Tur o retur, nästan till Flen gör att man är lite mör i kroppen. Allt gick så bra o det blev två! bra parningar. Tänk vad enkel Sally är! Trevligt att få träffa Linda o Dennis igen oxå. Mycket hundprat o gott fika, sen var det dax att styra hemmåt igen. En "drive thru" hamburgare blev det. Sen stannade jag efter en avstickare o tog en liten prommis i skogen med Sally. Hoppas, hoppas att det blir ett gäng småttingar i slutet av september nu!!!
Lite vattning av blommor o sen en långprommis med Carro o Bea. Jag kände i hela min kropp att jag måste röra på mig. Såå skönt att gå!
Tack snälla Anna för att du svängde förbi med lammskinnen! Nu har jag mina tre vita skinn hemma från Delsbo. Två plädklippta o ett snyggt långhårigt om någon är intresserad.
Nu blir det en kvick dusch o sen skriker kudden:)
Kram Erica

söndag 25 juli 2010

Regn, regn....

Tjenix! Himlars vad det regnat inatt. Kallt är det oxå...., en bra bok blir det nog idag! Igår fixade jag inne. Gick på halvfart för jag känner så av väderomslag. Men petade i mig värktabletter o sen städade jag både uppe o tog reda på tvätt o torkade ur bilen. Man tänker så bra när man städar:) Jag har ju haft huvudbry om vilken hane jag skulle välja till Sally. Mattias vill ha en sträv eller broken hane, han gillar ju mustacher... Jag var ju totalt inne på Devil, en slät hane. Så därför har jag velat om vilken av Lindas sträva hanar jag tänkte para Sally med... ingen kändes 100 rätt... Men nu har jag bestämt mig. Jag går på min magkänsla o det jag fastnade för; Devil! Han har för sverige helt nya blodlinjer, hans mamma är världsvinnare o har gått otroligt bra i vänstervarvet. Han är supertrevlig, snygg o rör sig helt gudomligt. Dvs. han har allt! Varför har jag ens lyssnat på Mattias "mustacher"? Jag ska följa Mattias råd en annan gång i val av hane.... -när han tycker lika som mig:) Igår em. kom Erica o Ronja förbi o kikade på djuren. Jättetrevlig att ni kom! Ikväll ska vi träffas på bruks för att träna hundarna. Himla roligt att träna Carro nu, hon har rätt inställning o går jättefint. Idag blir det en lugn dag. Tror jag ska lägga mig i mitt nystädade sovrum med en bra bok, tända lite ljus o bara slappa! Hästarna är ute o jag har fixat mockningen, så jag har inget speciellt som ligger på. Skönt! Ha det gott! Kram Erica

fredag 23 juli 2010

Fredag!

Tjenix! Jobbade in i veckan så jag var LEDIG idag. Härligt! Hade bestämt med Ann-Sofi att vi skulle ut o spåra o träffades före 9 i skogen. Lade ett ca 600 m långt spår till Carro med flera knixiga vinklar o 6 + slut. Det fick ligga ca 70 min. Det klarade min härliga hund superfint! Åh, vad roligt det är när hundarna jobbar sååå fint!!! Till Bea lade jag hennes första spår. Det var ca 40 m långt o med hennes repboll i slutet. Hon tog upp spåret o gick det i hennes makliga takt. Hon påminner om tjuren Färdinand:) Jättenöjd med att hon visade spårintresse o faktiskt gick det till slutet. Ann-Sofies hundar gick sina spår fint de oxå. Såå roligt att det är lite skönare väder så man orkar lägga spår igen. Vi ska försöka träffas en gång till, såå roligt att ha sällskap i skogen. Tack för en jättetrevlig morgon i Rönnåsen! I em. o kväll har jag gått på halvfart... så himla rasslig i lederna. Så nu blir det kudden! Kram o God natt! Erica

torsdag 22 juli 2010

Det är tillfället som gör tjuven....

God morgon! Ja, visst är det ett ordspråk som säger så... Ligger mycket idet oxå, så nu när jag plickar på datorn så ligger osten längst in på bänken! Den som inte kunde motstå frestelsen igår var fröken Bea.... Hon är ju stor som en shetlandsponny, så man glömmer att hon bara är valp än:) Ha en bra dag! Kram Erica

tisdag 20 juli 2010

Tisdag den 20:e

Morden Sunrise -oemotståndlig Canadaros!
Liten men naggande god -Bassino!
En rosa sötnos som jag inte kommer ihåg namnet på....Blommar enormt nu.
Gokväll!
Idag var det utkörning av kyckling till Hälsingland. Var till Växbo Krog, Kilafors Herrgård o Orbaden Konf. Trevliga ställen alla tre. På vägen hem stannade jag o tog en bensträckare på Mobackes. Mmmmm vad mycket fint det fanns där.... Men jag tog ett snabbt varv med vagnen i högsta hugg:) En till Hope for Humanity och en jättefin Morden Sunrise fick följa med hem. Sen hittade jag en finfin Klematis för halva priset. Den är nog inte härdig, men ska få stå i en kruka så kan jag (Mattias) bära in den i vinter.
För att göra plats för mina fina rosor fick en spirea flytta på obestämd ort... Vet inte riktigt var jag ska stoppa ner den, men det ordnar sig nog i morgon:)
Mattias har satt upp hundgården vi var o köpte i Falun igår. Blocket är bra det!
Ikväll har jag gjort uppletande med Carro o tränat igenom högre lydnaden. Sugen att tävla! Men måste lägga lite mer spår oxå. Men vi tränar på. Duktig var hon idag oxå. Hon är inte bara snygg:)
Ha det gott!
Kram Erica

Tävling hos Lena!!!

Tjenix! Nu måste ni tävla hos Lena. Superfint smycke i pris! www.denlillaboden.se Kram Erica

måndag 19 juli 2010

Vilken helg!

Tjenix!
Igår var jag åter till Alfta på utställning. Nu var det Carros tur att få visa sig i "vänstervarvet"! Hon skötte sig jättefint o det resuleterade i 1-1, Ck, Cert o BIM!!! Åh, vilken glädje! Hanen hon blev slagen av i BIR:et var en riktigt fin hane, grattis till dem. Att Carro skulle få Cert hade jag aldrig vågat hoppas på. Hon har faktiskt växt till sig, men i utställning vill de ju ha hundar som mer ser ut som "välpälsade mini Sankt Bernards" ... Men att hon är bra o korrekt byggd visste jag, men det är ju inte alltid som domarna har samma åsikt:)
En jättetrevlig dag hade vi o tack Anna för sällskapet. Vi var några som huserade i två tält o det är så himla trevligt när man kan kika på hundar o prata. Tack oxå till "grannars" Ann-Sofie o Christer, vi fick låna deras tält. Supersnällt!
Tack Anna o Marie för att ni tog fina kort under dagen. Visar några här som Marie knäppt, fick inte ner Annas, så jag ska titta vad som felas på dem.
Ikväll drar vi till Falun för att köpa en hundgård! Blir toppen så man kan ha hundarna där om man ska iväg när det är varmt ute. Det är liksom en sån här sommar som man saknar en hundgård. Så blir det regn resten av sommaren så vet ni varför! :)
Ha det gott!
Kram Erica

lördag 17 juli 2010

Lördag 17/7

Gokväll!
Idag var vi till Alfta o ställde Sally o Bea. Först ut var det Bea. Hon skötte sig jättfint o fick 1:a o HP samt blev bästa tikvalp! Mot hanen vann hon också så hon blev BIR valp!!! Åh, vad glad vi blev:)
Domaren Diane Anderson:
"Kraftig bra byggd tik. fin benst. Harm. vinklad. Mkt bra bröst. Kraft. huvd. Aning mörk ögon önsk. Utm. förbröst. Fria rörels. fr. alla sidor. Borde ha en mkt lovande framtid."
1 HP-1 Bästa Valp!
Sen var det Sallys tur. Jag försökte få Linda på Raaw att visa henne, men hon gick faktiskt bättre med mig i snöret. Men tusen tack Linda för att du fixade henne o gav mig jättebra tips! Sally skötte sig jättebra i ringen o på bordet, men domaren gillade INTE släta JR..... så Sally åkte ut med en 3:a..... Det tycker jag inte att hon är värd, men så blev det idag... Bättre tur nästa gång? Roligt var ialla fall att Linda o Dennis hade Capone med så man fick träffa honom. Himla fin! Även hans tikvalp Humlan var med, såå himla söt!!!
När jag kom ur ringen med Sally var Emil inge pigg. Han kräktes till o med så det var bara att skynda med att hälla vatten i nacken o huvudet på honom. Det var den enorma värmen som han inte pallade med idag. Gokillen vår! Så tyvärr blev det att vi fick åka hem o skippa finalen med Bea. Men jag är såå himla nöjd med dagen!!! Och tänk, Mattias följde med -kors itaket! :)
Ett stopp blev det i Bollnäs på vägen hem. Käkade på Max o var sen in på Rusta o köpte en liten Pool till grabbarna. Kan behövas i denna värme!
Nu har jag packat om väskan, badat o fönat Carro... Ska vara hos Anna innan kl.8.
I morgon bär det av till Alfta igen! :=)
Ha det gott!
Kram Erica

onsdag 14 juli 2010

Mycket som händer....

Blommor i hundratal? Intense Cover
Som en karamell! Candy Cover
Ja, det blev några rosor o klematisar som skulle få plats i bilen:)
Hääärliga väninnorna på språng! Hann inte ens få med dem riktigt i bild, det var sikte på klematisarna här:)
Tjenix!
Nu har det hänt mycket, lite för mycket....
Vi börjar med det roliga! Igår var jag med Annika o Erika till Söderfors o handlade blommor. Jisses vad mycket fina rosor o klematisar de hadde där! Åh, först får man ha-begär o vill handla ALLT. Men man inser ju att det har man varken plats eller råd till, så då får man börja titta närmare. Vad passar hos mig? Vilken färg, zon mm. mm. Ja, jag fick med mig tre fiiina rosor hem o en supersöt klematis. Nu har jag börjat kika var jag ska ha nästa rosland... :-) För fler blir det! Tack tjejer för en rolig o underbart trevlig dag. Hoppas jag får följa med nästa gång oxå! Det var speciellt en som jag ångrar att jag inte köpte... Strawberry Ice -såå himla vacker!
Igår kväll var jag supertrött efter blomstershoppingen i denna värme. Himlars, bilen visade på +34 när jag åkte hem från Erika! Den sjönk lite, men bara till +32. Varmt! Tänk när man inte hade AC i bilen..... -ve o fasa!!!
Jag somnade nog innan huvudet landade på kudden vid 22-tiden. Hörde telefonen ringa senare, långt, lååångt bort. Det var vår granne som ringde o talade om att de sett 4 vargar på åkern mot Bloms!!! Jag har låtit hästarna gå ute sen Frida åkte, för att slippa lite mockning o för att det är skönare ute för hästarna på nätterna. Men i nattsärken kl.24 i natt var jag ut o tog in hästarna!!!! Tack snälla för att ni ringde! Isa brukar ju vara lite svårflörtad när hon ska in o försöka gå undan, men hon kom på en gång fram till mig. Undrar om hon känt lukten av vargarna? Fy, läskigt att de är här utanför på åkern. Även om man vet att de finns här ikring så blev det så definitivt nu... Fåren måste gå ute, jag har inte plats för dem i stallet, hoppas verkligen att ingen blir vargmat. Usch!
Tja, sen i morse läste jag på Facebook att svägerskans häst blev såld igår. De hann bara åka till Valbo så hände något i transporten.... Vetten fick åka dit, men hästen hade panik o gjort sig så illa att det inte fanns något annat val än att låta henne somna in på plats. Jättetråkigt för tjejen som köpt henne! Men jag hoppas för hästens skull att hon inte behövde lida så länge.
Ja, jag har ju funderat över att åka med Isa till en hingst för ombetäckning. Tankarna har gått om hur det ska bli att åka med sto o lilla fölis i transporten. Hur ska det bli att släppa in dem i flocken där osv. osv. Men nu känner jag att jag kan bara inte åka iväg med dem. Fy om något skulle hända. Jag kommer att oroa ihjäl mig....
Nej, nu lägger jag in lite bilder. Ögongodis från igår:)
Ha det gott!
Kram Erica

lördag 10 juli 2010

Lördag kväll..

Tjenix! Idag blev det äntligen av att åka o hälsa på Annika. Så himla trevligt att få fika o prata, massor av hundprat! :) Bea fick komma ut en sväng o leka med Hope o Jonna, först bara i kopplet för hon sträckte sig lite igår o blev lite halt på ett framben. Men Hope som kan vara lite het var riktigt bra mot Bea så det gick jättebra. Sen hem o fixade lunch till grabbarna som var så duktiga o var hemma ensamma. Sen var jag så slut att jag däckade i sängen. Min kropp ville inte alls idag. Men det är himla tryckande ute o sånt känner jag av. Senare tittade Anna förbi på en kaffe. Roligt! Massor av hund, häst o fårprat! :) Jättetrevligt att du kom förbi!!! Nu måste jag upp till henne en dag i veckan o kika på hennes fölis. Jag är ju så himla nyfiken på hennes welshar. Ikväll har det vattnats i blomland o vattenkar. Jisses vad torrt det är överallt. I morgon ska hönsen få husarrest!!! De har lagt till sig med vanor som jag inte är överens med dom om...... Dom tar sandbad i jordgubbslandet på eftermiddagarna, o innan de går därifrån äter de efterrätt o lämnar sina bidrag...;-( Jag har föst bord dem varenda dag denna veckan o idag när jag kom ut så stod tupp mitt i landet. När jag skrek o skickade Carro på honom så dök det upp två hönor bland jordgubbsplantorna o när de ruskade på sig var det ett damm moln som såg ut som tjernobyl:( Så i morgon får de hålla sig i sin inhägnad! Nix, nu blir det kudden! Kram Erica

torsdag 8 juli 2010

Doftar ljuvligt...

ROSA COMTE DE CHAMBORD -Doftar ljuuuuvligt!!!
ROSA PIMPINELL - STANWELL PERPETUAL, blommar i överdåd o luktar såå gott!
God morgon!
Gått runt o vattnat o min vackra Rosa Comte de Chambord står i full blom o doftar så ljuvligt att man går fler svängar förbi den bara för att njuta av doften. Sånt gör att batterierna fylls på med ljuvliga sommarminnen som man kan ta fram o värma sig med i vinter:)
En annan fin ros som också doftar härligt o blommar i överdåd är min Stanwell Perpetual. Den är också så enormt vacker nu.
Idag ska Mattias förhoppningsvis få klart landet där våra nyinköpta rosor ska få husera. Det blev många vändor till Bernö:) Men nu har vi:
Bassino, en röd miniros som jag planterat framför altanen.
Rapsody in Blue, en blålila superfin ros som ska ner i nya landet.
Allotria, så vacker röd rabattros, ska också ner i nya landet.
Hope for Humanity, Kanadaros som är mörkt röd med vita strimmor
Europeana, läcker röd färg som jag inte kunde motstå:)
och en vit Blanc Double de Courbert, en vresros som Mattias köpte... ska ner nån stans där jag inte behöver rensa runtom o sticka mig fördärvad... men den ska blomma enormt o dofta underbart.
Ha en underbar dag!
Kram Erica

onsdag 7 juli 2010

Kväller....

Pust vilken varm dag o kväll... Nyss inkommen efter att ha tagit in hästarna. Sen blev det att ta med Carro o gå ut i stora beteshagen o fösa hem fåren. Det är två lamm som varit på rymmen hela dagen... inge roligt när de springer ut på vägen. Carro var superduktig o fick ihop hela flocken. Det är ju lite jobb med 18 st ulltottar:) Ulla var rejält envis o skulle minsann INTE bli hunsad av någon hund. Men Carro var superduktig o jobbade envist o skällde o högg mot Ulla tills hon gav sig. Duktig hund! Sen fick hon fösa alla hemöver o jobbade så himla bra fast det var så högt gräs så hon inte såg ett smack. Åh, vilken underbar vovva jag har!!! Eftermiddagen var jag ner till Sandviken o Bernö. Så nu har jag köpt den rosen jag ville ha o en till när jag ändå var i farten:) Så i morgon ska Mattias fixa med landet o sen ska jag plantera. Nej, nu blir det en dusch. Det var midjehögt gräs på Bladmuren så både jag o Carro är full i gräsfrön o svettiga. Ha det gott! Kram Erica

söndag 4 juli 2010

Söndag med sol o värme!

FYRA BADGALNINGAR:)
INGRID BERGMAN I KNOPP
ASTRID LINDGREN I FULL BLOM
HELENA LYKKEFUND MED VÄNNER:)
Tjenix!
Började som vanligt dagen med utsläpp av hästar o höns. Sen fika o mockning. Innan påtåren så lade jag ett blodspår till Sally. Lite längre idag, men gick det efter bara 1,5 timme, mot gårdagens dryga 3 timmar. Sally klarade det galant. Jag gick o funderade över att jag tycker att hon spårar med hög nos... men med dessa korta ben o blodet lägger sig i blåbärsriset, ja då har hon ju perfekt spårhöjd utan att böja ner nosen:-)
Full pott fick jag av mina duktiga fjäderklädda damer idag. Fyra fina ägg!
Vattningsrundor i trädgård o land blir det ett par gånger per dag i värmen. Men ack så underbart det är att få gå o lukta på rosor o bara njuuuta. Det är livskvalitét det!
Vi var iväg till Vallssjön också så hundarna fick ett välbehövligt dopp i värmen. Bea gillade att simma, fast hon var lite tveksam först.
Ha det gott!
Kram Erica

lördag 3 juli 2010

Lördag morgon:)

Tjenix!
Ett tag sen jag skrev. Men allt är bara bra här hemma på gården. Det händer saker heela tiden:) Vi har ju fått ett kanonfint stoföl. Såå lycklig över att allt gick så bra o i förtid fick hon så jag slapp hinna oroa mig:) Vetten var ut i ett annat ärende o tyckte lilla fölis såg väldigt fin ut o inte för tidigt född, så det kanske var miss om bet.datum. Glad är jag ialla fall för att jag slapp oroa mig för fölvak osv.
I trädgården händer det också saker mest varje dag. Någon ros som öppnat sina vackra blommor, en självsådd blåklint som kommit upp på egen hand inte alls där jag tänkt men så söt, eller att tomaterna sätter massor med gröna frukter o chillin som växer så det knakar. Sommaren är en underbar tid!
Jag har haft Frida ute för försäljning o många har varit intresserade o fler hit o provridit. Men nu är det klart och hon säljs till en familj utanför Hofors. Himla skönt att det blev dom, för det känns verkligen bra. De har fler islänningar o kommer främst att vara dotterns häst. Hoppas att de får lika mycket glädje av Frida som jag har haft. Hon är en supertrevlig häst.
Vi har börjat prata om att para Sally. Inget är bestämt utan vi spånar bara om hane än. Men jag har kontaktat Linda på Raaw för att få tips, det blir en av deras hanar som det känns nu. Vi fick så bra stöd o hjälp av Linda o de har riktigt trevliga hanar både i temperament o exteriört.
Nix, har även gubben kommit ur nattsärken, så nu blir det frulle i solen på altanen.
Ha en underbar dag!
Kram Erica