Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

onsdag 29 juni 2011

Grattis Mamma!

Halloj!
Idag fyller min underbara mamma år, Varmaste Grattis på Din dag!
Önskar vi bodde närmare varandra, så du kunde få en bukett rosor o vi kunde fika tillsammans!
Bättre i skuldror o leder idag, men fortarande orkar jag inte göra så mycket. Jag o Mattias tog en liten skogsprommis med hundarna, men sen blir det att sitta i skuggan o bara njuta av utsikten i trädgården o över hagar o åkrar. Inte helt fel det heller, men nu skulle jag vilja pigga på mig.
Ha en fin dag o speciellt du mamma!
Kram Erica

tisdag 28 juni 2011

Ny dag o låg fart...

Många blommor är såå vackra i trädgården nu! Rosor o Klematisar blommar o pioner o smultronjasmin är också på gång. Underbara dofter o färger!
God morgon!
Igår var jag o fick min onda rygg fixad. Var inte så bra alls i axlar o skuldror utan det är rätt inflammerat o låst. Nu är det åt rätt håll,
men jag är ack så öm ynklig idag.... Har tagit värktablett o antiinflammatorisk tablett o ska vila idag o hoppas det är bättre i morgon. Så glad att jag har Ove som är himla duktig o fixar mig med jämna mellanrum. Tusen Tusen Tack!!!
Ska inte göra mycket alls, utan bara vila idag. Jag har sett till djuren o att dom har mat o vatten, nu ska jag ta en kopp kaffe på verandan o bara "vara".
Grabbarna är på fotbollsskola o ska hämtas kl.14, så jag njuuuter av lugnet:)
Vi var till Modammen i går efter fotbollen så dom fick bada. Kallt i vattnet tycker jag, men dom badade o hade jättemysigt. Idag ska jag ta lite fika med också, man måste passa på!
Ha en riktigt fin dag!
Kram Erica

lördag 25 juni 2011

En sån där dag igen.....

En promenad blev det neråt åkern med hundarna. I sakta mak... men ändå en prommis så hundarna fick rasa av sig.
Hästarna racade o fåren höll sig undan:) Norma älskar att få fart på både Thimon o Irma! Hon är såå gullig när hon racar så gräset yr o så gör hon bocksprång o riktigt testar hur fort hon kan galoppera i snäva cirklar.
Hittade smultron i åkerkanten. Himlars vad det är gott, smakar sommar!
Dom här gotlandsungarna är osålda + en viltgul syrra. Hanen till vänster o hona till höger. Är osäker på färgen. Båda är ju japantecknade, men dom har sotade nosar o på honans vänstra framtass syns det tydligt att den är sotad. Kan dom vara sallander japantecknade??? Otroligt fina o jättetrevliga är dom!
Idag har dagen genomlidits med hjälp av citodon:(
Hoppas på en bättre dag i morgon!
Kram Erica

Midsommardagen

God morgon!
Hundarna har fått varit ut en sväng o dom o jag har ätit frulle. Det är grått o kyligt i luften o nu började det precis att ösregna!
Blir nog att pyssla på inne idag:)
Igår jobbade jag o jag var så himla trött när jag kom hem. Har nån låsning i vänstra skuldran o värk i vänster axel:(
Vi tog en härlig promenad med hundarna innan vi började med middag. Sen blev det färskpot. o grillad fläskfilé med peppar o bea sås till middag. Mums! Till efterrätt åt vi jordgubbar o vispad grädde, inte illa det heller. Sen tog jag o Mattias ett varsitt glas vitt o gick ut o satte oss på verandan o bara njöt. Det var faktiskt soligt i går kväll o vindstilla. Inte jättevarmt, men med en tröja på var det skönt att sitta ute.
Idag har jag inga planer o det känns ju skönt. Blir bara pyssel här hemma o njuta av en dags ledigt. Stackars Mattias jobbar 12-timmars förmiddag hela helgen han....
Nu hoppas jag att mellanslagen blir med i inlägget. Blir tokig! Skriver o har mellanslag o delar upp texten, men när jag lägger ut den så blir all text i ett stycke:(
Görjobbigt!
Ha en fortsatt fin midsommarhelg!
Kram Erica

torsdag 23 juni 2011

Puh!

Go kväll!
Jag är såååå trött!
Jobbade på ICA idag o det var hysteriskt mycket folk! Alla handlade i massor o sprang förbi gång på gång med vagnarna överfulla. Himla roligt att jobba när det är mycket i butiken, men jag blir väldigt trött i benen o framförallt i knän o höften jag har protes i... I morgon jobbar jag också, men SEN är jag ledig:)
Var in på apoteket när jag slutade o tog ut mer värktabletter. Köpte även badsalt o fotfil + fotsalva. Det gäller att ta hand om sig så man mår bra!
Mattias jobbar också, så det är bara att fixa nån midsommarmat när jag kommer hem i morgon... Tog upp en fläskfilé så vi slänger väl den på grillen. Jag vet att jag inte kommer att orka så mycket mer... men jordgubbar, grädde o glass ska jag fixa så grabbarna får midsommar. Är det väder blir det kanske en sväng till Åmotsparken o ser midsommarfirandet där.
Har städat hönshuset o lite kaninburar idag. Mattias passade på att elda när det slutade regna o då är det skönt att elda hönsspånet.
Tja, annars händer det inte så mycket här hemma. Vi grejar på med det vi orkar o hinner. Skulle vara skönt att åka bort en dag o bara äta lunch eller middag o inte behöva tänka på planering av något... Får väl se vad väderguden tänker hitta på, vi kanske kan ta en tur till Furuvik när vi får nån dag ledig. Skulle vara mysigt att strosa runt o bara "vara" med grabbarna.
Nix, nu blir det kudden!
Ha en fin midsommarhelg!
Kram Erica

lördag 18 juni 2011

Ibland händer allt på en gång....

Halloj!
Tänk att veckorna kan lunka på vecka efter vecka o allt går i sin vanliga lunk, men ibland händer allt på en gång. Nu blev det en sån vecka och många beslut är fattade. Mer om det senare... Men det ska bli väääldigt spännande!
Igår följde jag med Tese till norr om Stockholm o köpte en häst. Allt gick över förväntan o hästen på bara 2 år och som aldrig stått i en transport gick bara rakt in. Skönt! På hemvägen regnade det o det var mysigt att bara åka med Tese o sitta o prata. Hon hade sin nya vovve Kalli med. En staffetik på 4 mån. som är superhärlig.
Kom hem o fixade lite med djuren o sen var det några timmars jobb på ICA. Var rätt trött när jag åkte hem från jobbet. Känner av detta trista väder i kroppen. Men det är roligt att jobba på ICA o man träffar lite folk.
Idag har jag inte gjort speciellt mycket alls, trots att jag varit helt ledig... Känner fortfarande av vädret i lederna;(
Men en prommis blev det med hundarna o Mattias på fm. Har tränat lydnad inne med Märta. Hon är jätterolig att träna med! Så focuserad o bara vill mer. Man blir jätteglad o på bra humör när man jobbar med henne:)
Var nyss ut o kollade till hönsen. Mina holländska dvärgar är så röda i kammarna alla 5 hönorna. Men ändå får jag bara 1-3 ägg per dag... gick o kollade lite på baksidan för ibland hittar jag ägg där. Idag hittade jag ett bo under en buske med 9 ägg gömda! Undrar vem av dom som smyger dit... Ska allt kolla dom nån dag:)
Nu blir det ett hett bad o så ska vi fixa lite middag. I morgon blir det en långdag i bil. Ska åka nedanför Katrineholm fram o tillbaka, så det kommer att kännas i rumpan o höften i morron kväll...
Ha en skön lördagkväll!
Kram Erica

onsdag 15 juni 2011

Vips...

Go kväll!
Vips vad dagarna går fort! Hinner inte riktigt med att sitta vid datorn. Men jobb o djuren samt att barnen har sommarlov gör att dagarna bara försvinner!
Hästarna mår jättebra o Irma är lugnare mot Thimon o Thimon han hänger efter flickorna han, rätt nöjd med att bara få gå o beta o kolla in brudarna:) Nu har han iof en greenguard på så det inte är obegränsat intag, men han ser så nöjd ut ändå. Härom natten fick dom sova inne för det är så himla mycket knott ute. Så är dom här hemma när det blir kväll o ser ut att lida av knotten får dom komma in, annars får dom gå ute dygnen runt.
Hundarna mår bra o jag tränar lite grann. I måndags var vi ner till Shanias får o tittade på vallträning o provade igen med Märta.
Mackan var dit med Rosso o det var så kul att träffas igen. Mackan är en person jag verkligen beundrar i sitt sätt att träna o jobba med hundarna. Det är otroligt lärorikt att få vara med när andra valltränar o se o lära, så tacksam för det!
Fick träna Märta lite o hon är helt enormt focuserad o duktig på att hålla fåren. Jag var tyvärr så frussen o stel efter att ha stått o tittat en hel kväll i spöregn, så jag hade svårt att hänga med bra. Men Märta jobbade så himla bra o jag bröt när det gick som bäst.
Sen blev det en kopp kaffe att värma sig med innan jag for hemöver igen. Kan säga att den smakade underbart efter flera timmar i bara +9 o hällregn:)
Ska börja träna henne i fårhagen här hemma också, men i lina. Det är ju mycket som ska läras in så man kan styra henne senare.
Igår kväll gick vi en härlig långprommis med hundarna, jag o Mattias. Första gången Märta gick riktigt långt i koppel. Det blir inte så mycket koppelträning när man bor så här... Men ikväll gick jag o Emil cyklade fast vi hann bara ut bortanför Oklagård. Då kom en bil o Knutte vår katt var också med, och då höll han på att bli påkörd, så vi gick hem. Jag vill inte ha han med efter vägarna, så nästa gång jag ska gå ska jag stänga in honom först.
I morgon blir det jobb igen. Mycket på jobbet nu så det blir ordning i papprena. Men istället tänkte jag vara ledig en dag nästa vecka.
Nix, nu tror jag jag ska krypa ner i sängen o titta lite på tv. Jag är helkass i lederna idag o det tär på orken. Hoppas det är pga väderomslag så vi får lite sol igen!
Ha det riktigt gott!
Kram Erica

lördag 11 juni 2011

Varma dagar:)

Fina hedemoratuppen med sina dammiga damer som mår gott i sanden:)
Söta dvärgväduren Inez njuter i sommarhagen!
Tjenix!
Vilka underbara varma dagar vi haft. Hoppas på fler, men i morgon o övermorgon såg det ut som att det ska bli regn... Men det behövs för det är såå himla torrt i backen.
Vi har gräs i mängder, så betet klarar sig bra. Fåren ids inte ens gå ut i stora beteshagen för det finns tydligen så det räcker här hemma... Idag fick vi en sommargäst. Mattias är nog gladast åt besöket! Det är vår "gamla" ponny Thimon som kommit hem. Han ska få gå här ett tag när Therese får hem en annan sommarhäst på semester. Roligt att få hem vår lilla Thimon ett tag o jag tror han kände igen sig. Irma blev inte lika glad, men hon är nyfiken på honom men vaktar sin fölis. Shettisar som dom är så går maten före allt annat:) Jättemysigt att få ha honom här o nyttigt för Norma med fler hästar i hagen.
Nu blir det en skön kvällsprommis med vovvsen innan jag ska däcka i säng. Kanske blir det lite målning också... annars väntar nog det tills i morgon.
Ha det gott!
Kram Erica

måndag 6 juni 2011

Nationaldagen!

Halloj!
Tyvärr har vi ingen flagga, men det är otroligt fint när man ser flaggorna uppe idag.
Har pysslat här hemma o fick kaffefrämmande. Kent, Stina o Puma var ute på prommis o stannade på en kaffetår. Jätteroligt att dom kom förbi!
Har fixat ute med ditten o datten o hängt tvätt osv. Vanliga göromål men tar en stunds paus o bara njuter av hönsen som kommer o tittar nyfiket när man grejar eller stannar upp o njuter av nån blomma som är på gång. Härlig tid med försommar!
Några kaninungar har flyttat till nya hem o dessa önskar jag lycka till!
Kycklingarna växer så det knakar, men jag är helt säker på att 4 av de 6 kycklingarna är tuppar.... har fortfarande hopp om att två kan vara hönor.. Tråkigt att få så mycket tuppar. Jag var helt säker att en brun kyckling var höna.... men häromdagen så var den borta. Hittade den senare stendöd på gräsmattan! Carro o Märta var i hundgården men Sally var lös på gården när Mattias åkte o handlade... hm! Igår på kvällsprommisen såg jag att hon dök ner i en buske, gick dit o kikade då låg en näbbmus o dödsryckte:(
Sally har visst blivit terrier! Ja, möss får hon gärna ta bara hon inte äter upp dom, men se kycklingarna.... DÅ blir vi osams!!!
Tränar på lite med Märta o Carro. Märta är så otroligt focuserad o härlig att jobba med! Jag hoppas verkligen att jag kan lära mig mer om vallning så vi kan gå VP nästa år. Skulle ju vara himla kul att prova på.
Ja, nu blir det en dusch efter en dag ute i solen. Helt underbart vackert väder har vi haft idag. Man bara njuter!!! I morgon blir det mycket jobb o övermorgon fyller Emil 8 år! Gud så åren trillar iväg fort....
Ha det gott!
Kram Erica

söndag 5 juni 2011

Vilken vacker dag....

Tjenix!
Igår morse klev jag upp 5,20. Fick inte i mig mycket till frukost utan det blev ett kokt ägg o kaffe med i bilen. Jag hade förberett allt o packat bilen dagen innan.
Satt o njöt av det vackra lanskapet utanför o kände mig så privilegad o lycklig! Solen sken, kanske lite föör mycket... men vägen till Järvsö är otroligt vacker, ni vet så där så det gör ont. Jag njöt i fulla drag o kände mig bara lycklig. Lycklig över att jag kom med på tävlingen o att jag var pigg i kroppen. Det är en vinst i sig för mig. En träningskompis som också är reumatiker har precis bytt sin höft för 4:e gången. Det kan lika gärna hända mig att nån led blir slut så jag inte kan tävla mer.
Det var samling vid Järvsö BK kl.8 och jag var där i god tid. Rastade Carro innan samlingen o bara tog det lugnt. Lottning så fick vi nr. 4 och det kändes bra. Skönt att inte vara först, i mitten är rätt bra.
Först hade vi spåren o vi åkte i samlad trupp ut i Järvsö bergen. Vilken spårmark! Sååå fin skog, om än kuperat så helt fantasktisk spårmark.
Vi blev avlämnade vid vår upptagsruta o jag tog ut Carro igen. Klockan var bara 8,25 och det var görhett ute! Luften stod still i solen för det var så varmt.
Så kom bilen med domarna o tävlingsledarna. Selade på Carro o gick till påvisningspunkten. Gav henne "sökspår" kommando och Carro gick lugnt o fint ut. Gick en bit och doppade ner nosen, kollade av mot höger och gick klockrent vänster. Jag följde efter o tittade efter snitseln där rutan gick, men såg den inte... men jag följde med Carro. Inget återkallande så vi var rätt! Carro gick fint i linan o målmedvetet. Efter bara kanske 100 meter började hon flåsa. Det var blåbärsris o det blev ett gult moln om henne när hon gick... massor av pollen! Hon kämpade på o gjorde fin markering på första pinnen. Kanon! Berömde massor o så fick hon korv!
Fortsatte o hon spårade på men inga pinnar... ut på ett hygge o vi var svettiga o sluta båda två. Tog tillbaka henne till där jag hade en aning om att spåret var sist o hon fortsatte. Men tungan hängde o hon flåsade enormt. Jag var svettig så det rann efter ryggen o tröjan o trosorna klibbade fast:(
Jag som aldrig svettas!
Manade på Carro o försökte uppmuntra henne, men orken fanns inte. Hon spårade en bit o gick av o bara stod o tittade på mig. Stackarn hade väl pollen i hela huvudet!
Så vi gick tillbaka till vägen och bröt tävlingen. Trist men Carro hade noll ork i värmen o jag tror att all pollen ställde till det i näsan för henne. Hon ÄR väldigt värmekänslig.
Tja, det var våran dag. 30 mil tor för 1 pinne!
Men jag kände mig glad ändå. Varför då?? sa Mattias ...
Tja, svårt att beskriva, men ibland har man en känsla som bara känns bra i magen o jag njöt av det vackra vädret o utsikten o att jag bara mår bra! Känner mig faktiskt väldigt privilegad som orkar ha alla mina djur o en underbar familj. Trevligt var det att åka i nya bilen också! En -08 peugut *stavas*??? 407, diesel som bara drar knappt hälften av vad min bil gör. Härliga havlskinn säten så man satt riktigt skönt o bra musik att lyssna på. Vad kan bli bättre??
Nej, tävlandet blir fler gånger, så det är bara att ta nya tag o jobba på.
Var rädd om dagarna o njut!
Kram Erica

fredag 3 juni 2011

Vilken härlig dag:)

Här trängs alla blommor i väntan på om/utplantering... Fuxian jag köpte idag. Två hibbar som jag köpte på Blomsterlandet för 10 kr / st! också några pellisar.
Jag o Isac var ner till sjön o fiskade, några aborrar fick vi till middag!!!
Tjenix!
Idag har jag mest varit ute hela dagen. Underbart väder!
Var ner o handlade en sväng innan Mattias skulle iväg o jobba em. Hämtade ut mina blommor som jag beställt från odla.nu. Tre dvärg Iris och tre hostor. Ska plantera dom vid mina rosor.
Såg att dom hade massor av blommor utanför Konsum. Så jag var ju tvungen att gå dit o kika. Såg att dom hade uppstammade fuxior! Tittade på en sån vid Mobackes förra helgen. De tog 249 :- för dem där o jag gick o velade, men snålade ur... Nu hade Konsum lika för 149:-. Slog till såklart! :)
Har varit ute o pysslat med växter, land o djur idag. Snälla Tese var hit o verkade av Irma. Tusen Tack för det!!!
Sen mot kvällen grävde jag o Isac upp lite mask o åkte ner till sjön. Vi har samlat o de har byggt en trall ut o en flytbrygga längst ut. Superbra blir det där! Så jag o Isac var dit o fiskade lite. Jag metade o fick flera aborrar o Isac skulle kasta men där var det inga napp, så han fick meta lite mellanåt så han också fick fisk. När vi kom hem rensade jag o stekte fyra st i smör. Supergott!
Nu ska jag gå o förbereda för morgondagen. Då ska jag o Carro iväg o tävla. Jag känner mig inte så förberedd som jag önskat. Jag har jobbat så pass mycket senaste veckorna o det har satt sina spår i min kropp... och då tryter orken för att träna som vi borde gjort. Men det ska i varje fall bli roligt att komma iväg o tävla.
Ha det gott!
Kram Erica