Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

söndag 31 juli 2011

Sista juli....

God morgon!

Ja herre gud, idag är det den sista juli! Var sjutton tog juli vägen???????




Igår var jag till Jäderfors o tittade på valltävling. Shania o Bride startade i IK1 så jag ville såklart heja på dom. Fåren var lite springiga o många hundar hade svårt att hålla avstånden så inte fåren drog iväg. Himla intressant att se alla olika tävlanden o man lär sig väldigt mycket på att titta. Jag vill ju verkligen tävla vallning med Märta framöver, så det är väldigt nyttigt att åka o titta så man får lära sig hur tävlingarna går till. Ja så var det Shania o Brides tur. Hon skickade henne på hämtet så sprang Bride för långt o slog över rejält, men med tanke på hur fina utgångar Bride har så tror jag inte hon såg fåren för det lutade nedåt bakom fåren. Shania skickade tillbaka henne o sen gick allt som på räls. Jäklar vad duktiga dom var! Det är en fröjd att titta när det är duktiga hundar o rutinerade förare som jobbar!!! Jenny gjorde också en fin runda med hennes Bob?, men hennes närver ställde till det vid fållen också missade dom den o bröt. Synd!
Ja, en trevlig tävling o jag hoppas jag kan åka på nån fler tävling senare i augusti.

När jag kom hem så möttes jag av en trevlig syn efter vägen. Kurt var precis på väg in i min beteshage med putsen! Åh, vad glad jag blev!!! Han höll på rätt länge så jag ville inte gå dit o träna i går kväll. Men nu är det ialla fall putsat så man ser fåren borta i beteshagen:) Hoppas jag kan lura upp Shania o Anders nån dag o vallträna på mina bääsar! Ska prova lite med Märta i linan o fösa dom. Uppför sig inte tackorna får jag väl vänta tills Shania o Anders kan komma upp o träna dom lite först. ELLER så kan jag ju faktiskt träna med Carro också, hon får dom att gå undan bra.

Tja, en långprommis blev det med hundarna i går em. Staplade in några kärror ved och sen åkte jag till bruks o tränade en timme. Carro gick riktigt bra igår. Åh, fast frusterande är att ibland så går hon super och ibland så står hon bara o "KE?" fattar nada när jag ger kommandon.... Varför????
Fjärren gör hon kanon. Men så ibland så lyssnar hon inte på första kommandot... då blir jag galen:(
Men jag har försökt ignorera när hon gör så o bara ge nytt kommando. Jag har också blivit skitarg o grälat på henne o sen gett nytt kommando... Varje gång hon gör rätt så berömmer jag. Ändå så kan hon ge f-n i att göra rätt, eller rättare sagt göra något alls, första kommandot. ..... ?!?
Lika är det med rutan. Kan skicka henne på 25-30 m o hon går klockrent in vid 10 skick av 10. Sen nästa skick kan hon gå i en båge o gå in i rutan från sidan eller bakifrån närsta gång!?!? Då blir man ju bara matt.....
Tja, men vi tränar på o hoppas att vi ska få till det när det blir dax för tävling.

Ha en riktigt fin dag!
Kram Erica

torsdag 28 juli 2011

Första dagen på semestern:)

Tjenix!

Första dagen på semestern idag! Tog ju en veckas ledigt o det känns himla skönt. Trist nog känner jag av lederna idag, men i sakta mak kan man ju fixa lite här o där. Har planterat min nyinköpta ros i landet o var o tog fin matjord/gödsel o satte ner den i. Känner av axeln så f-b när jag grejar, så sen blev det att läsa bok på verandan med en mugg kaffe, inte helt fel det heller:) *mmmmmmmm*

Har plockat lite hallon bakom huset. Märta är helt tokig i hallon o går hur länge som helst där o käkar hallon. Men nu fick jag plocka lite också. Så gott att ha i filen! Tyvärr är det inga blåbär i år, så det blir ingen blåbärssylt... men orkar jag så ska jag försöka plocka lite mer hallon o göra en burk sylt.

Vi tog nyss en promenad ner till åkern med hundarna. Dom är lite halvslöa i värmen, inte full sol idag, men varmt o kvalmigt. Blir en tur till bruks snart o köra lydnad.

Skulle ha varit med hundvänner på valltävling i dalarna idag, men kroppen sade stopp. Blir IK1 tävling på lördag, så jag ska åka o titta då istället. Hade tänkt åka på båda, men att sitta o åka ända till Säter kändes bara för jobbigt när jag känner av höften.
Såg på facebook att Anders o Maid hade vunnit sin klass -Varmt Grattis! Dom har sett kanon ut på träning, ialla fall vad jag kan se. Men när det är bra så syns det, även för ett blåbär som mig:)

Jag o Mattias har kikat på planer för fårens boende. Vi, eller hm, Mattias ska få bygga dörrar till öppningen i vindskyddet o ta upp en mindre dörröppning på kortsidan i söderläge. Då kan vi bygga ut taken en bit på kortsidan mot huset så vi kan ha ett litet höförråd där eller ställa fyrhjulingen eller släpvagnen där. Sen ska han få göra trästaket en bit så jag får en vallningsfålla i lilla hagen bakom växthuset. Då kan jag träna vallning, hund o ev. rida där. En fin grind vill jag ha in till den större hagen så jag kan öppna enkelt. Blir huuuur bra som helst!

Stallet är äntligen nymålat. Härom dagen så började Mattias rolla väggarna vita o jag målade det pilliga intill stolparna. Nu har Mattias målat stolparna o boxdörrarna svarta o det blev superfint!

Nix, nu ska jag gå ut o kolla var Agnez, franska vädurshonan är, hon fick gå ut lös på gården för hon börjar bli så fet så hon behöver röra på sig!

Kram Erica

onsdag 27 juli 2011

Onsdag kväll..

Tjenix!

Jobbade på fm. sen hem o bara satt o njöt med en kopp kaffe på altan. Idag har det varit underbart väder!

På em. åkte vi ner till svärföräldrarna så grabbarna o hundarna fick ta ett dopp. Mötte först upp Erika så hon fick sin nya kanin med hem. Hennes gamla kanin blev ensam när deras andra dog. Så hon ringde o undrade om jag hade någon som kunde passa dom. Eftersom jag vet att Erika är superduktig på pälsar och kaninen får ett paradis att bo i, så erbjöd jag henne min goa lilla Mumsmums. Hos dom får hon ett toppenhem som hon förtjänar så fast jag redan saknar henne rysligt så känns det väldigt bra. Som tack fick jag så fina blommor, en pellis med rosa otroligt söta blommor och en hibbe. Tack snälla du! Måste bara fråga vad pellisen heter, för den hade ingen namnskylt. Är roligt att veta namnen tycker jag.

Efter bad o fika hos svärföräldrarna åkte vi hemöver. Tog upp färskpotatis i landet o till det hade vi underbar grillad kycklingfilé från Ockelbo Kyckling. Mmmmmmm!
I potatislandet växer också ringblommor! I landet bredvid där jag har blomkål o broccoli växer denna vackra ringblomma som jag köpte som nyhet i våras:



Och frösådd från förra året, som var en nyhet då växer denna härliga ringblomma i ljust gult med toning åt vinrött/orange i mitten:



Efter middagen åkte Mattias o tränade fotboll o jag packade in Carro o Märta o åkte till bruks o tränade en stund.
Carro körde jag igenom 3:ans moment. Det mesta gick bra förutom metallen som det tydligen gått troll i.... Men rutan o hopp apport var kanon o även fotgåendet o sitt under marsch. Tja, vi tränar på!

Märta fick gå fot, träna sitt stanna, sitt stanna o inkallning, ligg stanna och även lite apportering. Hon är bara sååå härlig att träna! Jag går med ett leende hela tiden, hon är bara underbar min lilla tjej:)

Ha det gott!
Kram Erica


torsdag 21 juli 2011

Inneboende....

Go kväll!


 Så här ser det ut i vår säng när vi har inneboende på besök!
Finns det hjärterum finns det stjärterum! ;) Tror faktiskt att Teo mår rätt bra fast han är borta!



Hade ju tänkt åka o träna på bruks i kväll.... Tog en promenad med hundar o Mattias i skogen först. Klumpiga jag klev på en gren som vände upp o jag fick värdens smäll på knät:(
Hade så ont så jag bara stod en lång stund o tårarna rann..... Måsta ha träffat rätt på en nerv eller något. Tja, det går ju över o det som inte dödar härdar! Men det gick ännu saktare hemöver.... Hundarna fick ialla fall sin skogsprommis men de 1,5 km hem kändes extra långa idag...

Alla får o hästar var hemma när vi kom hem så jag gick och stängde så dom blir hemma i natt. I morgon bitti ska jag märka tacklamm o någon gång i morgon fm. kommer en tjej o köper tacklammen. Jätteroligt att dom få bli blivande tackor i någons gotlandsbesättning!

Tråkiga händelser har också inträffat. Någon eller mer troligt några, har varit o stulit tacklamm i Högbo. Det är 6 av lammen jag o Märta är ner o tränar på som stulits. Det känns så fruktansvärt tråkigt att något sådant händer 2011! Lammen är hittade efter Tunavägen  o det ser ut som att de är halall slaktade, dvs. är det muslimer som slaktat dom o också stulit dom. Blir såå illa berörd av såna handlingar. FAN kan inte folk hålla sig till vad som är deras o ge FAN i andras djur. Tänk vad dessa stackars djur fått lida innan dom dog....  Åh, blir såå ledsen!!!
Hal


Ikväll har vi grillat o nu tog jag ett litet glas vitt till maten. Hoppades att det skulle döva mitt knä, men icke. Men i morgon är det nog bra!

Ha det gott! JAG ser fram mot i morgon kväll, mer om det senare! :)
Kram Erica

God morgon och 3-3!

 Vår inneboende "Teo" -Alsjöbergets Best Commander på bron



 Här är ett kort knäppt uppifrån när jag håller på o lagar mat... en trött Teo sover vid mina fötter!


Bustjejjerna;)



Ja, så var man uppe med tuppen igen då, trots ledig dag....
Hade tänkt mig sovmorgon o hade inte ställt klockan. Men vid 5,40 så började Teo att putsa mustachen o vände o vred så jag vaknade. Sen när jag började lägga mig till rätta o dra täcket över huvudet o försökte somna om, då började Sally att vakna... Tja, då var det bara att gå upp då.

Satte mig här o plickade på datorn. Det är enda tiden på dygnet då datorerna är lediga i huset o ingen som sitter online o spelar spel, så då kan jag lägga in bilder i min blogg vilket inte går när huset fullt med grabbar sitter på datorerna.
Kikade ut på mina kaniner... vilka kaniner?!? Alla tre hade rymt!
Men kvinnans list fick in alla rätt snart, så nu är de två viltgrå måsterrymmarna förpassade tillbaka i kaninhotellet. Dom kryper nämligen genom maskorna i kompostnäten... gotlandshanen är återigen i komposthagen så där är vi nog inte klara... Men än så länge är dagens resultat 3-3 i rymningar o infågningar!

Passar på att ta en kopp kaffe medans dom är inburade;)

Idag blir det nog en runda in till Gävle o lite shopping. Mattias skulle ha nån nätverkskabel o jag vill titta på lite blommor o kläder.
I förrgår var vi in till Valbo o hade en "Emildag". Han var så glad så han lyste upp hela Valbo han! Vi handlade databord o stol o en ny matta till hans rum. Isac ville inte följa med, men jag köpte en matta till honom också. Han fick ju databord o stol OCH dator när han fyllde år.
Sen blir det inge mer inköp hos Anderssons på ett tag!

Vi har även betalat resan. Så den 24:e augusti bär det av mot Kanarieöarna, närmare bestämt Bahia Feliz o bo på hotell. Vi lade till så vi bor mot poolen på nedre plan o har hästenssängar. Hur skönt ska inte det bli????? *mmmmmmm*
Men jag längtar väl som vanligt hem till mina djur jag:)

Nej, nu ska jag nog släpa upp resten av familjen så det blir något gjort idag!

Ha en bra dag!
Kram Erica

onsdag 20 juli 2011

Onsdag..

Tjenix!

Jobb på fm. som vanligt. Har världens bästa jobb! När jag kom i morse, kom Siw ut med kaffe så vi började dagen med kaffe i solens varma strålar under äppelträdet *mmmmmmm*!

Hemma fixade jag lite med djuren. Har kollat in vilka tacklamm jag ska behålla i höst. Det är ju svårt när man ska välja ut såå många. Hm, två (2!) ska stanna:)
De andra ska säljas som livdjur o det är extra roligt! Så glad över att få sälja till liv för dels så får dom ju fortsätta nån annan stans o man slipper slakta o dels för att dom verkligen är jättefina iår. Men gud så veligt det är att bestämma vilka två som ska stanna....

Fick för mig att kaninungarna skulle få flytta till stora beteshagar o snodde ihop en massa kompostgaller o nätade tak. Flyttade dit tre hanar så dom skulle få härligt sommarboende med gräs under tassarna. Två viltfärgade tyckte dock att det var bättre utanför.... för när jag kikade ut var bara japantecknade gotlandshanen kvar i buren!
Märta hade stenkoll på en unge:) så den var det bara att gå o plocka in. Den andra krävde lite mer insatser, men blev också infångad. När jag tittade ut igen efter en timme så var bara japanhanen där, de andra borta igen! Jädrans kaniner!!! Men efter en liten stund var de två rymlingarna infångade o förpassade i en annan bur -rymmningssäker! Fick en massa rivmärken på armarna av grabbarna, dom ville inte alls vara medgörliga andra gången:(

Bakade en morotskaka o kokade en termos kaffe o drog ner till Högbo ikväll. Hade träff i fårhagen för lite vallträning. Alltid lika trevligt!
Märta fick fösa i linan o hon är verkligen jätteduktig. Tränade även "ligg" och "get up" när hon ska gå frammåt igen. Min goa lilla ärtan pärtan Märta! Blir alldeles varm när jag tränar min lilla tjej för hon är så duktig. Men hon fick bara ett kort pass för hon är ju bara bebis än, så det gäller att ta det lugnt. Tittade också när Anders o Maid och Shania o Bride tränade. Åh, vad det är härligt att se samspelet o hur lugnt fåren går. Ingen stress över djuren o inga stressade hundar eller förare -DET är vallning det!

Nej, nu ska jag nog stoppa nåt i kistan, sen blir det en skogstur med vovvarna. Älskar dessa ljusa vackra kvällar!

Ha det gott!
Kram Erica

måndag 18 juli 2011

Måndag igen...

Tjenix!

Oj, vad dagarna går undan!

I förrgår kom Teo hit o ska bo hos oss denna vecka då hans familj är på semester/fotbollscup. Han är en charmig o enkel kille som tar vistelsen hos oss med ro. Igår gick Mattias långprommis i skogen med hundarna o sen när vi gick på kvällen sprang Teo o ryckte upp tassarna så vi funderade vad han höll på med... Mattias tog upp honom o jag tittade under tassarna, där var det skavsår på alla tassar! Han är en asfaltskille han o inte van att raca lös i skogen över stock o sten:)

Igår var jag o Annika ner till Kroksbo utanför Heby o tittade på ASCA-tävlingar. Det är arenavallning med aussies på får, nöt o anka. Väldigt trevligt att träffa alla hundvänner o se många hundar man bara sett på bild o läst om "på riktigt". Men ska jag vara riktigt ärlig så blev jag besviken på den sk. vallningen:(
Jag tyckte många hundar brast i både vallningen o lydnaden o det var stressade djur som for runt med stressade förare o speciellt djuren som vallades.... fick en klump i magen. Jag tycker det var dålig djuretik för djuren som fick utstå vallningsförsöken av de dåliga hundarna o att man inte bryter när hunden ändå inte lyssnar utan kör sitt eget race känns bara beklämmande.
Något ännu tristare var att en väninna från norr blev översprungen av en tjur o fick åka ambulans därifrån. Mina varmaste tankar till dig! Man vill så gärna hjälpa till, men ändå inte tränga sig på i kaoset som blev. Men jag gjorde det jag kunde o gick o tog ut hennes två valpar som satt i bilen o rastade dom o såg till att det inte var varmt åt dom också fick dom sin lunch. Allt gick nog hyfsat bra för henne med tanke på omständigheterna o som det verkar så är hon "bara" mörbultad, tack o lov!

Vad gäller Carros vallegenskaper så fick jag en annan inblick o hon är nog bra mkt bättre i sina vallegenskaper än jag någonsin trott. Min härliga underbara rödtotta! Men efter att ha tittat på denna vallning så är jag väldigt glad över att jag ska lära mig att valla med bc o att Shania är som hon är i djuretiken. Inga stressade får där inte!

Ikväll skulle jag ner o titta när hon tränade, men min kropp ville inte riktigt vara med idag... suck!
Blev att ligga o vila o sen fick vi för oss att vi alla fall skulle ta en liten promenad med hundarna iskogen. Gick upp här ovanför med vovvarna o det var varmt men väldigt kvavt ute. När vi var borta på hygget så såg jag att det blev som en grå vägg framför oss. Kanske bäst att gå hem innan det börjar regna? sa Mattias
Vi hann bara vända oss om så började regnet falla. Och regnet verkligen vräkte ner! Stapplig som jag var kunde jag inte gå så fort hemöver heller, så gissa om jeansen var dyblöta när jag kom hem! Teo gick o ruskade på sig o kisade för det regnade så mycket i ögonen på honom... vilket skitväder.

Nu blir det ryggläge med Allt om Trädgård!

Ha det gott!
Kram Erica

fredag 15 juli 2011

Spårjakt!

Tjenix!

Igår var jag upp till bruks en sväng o tränade. Carro gick sådär o jag har tänkt i träningen att jag inte ska tjata på henne eller bli arg, utan har hon inte rätt träningsattityd o vilja så sätter jag in henne i bilen. Så blev det igår o Märta fick träna istället. Märta går jättebra vid sidan o har enormt focus o bara vill jobba. Man blir glad av denna hund i träningen! Hon bara vill, spelar ingen roll vad det är, bara hon får jobba. *ler* hon gör mig verkligen glad!


 Carro o Märta framför roslandet framför stallet.


Träffade på både Kakan o Tuva med mattar på bruks. Det är så roligt att få träffa mina små ibland o särskilt när dom har duktiga mattar som jobbar så fint med dom.



Åkte sen hem o käkade lite. Pratade om björnspåret jag såg härom dagen. Mattias o Emil ville också se det så vi gick dit o tittade. Det var roligt att gå där o kika på alla spåren i leran. Massor av hundavtryck då...... Men även rådjur o älg.

Hundarna hade jätteskoj o speciellt Sally tog spårletandet på fullaste allvar o var djupt i leran o kollade med Märta som  backup så dom inte missade nåt... :)



Sally gillade att snosa i alla spåren i leran o Märta tyckte det var skitkul att springa så leran stänkte.....


Ett stort älgspår var det här!


Efter skogsturen blev det lite vedstapling för grabbarna medan jag kollade djuren OCH spolade av tre stycken hundar med slangen. Klockan var 22 när vi kom in!

Idag ska jag hämta kyckling, så det blir en eftermiddag i bilen. Är trevligt det med!

Ha en fin fredag!
Kram Erica

onsdag 13 juli 2011

Livet är vad man gör det till!

Go kväll!

Efter förmiddagens jobb blev det lite slappt i solen en stund. Skönt att få en kaffetår i solen o bara njuuuta.
Sen tog jag tjejjerna o koppel för ovanlighetens skull o promenerade runt hela bladmuren. Den prommisen tar mig ca 45 min i rask takt. Då blir det först skogen så tjejjerna får springa lösa o sen grusvägen så det blir koppelträning också, fast Carro får gå lös hela vägen hon. Det är skönt när man kommer in i en bra gåtakt i lite högre tempo o man bara hör det rytmiska stegen i gruset under skorna, fåglarna som kvittrar o traktorerna som arbetar på åkrarna ikring. Härligt avkopplande!

Sen, när jag ändå var rätt pigg idag, så staplade jag in 3 skottkärror ved också planterade jag lite nya blommor i krukan under äppelträdet. Fixade med hö o vatten till alla kaniner o vattnade i växthuset. Sen var jag trött! Blev att lägga sig o vila en timme så jag fick tillbaka lite ork. Fixade middag, tackogratäng o sallad. Supergott! Så nu sitter man här o är proppmätt o nöjd.

Mattias har laddat ner kort jag knäppt med min mobil. Hm, teknisk som jag är tvivlade jag på att man kunde få ner dom i datorn:)
Lägger ut kortet jag knäppte igår när vi var i skogen. Är det björn? Det var två avtryck i leran i skogen bara 400 meter från vårt hus. Ingen stor björn isåfall.... men då kommer ju tankarna om det är en unge, då har den ju alldeles säkert mamma björn med sig också. Hm, lite läskigt att vi har björn alldeles runt knuten, men det visste jag, men när man ser spår tänker man mer på det ju..... Både spännande o lite otäckt!

 Inte så stort spår men ändå... visst måste det vara björn? Eller har något annat djur såna här avtryck??




 Lördag kväll var det helt underbart skönt o vindstilla. Då åkte vi ner till ICA o köpte en varsin sallad som vi avnjöt vid Vallssjön. Efter maten badade Emil o hundarna o det var så vackert.


Ha det gott!
Kram Erica

tisdag 12 juli 2011

ÄR verkligen gräset grönare på andra sidan???

Gokväll!

Ja, har funderat ikväll... ibland rinner tankarna i väg o man funderar över än det ena o än det andra. Mycket träninstänk o upplägg, försöker tänka på vad jag vill med hundarna o hur jag ska nå dit på bästa sätt.
Man funderar ju också över vardagen o praktiska ting. Det är allt från hem o barn o djur. Jag bestämde mig för att minska ner på antalet tackor. Jag älskar mina gotlänningar, men de två vintrarna som varit har varit väldigt slitsamma. Så jag har lovat bort 5 av mina vackra damer till en vän som köpt djur av mig tidigare. Hon har väldigt fina beten o sköter dem på bästa sätt. Men så fort det var bestämt o hon verkligen ville köpa dom blev jag alldeles ångerfull igen... Så idag har jag beslutat att jag sparar två tacklamm från mina nyinköpta tackor. Dom är superfina så det är synd o skam att slakta så fina djur, därför blir dom kvar. 6 tackor i vinter blir toppen, lämplig grupp att träna vallning på sen också. Så får det bli!

Vi gick en härlig skogsprommis med vovvarna på em. efter jag jobbat. Härligt i luften nu när det blev lite svalare o högre luft. Hittade gula kantareller, så Mattias gick före mig hem, för jag var ju bara tvungen att plocka dessa härligheter:)

Ikväll packade jag in Carro o Märta o for till bruks. Där var det några som ialla fall tyckte att gräset var grönare på andra sidan. Fåren som går där på fornwij! Där var fler än halva flocken på grusvägen när jag kom! Stannade o lät Carro fösa in dom. Sen när jag kom upp till klubben var apellplanen full i fårskit:(

Tränade igenom nästan alla 3:ans moment. Carro gick riktigt riktigt fint ikväll! Skickade henne på rutan på ca 30 meters avstånd, hopp apport satte vi ihop som vi inte testat förut o det gick galant. Metallen hämtade hon med bra fart både ut o in. Sättande under marsch var toppen o likaså satt hon i drygt 1 minut. Det enda som inte är riktigt bra är ställandet på inkallningen. Jag tycker hon tar lite lång tid på sig innan hon står. Ja riktigt nöjd med kvällens träning! ...och liiite sugen på att kika om det är nån tävling i höst vi kan anmäla till:)

Märta fick gå lite fot, tränade på ligg stanna och nu lägger hon ner huvudet mellan frambenen o då har jag gått tillbaka o berömmer så jag befäster det. Känns väldigt tryggt när en hund ligger så på platsliggningen. Tränade sitt stanna kvar också samt några inkallningar. Hon är kanon min svartvita tjej!!!

Ha det gott!


 Bilder från våra skogsprommisar när jag var hundvakt till Shanias hundar. Så magiskt att få vara med 6 hundar som fungerar helt problemfritt som flock. Ändå är det flera av dom som är rätt jämna i ålder så det skulle kunna vara läge för gruff, men icke med dessa underbara tjejjer. Jag var väldigt stolt när jag var ute med dom o alla fungerade såå bra ihop! Jag är gärna hundvakt igen!!!

Kram Erica

måndag 11 juli 2011

Måndag kväll..

Tjenix!

Helgen gick i en rasande fart... Jag har haft en toppenhelg i Högbo!

Själv satt jag som skrivare till domaren som var Shania. Första parkett mitt på banan är inte illa, bredvid domaren som förklarade varför mm. så var det helt kanon. Jag lärde mig massor i helgen. En helt otroligt välordnad tävling där tävlingsledaren inte missat nån detalj. Jag blev verkligen imponerad av djurhantering, banan, all skyltning - jättefina skyltar, priserna, maten o fikat, trevligt folk ja jag kan fortsätta med varenda detalj kring tävlingen, ALLT var så genomtänkt. Helt suveränt!
Det var verkligen underbart lärorikt att få vara med om denna tävling. Nu är man ju taggad o vill lära sig valla så jag kan utnyttja fina Märtas kapacitet!

Idag var det jobb igen o de timmarna går som vanligt fort. Sen hem o jag vilade ett tag. Min axel är lite öm o jag vet inte om det var vädret jag kände av. Blir då så fort trött o bara måste gå o vila o sova en stund, men sen kan det lika snabbt vara över. Knepig min kropp....

Pyssel med djuren o vattnade i trädgården. Sen stoppade jag in hundarna o åkte ner till Högbo igen. Bilen hittar själv nu:)
Ikväll tittade jag när först Anders tränade sin duktiga Maid o sen var det Mackan o Rossos tur. Man lär sig mycket av det dom tränar o jag försöker se, höra o lära. Man är som en svamp o suger åt sig allt man bara kan:)
Jag tränade Märta lite i linan idag. Hon fick fösa fåren lite fram o tillbaka o så tränade jag ligg bakom fåren också. Hon är så duktig o allt bara finns i min lilla hund. Imponerande! Fast lite skrämmande för det blir ju upp till mig att lära mig allt så jag kan föra henne. Men jag ska göra så gott jag kan!
Jätteroligt att träffa Mackan o Rosso igen, och alla andra också!

Nu blir det dusch o sängen!
Kram Erica

fredag 8 juli 2011

Fredag igen!

God morgon!

Uppe med tuppen som vanligt fast jag har sovmorgon idag. Släppte ut hästarna som sovit inne i natt. Vill ta in dom ibland för att kolla igenom dom o klia lite på fölis. Hon är inte så mycket hanterad än, så jag vill ju börja med det. Samtidigt är jag fortfarande dålig i axlar o skuldror så jag vill inte få för mycket jobb med mockning....



Igår var jag upp till bruks o tränade igenom vovvarna. Carro gick jättebra i det jag tränade, men rutan kan vara lite disträ ibland... Körde vittringen, första gången mer tävlingsriktigt dvs. med flera pinnar. Skickade Carro tre gånger o hon plockade rätt varje gång! Kanon. Lite fritt följ men pga värmen korta pass med kvalité.
Märta tränade jag kontakt vid sidan o jag får passa mig för hon tittar o går efter min hand... detta tränade vi på igår o jag var noga med att belöna när hon tittade upp på mig o inget annat. Hon är så duktig min lilla tjej, blir glad av att träna med henne!

Sally var också med. Hon gillar godis o en hade sin dotter på kanske 5-6 år med. Annikas valp tyckte barnet var jätteläskigt så hon fick ge henne frolic. Sally älskar barn OCH godis så hon trängde sig fram o bjöd på sina konster. Hm, dansa o sitta:)
Även Kakan var där så jag tog några kort. Kakan är sååå lika Sally både i utseende o sätt. Håller en tumme för Kakan o Tuva som ska till Alfta på utställning i helgen!
Stina var där med Puma o dom gillar varandra. Fast Sally gillar nog de flesta hon:) Så Sally hade nog en heltrevlig kväll på bruks!
Ja, trevlig hundträning, underbart väder o fika o prat = en riktigt härlig kväll på bruks med våra hundvänner!

Igår var jag o Emil in o hälsade på Isa vid Stall Islandica. Hon är så fin min lilla häst! Hoppas hon utvecklas lite till i ridningen innan hon kommer hem. Ev. får hon stå där ett tag längre än jag först tänkt. Jag är glad att jag bestämde mig för att inte sälja henne, men det är ingen panik att ta hem henne, dom gör ett jättebra jobb med henne där. Vi hann också med att äta på McD, shoppa lite mat på Coop och stanna hos farmor o farfar så Emil fick bada o jag en kaffe. Härlig dag med min lilla grabb!

Idag blir det lugnt. Hoppas på lite solsken så ska jag sitta o njuta i solen o bara koppla av. Fix med djuren o blommor mm i trädgården blir det såklart, men det är ju bara roligt.

Ha en fin dag!
Kram Erica

fredag 1 juli 2011

Många vovvar är det:)

Märta pussar på mamma Lazy!
Tre generationer! Närmast mormor:Nisses Joy, mamma Lazy o Finnvallens New Märta
Tjenix!
Började dagen med prommis med Märta, Sally, Joy o Lazy. Vi gick en 20 min i skogen så tjejjerna fick springa av sig. Sen hem o satt Joy o Lazy i hundgården o tog med Bride o Queen på rastprommis. Vi är hundvakt!
Jag var lite orolig om jag hade tagit på mig för mycket när jag lovade att vara hundvakt åt 4 hundar över helgen. Men 4 väluppfostrade hundar är mindre besvär än 1 ouppfostrad! Vilka härliga tjejjer!
Shania o Anders var upp med vovvarna igår kväll. Vi började med kaffe o rabarberpaj med vanlijvisp. Gott!
Sen ut så Shania passade på att träna mina vrånga tackor i hunduppförande. Ulla var vrångast som vanligt... och även nån till tacka försökte vara uppstudsig, men se det gick inte. Himlars vad duktig Lazy är! Blev såå imponerad av hennes slit o stora mod mot tackorna. Det var extra svårt med midjehögt gammelgräs o vansinnigt varmt o kvavt ute. Hon gav sig inte o de tackor som inte gick undan fick lära sig att veta hut. Inga dumheter från henne, men så säker o bara tröck in de som inte ville låta sig vallas utan hellre ville försvara sig o lammen o stånga hund. Queen fick också jobba med tackorna o sen fick Lasy en sista träning på dom. Jättetrötta hundar efter slitigt jobb. Dom blev spolade med slangen o fick vatten när vi kom tillbaka. Sen blev det en koppelprommis så dom fick stretcha lite innan de fick göra kväller, och jag med:)
I kväll blir det skogstur med alla vovvar igen. Då tar jag nog alla samtidigt o så får de turas om att springa lösa. Mina tjejjer är snälla o nyfikna på nykomlingarna o Shanias hundar är så himla trevliga de med. Roligt att lära känna alla tikarna på nära håll. Gamla mormor Joy sov med Emil hon. Han gillar hundar som sover på hans rum o gärna i sängen:)
Har varit med några hedemoraägg för kläckning idag. Hoppas hoppas jag får några kycklingar om tre veckor! Tack snälla Ni för att jag får lägga med ägg i er kläckare!
Nix, nu väntas fotbollsgrabbarna hem från plan. Ska grädda pannkakor så blir det egna jordgubbar o grädde till!
Kram Erica