Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

torsdag 30 september 2010

Nu är det "på riktigt"!

Tjenix!
Idag blev anställningspapprena underskrivna o klara, så nu är jag anställd på riktigt! Jag är jätteglad över det!!! Så när jag kom hem tog jag upp filé från våra kvigor. Nu ska firas!:) Mattias köpte med sig rotfruktsgratäng o jag har stekt kantareller med smör o lök, så det ska bli smaskens till middag strax. Ett glas vitt också, jag är ledig i morgon o Mattias jobbar em. I helgen jobbar han tolvtimmars, 18-6,00 så då blir det inte mycket till helg.... så vi firar ikväll istället!
Var ute o njöt av det vackra vädret idag. Titti o jag tömkörde en sväng i skogen o lite pyssel med henne. Fixat med kaninerna o hönsen. Sen lite dammsugning, men den går ju varje dag... Oxå valpmys då!!!
I morgon kommer Anna o Linn o hälsar på, så jag ska baka nåt gott till em. kaffet. På fm. ska jag till L och få massage, det ska bli uuuunderbart. Mina axlar är ju inget vidare...
Nepp, nu måste jag nog börja steka filén!
Kram på Er!

onsdag 29 september 2010

Onsdag kväll..

Tjenix! I morse var det frost i gräset ute på åkern! Riktigt bitigt i kinderna när jag skjutsade grabbarna till skolan o sen åkte till jobbet... Hämtade faktiskt ett lammskinn o lade i min bil. Sååå skönt att slippa bli kall om rumpan o ryggen, me like! Jobbade till 12, sen hem o ut med hundarna. Började plocka ur vardagsrumsfönstren o torkade ett fönster. Sen kom jag till sans, vad gör jag inne en så vacker dag o vindstilla??? Tog Carro o en liten hink o gick ut i skogen istället. Helt uuuunderbart ute! Vi strosade i lugn o ro o bara njöt, eller jag då ialla fall. Den röda idoten for som ett torrt skinn o bara flög fram över stock o sten. Det är hennes melodi det! :) Jag hittade massor av trattisar. Så många så till sist orkade jag inte plocka om de inte stod i solen o det var fin mossa o inget ris:) Egentligen är jag inte så förtjust i trattisar.. men kunde inte låta bli att plocka bara för att det var så enormt mycket av dem överallt. Vardagslyx!:) Så nu funderar jag över ett bra recept på trattisar, en soppa kanske?? Efter skogsprommisen så planterade jag min nya klematis o en ros som fortfarande inte kommit i jorden.. fixade med lite granris i några krukor o fyllde jord i landen... Det var bara för fint för att gå in o fortsätta med fönstern. Men sen när grabbarna kom från skolan gick jag in o fortsatte. Så nu är vardagsrumsfönstren ut mot gården klara o mina axlar värker o svider o gör skitont:( Nu ska jag inte göra ett handtag på resten av denna dag.... kvällsmat bara. Ha det gott! Kram Erica

tisdag 28 september 2010

Måndag kväll..

Go kväll!
Idag var det lång arbetsdag. Åkte tidigt o på vägen så stannade jag till utanför Salbohed hos A och hämtade Gozan. Hon har inte fått några kullar som överlevt där, så hon undrade om jag ville köpa tillbaka henne o prova här hemma igen. Självklart blev jag jätteglad o hämtade henne idag, så nu är hon här hemma på gården igen o ska få träffa Colan senare.
Sen fortsatte jag mot Ärla. Hade åkt i god tid för att hämta upp Gozan o ett efterlängtat besök: Det blev ett stopp vid Löta! Erika har pratat om deras rosträdgård. Från vägen ser Löta ut som ett litet pytte växthus o ger inget större intryck. Jag har åkt förbi där flera gånger o trott att det är nåt litet blomstergrejs bara. Men så idag hade jag en timme att spendera där. I halv storm o plånboken laddad styrde jag in mot trädgårdarna. Helt underbara rosor o klematisar i alla de färger o former o för olika zoner. Tyvärr frös jag så in i .... så man var inte så shoppingsugen... men en helt uuuunderbar klematis fick mig varm: Ballet Skirt som har stora rosa hängande klockor fick jag med mig. Kikade på en massa rosor, men de jag fastnade för hade mjöldagg på bladen o då fick det vara.. Men i vår ska jag dit o handla rosor till vårt nya land!
Kom hem igen strax innan 17-tiden o då var jag rätt mör! Gozan är inkvarterad o alla djur är matade med extra mycket hö inför natten. Tempen visade på bara 3 grader nyss.... En kort prommis med hundarna blev det. Skönt med en bensträckare men kallt om öronen. Jag hade min "skräp" täckjacka på mig som jag har när jag är ute med djuren o vantar!
Men glömde mössa:(
Nu ska jag ta en kopp te o mysa lite. Snusar på valparna o de är helt underbara!!!
Ha en skön kväll!
Kram Erica

söndag 26 september 2010

Säker:)

Jag var ju säker på att Sally hade minst 6 valpar, men när flera timmar gått utan att knölen jag kännt i henne kommit ut o inga tecken på värkar, så ringde jag o rådfrågade. Ringde först Erika men ingen hemme, sen fick jag tag i Carina. Hon trodde att det var ett förstorat livmoderhorn o inget jag behövde åka med till nån vette för att kolla. Ha koll på det så ska du se att det är borta till i morgon, senast övermorgon sa Carina. Då kände jag mig lugn! Sen ropar Emil -Mamma Sally har fått en valp!!! Kl.17,08 kom valp nr. 6 ut! En jättefin vältecknad hane på 220 gram. Nu har jag kännt igenom Sally igen o tycker jag känner en till valp, men är inte säker på det... tiden får utvisa:) Sally är sååå duktig på att ta hand om valparna! Helt underbara är de allihopa så klart. Men faktiskt en helt otroligt jämn kull o alla är riktigt fint tecknade, jämna o fina i teckningarna. Kram Erica

Valpbilder!

Tjej med smal bläs o vit nos.
En av grabbarna
Heeela gänget!!!
Tjej med bred bläs.
Halloj!
Jag tror det inte blir fler valpar, fast jag var såå säker på minst en till.... Men nu är det tre timmar sedan hon fick nr.5, så jag har tvättat Sally o bytt fäll i lådan.
Här är några bilder på underverken ialla fall!
Kram Erica
Valpning på G!!! Kl. 8,22 Valp 1, en tikvalp med bred vit bläs, 220 gram Kl. 8,30 Valp 2, en hane mörk med 4 fläckar på ryggen en ner över höger bog, 210 gram Kl. 8,48 Valp 3, en tikvalp Brunt huvud vit nos ej bläs eller svag strimma. Brun på rumpan fläck på ryggen o höger skuldra. 220 gram Kl.8,58 Valp 4, Bred bläs brun rumpa o halva svansen, en hane på 206 gram. Fortstättning följer!!! Hon är inte klar än, tror minst två är kvar om inte fler... Kram Erica

Valpning är på G!

Igår kväll tempade jag Sally o då var den 36,8 vid 19,30-tiden. Sen vid 21-222-tiden bäddade hon o for. Har bäddat o flåsat till o från i natt. Nu börjar hon bädda igen efter att vi varit ut o släppt ut Titti. Uppdaterar så fort det händer något!!! Kram Erica

fredag 24 september 2010

Fredag!!!

Gokväll! Nu känns det så här i kroppen... hittar knappt tangenterna.... men ett kort inlägg...
Så nu håller Mattias på med middagen, jag är helslut... Först skjutsade jag grabbarna till skolan o hade innan packat in skinnen i bilen o så åkte jag till Delsbo i morse med lammskinnen för beredning. På väg hem ringer M o frågar om jag glömt henne? Nä?? Eller?? Då hade jag missat att jag skulle dema idag. Jäklar! Men det gick bra ändå, det vara bara att köra raka vägen till Ica o jobb. Kom hem för en stund sen o nu är jag himla trött! Men jätteroligt är det att jobba där! Så nu ska jag bara vila o mysa framför TV:n, känns som jag gjort rätt för det:)
Ha en underbar fredagkväll!
Kram Erica

torsdag 23 september 2010

Torsdag kväll...

Tjenix! Blev inte att åka till bruks ikväll o träna heller... Mår inte så bra i mina muskler, så jag vilar istället. Tog ialla fall en prommis med hundarna o Titti o det var jätteskönt. Det är så härlig luft ute nu, fast aningen för fuktigt för att min kropp ska må bra... Men att gå en sväng med hundarna o Titti är som medicin:) Titti hade ju en fångkänning för två veckor sen, drygt. Men idag var hon riktigt pigg o gjorde bocksprång o sparkade bakut när vi gick nere vid åkern. Härligt!!! Jag har lagt handpenning på ett shettissto, men hon kommer inte hem förrän i mitten av oktober för hon har föl som måste gå med henne tills dess. Men jag tror hon kommer att passa jättebra hos oss! Så tills hon kommer hem får Titti följa med på hundprommisar ibland så hon har lite sällskap. Iof. ser hon ju Isa o Sól i beteshagen, men det känns inte som samma sak som att ha en kompis i hagen... Sally går bara o pustar nu. Det måste vara himla jobbigt för hennes mage är helt enorm! Det ska bli såå roligt när hon får ut dessa småttingar, för vi väntar o väntar o är såå nyfikna!!! Nej, nu ska jag ta lite te o tända lite ljus o mysa framför TV:n. Mattias har fotbollsträning o sen jobbar han natt, så han kommer inte hem förrän i morron bitti. I morgon ska jag åka till Delsbo med skinnen för beredning. Nästa vecka tänker jag bara vara hemma med Sally o valparna förutom att jag ska jobba då. Är jag lite piggare så tänker jag stanna på Mobackes på hemvägen. Kanske en lunch där o kika på allt de har där. Behöver lite inspiration o det är så himla mysigt att kika runt där. Idag köpte jag två rosa o två vita ljung. Satte en vit ljung utanför stallet, blev fint mot den röda väggen. De andra tre satte jag i en gammal kruka under äppelträdet o satte i en solcellslampa. Måste knäppa kort i morgon. Jag älskar att "mysa till det" nu under hösten. Tända ljus o göra lite fint ute o inne. Ha det gott! Kram Erica

tisdag 21 september 2010

Jättemagen!!!

Min hibbe som jag fick som stickling av Erika förra året har äntligen gett mig en blomma. Såå himla vacker är den!!! Tänk vad endast en blomma kan lysa upp o göra en såå glad.
Emil o Sally myser. Sally gör inte många knop nu, utan vilar mest o går en liten kisspromenad när jag är ute:)
Jaaaa så här jobbigt är det att stå o inte kan man ligga för då trycker magen upp så väldigt, så Sally kör sin egen stil hon!:)
Sallys mage är helt enorm!!! Nu är det nedräkning, hon har 63 dygn på tisdag, men jag hoppas o tror de kommer på måndag... Börjar bäva för hur många hon egentligen har därinne?!? Man kanske får sätta rosett på dem o dela ut i julklapp, för vi har ju "bara" förfrågningar på 5 st.!!!:)
Hade tänkt pyssla o ta fram valplådan idag, men mina leder o muskler är i strejk:( Fy, inte ens när jag tagit citodon blir jag piggare.... Men valplådan ska jag väl kunna ta fram.
Kollade nyss mail o blev såå glad! Det var från Vickan o Tobbe som har Bamse:
Alsjöbergets Brown Bear, han har varit o fått 1-års vaccin o även ögonlyst o patellakollat o allt är UA!
Bamse är den valpen som är mest lik Sally av dem i kullen, i teckning, hårlag o storlek, bara i "maskulin förpackning." Tack snälla Ni för att ni gjorde ögonlysningen o patellakollen, det är toppen för oss som uppfödare att få veta såna saker om våra valpar. Vet att några fler ska göra det, ser fram mot de resultaten oxå.
Ha en fin dag!
Kram Erica

måndag 20 september 2010

Mina underbara raringar igår!!!

Vilken helg...

Tjenix! Ja, vilken helg. Jag har haft så fullt upp så nu känns det skönt att inget speciellt är inplanerat nästa helg. Lördag morgon var jag o hämtade skinnen o hem o saltade in dem. Det är lite pyssel med att sträcka ut dom o få ordentligt med salt på alla kanter så det inte blir surskador, sen massor av salt på hela skinnet. När dom var klara så gick jag in o tog en välförtjänt fikapaus! Sen ut o gjorde ren hästfinkan. Ett riktigt skitjobb! Men jag vill självklart lämna den i samma fina skick som jag hämtade den i. Efter drygt en timmes skurande var jag nöjd. Sen fick den stå med luckan öppen o torka, orkade inte på några villkors vis stänga den... Himlars vad tung den luckan är! :( Känns fortfarande i min arma rygg o axlar efter jag fick ner den... ska nog höra om Ove kan justera mig lite. Jag skulle ju varit in till dem på em. för att sen åka till Erika o få hjälp att fixa Carro inför söndagens utställning. Men jag var totalt slut, så det blev att ligga i sängen hela em o kvällen:( Söndag ringde klockan 6. Kokade kaffe o fixade sen mötte jag o Emil upp vårt trevliga ressällskap o drog till Ljusdals BK. En härlig dag med mestadels vackert väder. Annikas Hope fick en 2:a och Carro fick en slät 1:a. Domarens kritik om Carro kan jag väl inte säga nåt om, även om man såklart gääärna hade fått ett cert:) Petra Junehall: "Fem. tik en tanke lång. ngt lätt huvud, nospartiet kunde vara bättre utfyllt, saxbett, bra ögon o öron. Tillräcklig hals. överlilnjen önskas stramare. Tillräckliga vinklar, ngt tunn benstomme, bra kors o svans. paralellea rörelser m. bra drive, ngt öppen päls men av tillräcklig mängd, bra färg. Sist gick Emil i barn med hundklassen. Han är duktig o Carro ännu duktigare som följer med o sköter sig toppen trots att hon sneglar med bedjande ögon på mig: Matte måste jag????? Han fick diplom o rosett o en bok o pennor o var såklart stolt som en tupp. Och jag med! :) En underbart trevlig dag, trots att jag var så stel o trött gör ens goa sällskap dagen jättetrevlig! Tack!!! Det enda trista igår var att jag avbokade det svarta stoet i Umeå o fick ett SMS att hon tyckte jag var oseriös.... Man blir lite ledsen då, när det främsta jag tänker på är att hästarna ska få det så bra som möjligt. Jag vill inte ha hem någon häst när valparna är små, då har jag inte tid o energi att lägga på vår nya hästvän. Men så blev det tyvärr. Idag var det jobb igen o det blev en längre dag än jag tänkt, men jag vill gärna ha nån timme till övers till nästa vecka när Sally ska valpa. Då vill man inte vara hemifrån längre än nödvändigt, så jag tar gärna lite kompledigt då. Nix, nu ska jag gå o göra eld o öppna så tackorna o hästarna kan gå ut i stora beteshagen på Bladmuren igen. Igår var nämligen Johanna hit o chipmärkte Sól o id-beskrev henne. Men nu när det är fixat så ska de få gå på lösdrift igen när vädret är ok. Ha det gott! Kram Erica

lördag 18 september 2010

Gråtung...

Sallys mage är enorm nu! Den här bilden är några dagar... God morgon! En gråtung lördag verkar det bli. Spelar väl ingen roll, jag ska nog mest vara inne idag. Nu bara kaffet är urdrucket ska jag åka o hämta skinnen, sen ska de saltas in. Hoppas de blir bra för lammen var otroligt vackra. Ett tacklamm fick stanna i år! Det är första gången vi spar ett tacklamm. Det är Mias som är så stor o fin, så jag kunde inte låta bli att ha henne kvar:) Så i vår blir det x-tra spännande när man får lamm efter en egen uppfödning. Igår var det alltså en full dag. Jag vaknade som vanligt strax efter 6 o gick ut o skulle släppa ut hästarna.... Stalldörren var öppen o när jag kom dit så var även Isa o Sols dörr öppen o det var tomt!!! Titti gnäggade o funderade väl var alla tagit vägen. Skit!!! Isa kan ju vara lite svår att ta ibland o nu hade ingen av dem grimma på.... Var börjar man att leta??? Vi har ju bra utsikt härifrån men inte en häst i sikte... Jag tog ut Titti för om hon skulle gnägga kanske jag skulle höra dem? Titti gnäggade, men inga svar... fan vilken puls man får! Började gå med Titti ut mot Oklagård, då kommer det en bil. Han hade sett dem nere mot sjön, in med Titti o så skjutsade han ner mig dit. Jag såg spåren i leran så det var bara att följa dem.... hörde dem svara Titti. Men tankarna rusar, -har de gått ner sig i sjökanten?? Får jag tag i Isa?? När jag äntligen gått runt sjön o fick syn på dem så blev jag sååå lättad! Nu var det bara att få tag idom... Men Sol kom genast fram o ville bli kliad, så jag satte på henne grimman o då kom även Isa. Hade ett äpple med o det gillar hon, så jag fick på henne grimman! Pust!!! Då lättade allt o jag började gråta. Fyyyyy vad rädd man blir. Många "Tänk OM" tankar hinner man med.... Ja sen fick grabbarna fart iväg till bussen o jag hann ta en kaffe o lugna ner mig lite innan jag skulle köra lammen för slakt. Sen hem o duscha o göra sig "hel o ren" för att åka på nytt jobb! Jag var på ICA o demade "Valbullar". Gud så roligt!!! Få stå o prata med folk hela dagen o bjuda på bullar o kaffe o få dem att köpa lite helgfikabröd o få betalt. Man kan ju inte ha ett bättre jobb! :) Jag tyckte det var jätteroligt, men rätt trött i höfter, knän o rygg blev jag. Det är ju inte något "varjedag" jobb, inte ens varje vecka, men det kommer att bli nåt tillfälle till o det ser jag fram mot! Så igår kväll när jag kom hem var jag riktigt trött. Som tur är har jag en underbar man. Jag gick o lade mig o vilade min trötta kropp, medan han fixade pot.gratäng o baconinlindad kycklinglårfilé med philadelfiaost o till hade vi ett halvt glas vitt. Mmmmmmmm! Nix, nu ska jag dra iväg o hämta skinnen. Ha en riktigt fin helg! Kram Erica

onsdag 15 september 2010

Redan onsdag kväll...

Tjenix o gokväll! Här är allt bra. Grabbarna har träningar varje kväll så det är ett evinnerligt skjutsande hit o dit. Tur att vi har en till fam. efter vägen med en son i samma ålder o intressen så vi slipper åka båda vägar ibland. Med Isa o fölis är allt bara bra. Isa är en otroligt vacker islänning o fölis verkar bli kanon! Synd att min kropp inte orkar träna en så stor fölunge, så de måste säljas... inga riktigt intresserade än, men några som mailar o kollar. Har ju ingen brådska, men jag tar in dem på nätterna nu för att grimträna, borsta o lyfta fötter och det känns i min kropp.... Men sen efter chipmärkaren varit hit så ska de få gå på lösdrift o ute om nätterna ett tag igen. Har bestämt mig för det äldre svarta stoet i Umeå. Nu ska vi bara lösa frakten så jag kan få hem henne. Tror hon blir jättebra till oss o jag tror hon passar som kamrat till Titti. Några svängar i skogen blir det med hundarna. Sally går ju i sakta mak, men den röda... ja hon har energi så det räcker hon. Men sen är även Carro nöjd o sover gott. Har kört lite uppletande också. Testade att lägga ut föremålen en kväll när det var helt vindstilla o så fick de ligga nästan en timme. Jösses så hon fick jobba!!! Det är tydligen otroligt svårt för henne att få upp vittringen när inte vinden hjälper till. Detta måste vi träna mer!
Förra veckan var vi in till Valbo en sväng. Hittade då denna otroligt vackra frilands Hibiskus. Såå härlig färg! Hoppas den glädjer mig med många vackra blommor nästa år. Nån till hinner jag nog njuta av i år oxå. Sen får den vintra i lillstugan med den andra hibben o alla pellisar. Ja, det känns att det är höst i luften. Vi tog en prommis med hundarna efter gamla vägen nu ikväll o det var riktigt kyligt i luften. Men dagarna när solen skiner på löven som gulnar är ju enormt härliga tycker jag. Flera av rosorna ger sista rycket nu o ger en sista höstblommning. En som är enormt vacker är klängrosen New Dawn som står vid sommar hönshuset.
Nix, nu ropar kudden:)
Kram o godnatt! //Erica

måndag 13 september 2010

Äppelmos!

Tjenix! Tja, egentligen skulle vi behöva träna jag o Carro.... Men idag plockade jag in en korg äpplen o kokade äppelmos istället! Blir gott att ha i vinter. Mera äpplen finns kvar, så orkar jag i morgon blir det nog några burkar till då. En prommis efter gamla vägen med hundarna tog jag o husse efter lunchen, blir en till ikväll. Mitt vänstra knä gillar inte det o värker som attan.... men nu är Back on Track knäskyddet på o har petat i mig en citodon, så jag hoppas det hjälper lite. Brukar ju göra det ialla fall. Nu har Mattias o grabbarna åkt ner till byn. Isac har innebandyträning o så skulle de handla under tiden. Jag ska gå ut o köra uppletande med Carro på åkern. Det ska väl mitt knä orka med... Ha det gott! Kram Erica

söndag 12 september 2010

Söndag....

Underbara goa lilla häst! **Titiyo**
Tjenix!
Himlars vad seg jag är idag! Det är förkylningen som är ett snäpp värre idag igen... -SUCK! Mattias for ner o köpte nässpray medan jag mockade o gjorde klart i stallet.. helt igenkorkad i hela huvudet.....:(
Igår var det högretävling här i Ockelbo. Ja, det var väl inte vår dag precis... Det började i upptagsrutan, Carro lallade runt med hög nos o fattade nada... Förra helgen fick vi 10:or på upptaget! Men sen lallade hon i väg med fortsatt hög nos o så gick hon o strosade sig igenom spåret. Vi fick 5+slut och 5-5 på upptaget o 8-8 på spåret. Sen var det uppletande. Ja, där sökte hon o jobbade bra o självständigt, men inga föremål!?!?! Till slut kom hon med ett, men då tyckte hon nog att hon gjort sig förtjänt av den o ville inte lämna den till mig.... Hundarna innan hade också jättedåligt, men efter oss gick det bättre för alla. Jag vet att föremålen hade legat länge o efter mig gick de ut o tog i alla igen. Kan det ha påverkat?? Inte en aning men en 0:a fick vi där. Sen lydnaden fortsatte i samma disträ anda.... så vi blev godkända men fy vilken dålig insats vi gjorde.
Letar vidare efter en shettis. Har några intressanta som jag kollar upp mer o väntar mer uppgifter om. Men starkaste kandidaten är det svarta stoet norröver. Det enda minuset med henne är att hon behöver gå dräktig o ha föl för att må bra. Klara jag det???
Nej, en liten kort prommis ska jag nog orka med.... Sen blir det lunch.
Kram Erica

fredag 10 september 2010

Gorumpor!

Gó rumpor! Nu är fölis mycket större än Titti. De är såå himla söta ihop.
Posted by Picasa

torsdag 9 september 2010

Redan torsdag!

Tjenix! Jösses vad veckorna skenar iväg.... Mycket händer på gården. Tunga beslut är tagna o andra beslut gör att man ändå ser frammåt! Titti, mitt minishettissto fick en släng av fång. Hon har gått inne på förmiddagarna o får gå ut när jag kommer från jobbet. Hoppas att det räcker med detta o att hon piggar på sig. Igår var hon så pigg så hon trängde sig förbi skottkärran o rymde ut till hagen... så hon är inte stapplig ialla fall:) I och med detta har jag beslutat mig för att sälja Islänningarna o köpa ett shettissto som sällskap till Titti. Jag känner att jag inte är fysiskt kapabel med allt vad det innebär med en unghäst som ska tränas i grimma, att lyfta fötter osv. osv. Så det är bättre att nån med bättre förutsättningar får fortsätta med mina underbara hästar. Titti kan jag dock aldrig sälja, så nu letar jag en sällskapsdam till henne som även kan ridas eller köras/tömköras lite. Jag gillar ju att pyssla o greja med shettisarna. Har just nu tre intressanta hästar som jag funderar över. Eller kanske det lutar åt två i nuläget... ett svart sto som är äldre men med en fantastisk stam o nedärvt en godk. hingst o diplomston. Där är det väl ett minus att hon bor långt norrut, men det kan nog lösa sig med transport om jag bestämmer mig. Ett sto som är diplom, rödskimmel också med bra stam o inte så långt bort. Mmmm, det är ändå väldigt roligt att leta häst! Jag tittar på webstambok, kollar på bilder på släktingar mm. och det är ju bara roligt huvudbry. Sen tränar vi på jag o Carro. Ska ju tävla igen på lördag o jag vill ju så gärna att det ska gå bra. Det vore den högsta önskan -att bli uppflyttad.... hoppas, hoppas!!!:) Hade tänkt åka o träna lite ikväll, men Mattias jobbar em. och Emil har varit så dryg, så nu när det blev lugnt rann orken av mig så jag stannar hemma. Måste nog åka o handla lite bara... eller så gör jag det i morgon. Sally ligger bredvid o snarkar o pustar i sömnen. Hoppas att allt går bra med valpningen, men det tror jag nog. Hon var så himla duktig förra gången o fixade allt själv. I morgon ska jag in till Jennys Hund o Katt i Valbo o hämta sponsorpriser till tävlingen. Då ska jag kolla om hon har några vetfällar till bra pris. Behöver nog köpa nån ny. Sen ska jag ju ha till alla valpar också, -Många fällar blir det:) Nix, nu ska jag gå o kika på dumburken ett tag. Eller så kollar jag vidare på hästannonser... Ha det gott! Kram Erica

söndag 5 september 2010

En sväng i skogen...

Emil gillar att klättra i äppelträdet han....:-)
En härlig tur i skogen blev det idag. Vi gick bara här bakom i "våran" skog o maklig takt. Bara njööt av det vackra vädret o den härliga luften. Lite kantareller hittade vi också. Både gula o massor av trattisar, men av de sistnämnda plockade jag bara lite.
Sally går i sakta mak nu. Märks att magen är för tung så hon orkar inte några tokrace:) Men hon gillar att strosa i blåbärsriset o käka blåbär.
Carro har ju energi i en annan klass... Men hon gör sina race o är ändå kring oss hela tiden. Hon älskar att vara ute i skogen!
På em. ringde C o talade om att ett lamm var halt. Så jag tog en sväng dit o kollade. Jo, det var Fias ena lamm som var rejält halt. Verkar vara en stukning eller nåt i höger bak i leden längst ner "kotleden" på en häst... Men hon såg pigg ut, så jag kollar henne i morgon bitti på väg till jobbet.
Passade på att åka till klubben o träna igenom Carro. Tränade avslut med träapport att hon ska avlämna framför. Tänker ha det så till tunga, men orkade inte låsa upp o hämta den, så jag började med en i trä. Lite svårt att fatta först för Carro. Vaddå sitta framför??? också försökte hon flytta in rumpan i fotställning. Men jag var snabb o visa o klicka när hon satte sig framför o det lossnade o funkade på slutet. Körde igenom alla högremomenten o hon gick jättefint!
Ha en fortsatt skön kväll!
Kram Erica

Vilken dag!!!

God morgon!
Vilken dag vi hade igår!
Vaknade 5,30 fixade kaffe o drog iväg mot Falun. Samling kl. 8 o jag var där i god tid (som vanligt...). Det var lite väntetid innan lottning o vi fick dra iväg till skogen. Vi fick startnr. 4 o spårpåsläppstid kl.9,45. Upptaget gick kanon, nog det bättre hon gjort o vi fick betalt därefter: 10-10!
Carro spårade bra, men hade det jobbigt över ett stort fält med vitmossa o där var det lite slag o hon hade det jobbigt. Antagligen var det där hon missade de två pinnarna vi hade borta... men vi kom itid kl.10,08 o 21 min med 5+slut. Så betyg 8-8 på spåret.
Sen var det rätt lång väntan till lydnaden. Carro gick hyfsat o jag var jättenöjd efter den. Men aningen besviken för hon stod när jag vände mig om på inkallningen. Enl. en annan tävlande blev hon störd av domaren o sekr. som när jag var på väg ut gick närmare Carro för att se/höra bättre?. Så det får vi träna mer på. Betygen blev:
Fritt följ: 8-8 ngt. snett sitt, växlar pos.
Inkallning med stå: 6-5 ställer sig upp, lite långt stå.
Framåtsändande: 5-5 vallar, stannar, flera komm.
Kryp: 9-9 Dk lägg.
Skall: 8,5-9 ojämn
Tung: 6-5 Tvekar upptag, släpper
Hopp: 0-0 utför ej, (riktigt missnöjd med det!)
Platsliggande m skott: 10-10
Uppletande av föremål: 8-9 släpper, avlämnar ej sista förem. korrekt.
Jag är jättenöjd med uppletandet för hon jobbade riktigt bra i rutan!
Summa: 457 poäng o Godkänd! Plac: 2
Ja, jag är riktigt riktigt NÖJD med våran insats idag! Hade vi inte nollat hoppet, som hon vanligtvis gör så bra hade vi blivit uppflyttade. Så det känns ialla fall som att det är nära för att bli uppflyttade:)
Mari ringe o Teo -Alsjöbergets Best Commander hade fått CK på int. SKK utställningen i Högbo o slutat som 4:e bästa hane! Så himla glad för Er! Även Steffi -Alsjöbergets Bubbel Gum ställdes, men åkte ut med en 2:a fast fin kritik men hon behövde få mer massa o växa till sig lite. Där kan jag hålla med, så det är bara att försöka igen nästa år. De är ju lite unga än. Men så himla roligt att ni visar våra små Alsjöbergare. Det gör oss väldigt glada ska ni veta!
Idag är förkylningen lite sämre igen, så jag ska kurera mig o pyssla lite. Måste nog upp till klubben o köra hoppet bara....! :-)
Kram Erica

fredag 3 september 2010

Fredag, snart kväller...

Tjenix!
Tampas fortfarande med min förkylning o dricker massor av honungsvatten o käkar alvedon. Men hoppas att jag ska vara hyfsad i morgon bitti så jag klarar av tävlingen i Falun. Det sliter ju så på min kropp endå att tävla bruks, men jag vill ju såå gärna tävla... Det är så svårt att komma med på brukstävlingarna, så man vill ju inte lämna återbud för en förkylning:(
Annars knallar det på här hemma. Sallys mage börjar bli enorm! Hon har 3 och en halv vecka kvar... Undrar hur många valpar det blir???
Farmor till förra kullen -Stella, är TV-kändis! Hon är med på Volvos nya reklam. Häftigt att se nån man känner igen:)
I hönsens sommarhage är det kaninbyte igen.... Agnez ville inte heller vara kvar utan rymde efter nån dag. Så nu får Colan bo där o han har nog varit där en vecka nu o peppar peppar... så rymmer han inte. Han är mer aktiv när han bor i den stora inhägnaden o det tror jag är bra för hans muskler. Han var nog lite korpulent innan, men nu är han mer i rörelse o fettet på ryggen är lite mindre, man känner fortf. knappt ryggraden, så han har ännu gott hull.
I morgon ska Teo o Steffi ställas på Högbo utställningen. Spännande! Hoppas få höra ifrån dem så snart de fått sina kritiker:) Jag är ju såå nyfiken när det är våra bebisars första officiella utställning!
Tog en liten skogstur igår kväll. Hittade några kantareller, ska bli gott med kantarellmacka. Det är ju bara såå gott. Orkade inte laga till dem idag men kanske i morgon. Rensade o klara är de ialla fall.
Har bara vilat idag för att förhoppningsvis vara pigg i morron. Men några ronder med tvättkorgen har jag orkat med. Nu är det bara pytte i botten, så det känns himla bra.
Nix, nu ska jag gå o göra eld. Ska ta ett hett bad ikväll!
Ha en skön helg!
Kram Erica

torsdag 2 september 2010

Förkylt!

Halloj! Suck vilken envis rackarns förkylning!!! Jag jobbade en sväng i morse för jag var tvungen att fakturera lite. Men sen började jag frysa, så jag fick en burk Ockelbo Honung av Siw -Tack snälla! Åkte hem o gjorde te med honung o toppade med en alvedon:( Sen har jag legat hela dagen... Måste bli piggare tills lördagen när jag ska iväg o tävla. Men det blir jag!!! Ha det gott! Kram Erica