Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

tisdag 23 augusti 2011

Vallträning...

Tjenix!

Igår bar det iväg mot Högbo. Hade träff med ett par som köpte två gotlandskaniner av mig. Roligt att få sälja till några som ska starta upp genbank! Dessa två kaniner var så fina o speciellt hanen är så himla trevligt o då önskar man ju att dom får föra generna vidare i genbank.
Med sig hade dom mina nya höns:)
Såå glad över dem!!! Det är två hedemora unghönor med genbanksintyg. En svart med guldkrage och en gul ullhöna. Superfiiiina!!!
 Focuserad Märta ska hålla och sen flytta 15 st rejäla bagglamm.

 Här jobbar hon på o är så focuserad o målmedveten i vallningen, bara 6 månader!!!


Min underbara lilla tjej jobbar så duktigt!!! Oooooo vad jag är nöjd med henne!!!


Sen åkte jag över vägen o mötte upp Shania. Blev sen:(
Trodde inte jag skulle hinna träna något med Märta för sen hade Shania privatlektioner. Men jag hann ta ut min lilla tjej en sväng. Hon jobbade så himla bra! Jäklar vad häftigt det är med vallning!!! Trodde inte jag skulle orka valla över huvud taget för jag var rasslig i lederna o ont i halsen.. Men väl i fårhagen glömmer man tid, rum o krämpor:)
Vi hämtade fåren borta i hagen där dom gått upp i en dunge. Märta jobbade så fint o vi föste dom tillbaka där de andra stod. Tränade då avståndet till flocken och att hon lyssnar på mina ligg o sakta. Sen fick hon balansera dom o hålla dom där o det gjorde hon så fint. Vi gick även fram o tillbaka i hagen några svängar så Märta fick träna drivning. Hon är bara helt uuuuunderbar min tjej!!!

Sen tittade vi på hundarna som tränade för Shania. Det var två aussies som var där o det är roligt att se dem valla. Båda var från Sugarwinds kennel o det är linjer jag gillar o hundarna var i olika utbildningsnivå o ålder, men båda duktiga. Hanen är en riktigt fin kille!

Tja, sen hem o fixa lite innan jag stöp i säng!:-)

Idag har jag varit till banken o nu ska jag packa det sista. Men först blir det en skogsprommis med vovvarna för det är så underbart väder ute!

Hörs om en vecka, i morgon åker vi till Bahia Felize o ska vicka på tårna o dricka paraplydrinkar en vecka!!! :)

Kram Erica

lördag 20 augusti 2011

Ny dag nya möjligheter:)

God morgon!

Idag måste jag till Granngården o handla mat! Behövs till hundar, höns, kaniner o hästar... pust! Måste nog försöka få med Mattias som bärhjälp.

Har bytt lite i bloggen o gjort "höst". Det känns ju ruggigt ute idag... Men jag ska packa o fixa lite, vi åker ju på semester på onsdag o dagarna går såå fort!!!

Nu är det grått o det ska bli regn idag. Tror jag ska gå en promenad i skogen med vovvarna innan det börjar regna.

Ha en riktigt fin lördag!

Kram Erica

fredag 19 augusti 2011

Fredag!


Tjenix!

Idag var vi o köpte brädor o skivor till mitt kaninbursbygge. Skönt att få hem allt, så kanske vi kan börja nån dag. Ska göra en trefacksbur som ska stå i stallet. Hoppas den blir bra....

Sen for jag ner till Shania o tränade med Märta. Åh, det är så roligt med vallning!!! Tränade i linan först o fick bra avstånd till fåren o Märta var lydig. Men jag kom på mig själv med att stoppa lite i linan vid ligg, utan att det behövdes. Så sen fick linan släpa i backen o jag tränade "sakta" o ligg. Sen fick Märta träna utan linan o det fixar hon bra men jag är så seg i kolan. Det är svårt att vara med så man står rätt... Men övning ger färdighet hoppas jag!

Sen hem o donade här hemma. Satte in en till höhäck till grabbarna jag har i Kaninhotellet. Sen ropade Mattias, en hade hoppat upp i häcken o fastnat med bakbenet när han skulle hoppa ner.... Benet var av så jag fick avliva den. Fy, sånt är tungt! Allra helst när det kändes som mitt fel... .

Tese kom förbi med Kalli, så vi här barnvakt till henne. Helt underbar tjej som man bara blir glad av! Vi tog en prommis med hundarna ner till gula huset o vände o sen fick Märta ett bad. Hon hade rullat i nåt o var förskräckligt äcklig:(
Nu ska jag ta Kalli o gå o krypa ner! Blir lite tv o mysa. Är trött i kväll o min axel värker... hoppas den är bättre i morgon! Då tänkte jag ta en tur till skogen med hundarna om det inte regnar också köra igenom Carro på brukshundsklubben.

Ha en riktigt trevlig kväll!
Kram Erica

torsdag 18 augusti 2011

Skogen!

God morgon!

Uppe med tuppen som vanligt jag, fast jag är ledig idag...

Igår var det jobb o sen stannade jag till efter skogsvägen o lade tre blodspår på vägen hem. Hem o Mattias hade vaknat så vi drack lite kaffe. Han hade jobbat sista natten, skönt!

Pysslade här hemma o mockade åt hästar o kaniner o grejade på. Timmarna går fort när man är pigg o håller på ute. Roligt! Sen satte vi oss ute för en eftermiddagskaffe innan jag skulle ut i skogen o gå spåren. Reste mig o då är jag helpaj i min höft:(
Vet inte vad det är, men tror jag är inflammerad i en muskel. Ja, tog värktablett o drog iväg ut i skogen. Hade "date" där med Anna o Tuva (Alsjöbergets Candy) och Maria o Axel (jaktlabbe).

 Först gick Anna o Tuva sitt spår. Hon är som en duracell kanin den vovvan! ;) Fort, jobba, jobba, åh vad roligt! Tycktes Tuva säga i spåret. Hon klarade sitt 150 m långa spår med vinkel o bloduppehåll galant!
 Här är klöven matte! Men godiset var mer intressant än en äcklig klöv, den var "sådär" tyckte Tuva.


 Här är Maria o Axel på väg ut till sitt spår. Axel är en 10 mån och en typisk "tonnis"! Vad händer det här? Vad händer det där?? Snurrade lite, snurr igen o kollar var jag o Anna är. . . Men det var första 3:e delen av spåret, sen spårade han bättre o sista halvan av sitt spår på ca 150 m. gick han jättefint!

 Sally redo att gå sitt spår. Provade att ha Carros genomjutna lina idag o den var inte bra till Sally. Alldeles för tung o fastnade för mycket. Ska klippa min flaggstångslina jag har till Märta i vallträningen så den även blir en 8 m till Sally.
Hon var supertagad igår o satt o pep o skrek i bilen när de andra gick sina spår:)

 Hennes spår gick i oländig terräng... alldeles för svårt när man är en liten JR. Men mitt på i detta riset tyckte jag hon var helt fel o tog tillbaka henne en bit där jag trodde spåret gick... men hon var inte alls så fel utan bara nån meter av o var på väg tillbaka. Vad lärde jag mig av det? -LITA PÅ HUNDEN!!!
Men det är inte så lätt att läsa en JR... hm, hon går upp med nosen för att känna blodet i riset! Liiiite ovant:) 
 Lilla söta Sally får ost som belöning! Men idag var hon taggad på klöven o bar den nästan hela vägen till bilen:)


 När vi gått spåren så gick vi en rätt lång promenad med alla hundar efter skogsvägen. Det var så underbart skönt ute igår kväll. Ca 18 grader o solen sken, kändes som man hade kunnat gå hur länge som helst där i skogen. En riktigt fin kväll -tack tjejjer för sällskapet! ... och Axel!

Så här vacker var Vallssjön när jag for hemmåt. Helt spegelblank o sååå vacker. Solen hade gått ner o klockan var kring 20.

Ja, idag är planen att åka o köpa virke till kaninburs bygget. Ska väl tvätta o fixa, det vanliga liksom.
Nu är klockan 8,19 så jag ska väcka upp Mattias o ta en påtår!

Ha en underbar dag!
Kram Erica

måndag 15 augusti 2011

Vi trotsade regnet!

Tjenix!

I morse trotsade jag regnet o före jobbet var jag ute i skogen o lade två blodspår!
Sally var med till jobbet o när jag slutade så åkte vi ut o gick hennes spår.
Sally har inte gått något spår på ca 1 år, så jag hade lagt ett ca 100 m med en vinkel o bara ett kortare bloduppehåll på 7-8 meter, liggtid ca 4 tim. Sally stoppade ner nosen vid påsläppet o sen spårade hon riktigt bra. Roligt tyckte vi båda att det var! :)
Det andra spåret hade jag lagt till labben Axel, men missuppfattningar o brist på telefonkontakt så stod jag där o väntade o hörde inte av M o det gick inte att ringa henne.... Åkte då hem för att byta om o tvätta håret för kl.14 hade jag klipptid.
Nyfrisserad, men inte så mycket tog hon denna gång. Jag tappar väldigt mycket hår nu o det känns så torrt o risigt, mkt beror väl antagligen på alla starka mediciner jag måste ta pga det reumatiska.:(
Men det blev lite bättre med klippning o så köpte jag en burk inpackning. Hoppas det ska bli lite glansigare av den.
I början av spåret...


Ja, sen pysslade vi på här hemma o käkade supergod köttfärssås o pasta som Mattias fixat. Försökte få tag i M igen om spåret men icke. Så vid 18-tiden åkte jag o Mattias ut med hundarna o så fick Sally gå även detta spår. Det här var 150 m med en vinkel o ett bloduppehåll på ca 12 m. Hon stoppade ner nosen igen o denna gång var det faktiskt drag i linan! Skitkul tyckte Sally!!! Hon snurrade lite på ett ställe vid bloduppehållet, men sen tuffade hon på igen. Detta spår hade legat 10 timmar o det var nog bättre med tanke på hur fuktigt det är i luften, nu hade vittringen lagt till sig bättre. Duktig vovva!

Nöjd, glad o stolt Sally med klöv!


Efter spåret gick vi med alla hundar efter grusvägen en 30 min prommis i rask takt. Skönt!

Nu blir det dusch o säng!
Onsdag ska jag lägga blodspår igen. Måste träna lite så jag kan anm. Sally till ett anlagsprov!

Ha det gott!
Kram Erica

söndag 14 augusti 2011

Snart natti...

Go kväll!

Idag hade jag sovmorgon till 7 o sen upp o fixade lite med vovvarna. Kalli sov här en natt till så vi fick rå om henne hela helgen. Myyysig liten vovve!

Kokade en termos kaffe o fixade mackor. Väckte Emil o sen åkte vi mot Vallsta. Där var det valltävlingar! Hann se många av IK2 ekipagen och sen var det dax för IK1 där vi hejade på Shania o Anders. Shania o Bride gick ut som andra ekipage. Jättefin runda och det är sån härlig upplevelse att få titta på ett sånt duktigt ekipage! Så rutinerat och säkert men vid delningen var det lite nervpirrande innan de fick till den.
Sen som fjärde ekipage var det dax för Anders o Maid. Maid gick kanonfint ut o det var ett superfint upptag! Sen var det lite mycket fart ett tag o då blev det stora svängar runt fåren. Men Anders styrde upp henne så fint o det gick otroligt bra tyckte jag. Det var deras första start i IK1 o dom har "bara" en start innan då de fick godk. VP.  Har inte hört vad dom fick för placeringar, men båda hade över 80 poäng vet jag. Grattis grattis!!!

Jätteroligt att titta på och man blir såå sugen på att lära sig mer om vallning! Skulle vara häftigt att kunna starta vallprov någon gång. När dom gått sina fina rundor så var jag o Emil nöjda o packade ihop o åkte hem. Märta var med och hon skötte sig så fint. Hon tittade på vallningen o sen sov hon med Emil i hans stol:)
Det blev ändå mååånga timmar där o Isac var ensam hemma. Trött åkte vi hemöver o sen var det bara att ta tag i middag o djuren här hemma. Maria o Tese var hit o hämtade Kalli o en kaffe blev det då.

En kvällsprommis med hundarna o lite träning här hemma blev det oxå.

Nu har jag tagit upp blod o en klöv o i morgon ska jag lägga blodspår till Sally o Axel.


Go natt!
Kram Erica

lördag 13 augusti 2011

Lördagsmys...

Go kväll!

Idag har jag varit på klubben för vi hade apelltävlingar i spår. Jag satt som skrivare o det är alltid roligt. (kunde ju hoppa in med kort varsel när Carro löper så våran egen tävling fick avstås)
Idag var det Birgitta som var domaren jag skrev åt o det är extra kul när det är någon gammal hundvän!
Det hade varit 12 anmälda men några ramlade bort efter vägen o på lydnaden var det bara 6 hundar. Alla hundar gick riktigt bra, det är ju inte så vanligt när det är lägsta klasserna. Roligt att se så trevliga ekipage o 5 st blev uppflyttade! Delad första plats kom vårat klubbekipage Laila o hennes aussietik. Stort Grattis till duktiga dom!!!

Innan klubben blev det en skogsprommis med hundarna. Sen när jag kom hem blev det en till skogsprommis innan Mattias skulle iväg o jobba. Han jobbar 12-timmars natt, hur kul är det???
Själv tröstäter jag digestivekex med ett tjockt lager philadelphiaost. Sååå gott!
Ska ju inte äta vetemjöl men vad sjutton. Ibland behöver man nåt onyttigt för själen. Och av allt skit jag stoppar i kroppen i medicinväg så kändes två digestivekex som en piss i havet.....
Ja, ja,  jag är inte på bästa humör... 
Axlarna värker o det känns inflammerat i skuldrorna o då går det upp i nacken så jag får dov huvudvärk. Inte roligt!

Nej, nu är kexen slut o jag ska sluta tycka synd om mig själv o gå ut o mysa lite med mina djur. De tvåbenta är nere på datorerna o jag ska snart fixa i ordning lite varma mackor till dom. Var ner o handlade lite gott på ICA.

I morgon ska jag o Emil åka o kika på valltävlingar o vara hejarklack till mina vallvänner. Ska bli jätteroligt att få kika på vallning o få lite inspiration!

Ha det gött!
Kram Erica

fredag 12 augusti 2011

Fredag kväll...

Tjenix!

En seg dag har det varit idag o jag är inte alls så pigg....

Roligt att Stina kom förbi o hämtade lite dynga till landen o så tog vi en kopp kaffe på altanen. Sen segade jag på tills det var dax för rengöring o leta på något annat än mysbyxor o tofflor.... Anna fyllde 16 år i onsdags o i kväll firade vi henne.



En sväng till Åmot o fick god paj o kakor o kaffe mums! Med hem följde Isac o Jocke, datorer mm också fick Kalli följa med hem! Hon är supergo o trevlig o alla tycker hon är dryg...... Jag kan inte förstå???? ;)
Hon är en ca 6 månaders staffe tjej o man blir bara glad när man ser henne! Hon påminner mkt om Maja, men hon är nog lite korkad;)
Vi har ju funderat på att köpa en staffe många gånger för jag o Mattias gillar verkligen rasen. Så när både Stefan o Thomas ville att jag skulle vara hundvakt så dom slapp så då fick hon följa med hem hit. Tese vet inget så jag hoppas hon inte misstycker....
 Så härligt vackert väder är det ikväll, gick bara o njöööt i skogen!

Och så här trötta är dom nu:)


En härlig skogsprommis gick jag med alla tjejjer när vi kom hem. Så mysigt för alla går ihop tack vare att Carro styr upp alla. Hon är en klippa min underbara tjej! Så trygg o stabil o så säker i hundspråk.
Hon höglöper nu!
 Men jag har ingen hane att prova para henne med, så det blir inget. Synd!!!
Men jag har frågat den jag gillar bäst o han hade tyvärr en annan tik lovad nu. Jag är inte så pigg så jag orkade jaga någon annan hane idag med så himla kort varsel, så det får vara.
Trist men så är livet ibland.
Carro har såå svåra löp o jag visste inte ens att hon löpte! Så när hanarna på klubben hackade tänder runt om henne igår o hanhundsägarna frågade om hon löper, så kan jag ju säga att jag fattade nada! Pinsamt, men hon höglöper!!! Svullen o allt som hon inte brukar vara. Men när jag pratade med folk med andra raser igår så fick jag höra om tikar som höglöpte o blödde sedan, kanske är inte Carro så knepig o unik, utan det är fler tikar som har konstiga/ avvikande löp utan att det är så konstigt.. Ja inte lätt när man vill para dom då ialla fall.
Men nu blev det inget  -thats life.........

Ha en fortsatt härlig fredagkväll!
Kram Erica

torsdag 11 augusti 2011

Ledsen....

Tjenix!

Livet är så grymt i bland:(
I förrgår försvann ena hedemorakycklingen o igår var även den andra borta när jag skulle titta till dom efter jobbet. Vet inte vad som kan ha tagit dom, katt? rovfågel?
Det var även dun efter mammahönan Ingrid så hon hade nog försökt försvara dom. Idag när jag kom hem så är även vakteln borta! Den satt i en stor kaninbur, sån där med plastbotten o gallertak, hade tagit bort botten så den stod på backen så vakteln fick gå på gräs o picka. Utanför buren ligger rester av fjädrar o vingpennor:(
VAD kan ha tagit den o fått ut den genom gallret?? Fy!
Undrade igår om jag verkligen ska fortsätta ha höns. Vill ju ha dom frigåendes, men nu känner jag mig bara ledsen o nere. Och nu efter att ha sett vakteln blivit utsliten ur buren så rinner tårarna o jag är bara tacksam att det som tagit de små inte klarar av de vuxna Hedemororna ialla fall. Tyvärr är hönan Ingrid så pass gammal så jag är osäker på om hon kan ruva fram några kycklingar mer. Det är hopplöst att få tag på genbankshöns, så jag tror jag struntar i det här med genbank o ska försöka få tag i två unghönor av hedemora. Med eller utan genbank. För fast jag betalat in till föreningen o skickat mail o vill bli genbanksansluten så får jag inget svar. Nu har ju hela sommaren gått o jag kontaktade dom om genbank i våras:(
Enklare att strunta i det, då kan jag ha vilka hönor jag vill. Kan ju inte vara i något skriande behov av nya genbanker när det sköts så här. Så vet någon nån som kan tänkas ha en eller två hedemorahönor över till salu, så får ni gääärna höra av er!!!

Jag o Emil o hundarna var ut i skogen en sväng på förmiddagen. Skulle plocka blåbär, men det var dåligt med dom. Lingon hittade vi ialla fall o vi plockade kanske en liter. Jag är inte så pigg i lederna idag, men det var skönt att lufsa runt i skogen o mysigt med Emil med som sällskap. Hundarna lekte o käkade bär o hade roligt dom med.

Nu blir det vila ett tag, sen måste jag ner på apoteket också ska det väl handlas lite.

Ha det gott!
Kram Erica

tisdag 9 augusti 2011

Regn, regn....

Tjenix!

Idag var det soligt en stund på fm. men sen har det stått som spön i backen heeela dagen:(

Läste bok o vilade när jag kom hem från jobbet, känner av vädret i kroppen... 
Tränade lite inne med klickern. Det var Sally som fick träna att stå på bordet, inför utställningarna vi anmält oss till. Märta fick träna att stå på en target matta o snabba ligg. Bra järngympa för båda!
Men sen efter middagen så fick jag ta ett rejält tag i kragen på mig själv o klä på mig o gå ut o gå med vovvarna! Regnjacka på o eccokängorna sen gick vi!
Det blev drygt en timmes prommis efter grusvägen bort mot Svartsbo. Måste bli drygt 5 km o det var skööönt:) Det regnade rätt bra hela vägen bort o sen var det uppehåll nästan hela vägen hem, men när vi korsade Movägen så öppnade sig himlen igen. Men jag var både svettig o blöt då så det spelade ingen roll. Hundarna var genomblöta o jättegrusiga o lortiga, så det var bara att lämna Carro o Märta ute o ta Sally rätt in i badkaret för tvätt. Sen fick Märta en tvätt o sist så var Mattias snäll o tog Carro. Så nu ligger det tre blöta o nöjda hundar vid mina fötter.
Nu ska jag ta en dusch oxå o hoppas det finns lite varmvatten kvar:)

Ha det gott!
Kram Erica

lördag 6 augusti 2011

Lördag kväll..

Tjenix!
 Mamma Sally till vänster o Tuva till höger


Alsjöbergets Candy "Tuva"


Har tagit det rätt lugnt idag o bara pysslat. Det kom störtregn, så då var det ju bra läsa bok väder:)

Tuva (Alsjöbergets Candy) kom hit vid lunch. Hon är en glad o go tjej som är enkel att ha här. Roligt att få "rå om" våra valpar ibland även när dom är vuxna.

Gick en prommis ner till åkern med hundarna innan regnet o nyss gick vi en längre skogssväng med alla tjejjerna. Nu ligger Tuva inknölad bakom mina fötter mot underredet på stolen o sover;)

Blir nog lite ost o ett glas vitt i kväll. Bara njuuuta!

Ha det gott!
Kram Erica

fredag 5 augusti 2011

SMS som gör en glad!

Go kväll!

Passar på att blogga medans grabbarna spelar fotboll. Har huset fullt ikväll! Isac har två kompisar här som ska sova över. Dom har dragit ut nätverkskablar till lillstugan o har tre datorer uppkopplade där! Jösses,en annan lekte häst med hopprep runt elskåpet utanför när man var i samma ålder;)

Har precis utfodrat dom med hamburgare med bröd o pommes o till efterrätt fick dom glass med färsk persika, grädde o kolasås. Sen blir det popcorn o data resten av kvällen... läs natten!

Fick ett glädjande SMS idag! Det var från stall Islandica och dom har gjort ultraljud på Isa idag o hon är dräktig. Jätteroligt!!!
Hon sköts på bästa sätt där o jag kan varmt rekomendera Daniel o Sofia om nån ska rida in eller sälja häst. Nu blir hon nog kvar där ett tag till, ska in o diskutera det vidare till veckan. Har ju ingen panik att få hem henne med min skruttiga kropp, kan ialla fall inte rida så speciellt med min axel. Så då kan hon lika gärna vara kvar där o bli mer riden o utbildad.

Idag har Mattias jobbat igen. Han åkte ner i går fm. för det var kris på folk o dom ska starta upp stålverket efter div. reparationer under semestern. Trodde han skulle jobba 6-14, men det var underbemannat o så strulade det så det blev jobb till 20 o han var inte hemma förrän 21.... Jag gjorde en taco gratäng så han skulle ha god matlåda i dag o det var uppskattat. Köttfärs på en bädd av philadelphiaost o cremefr. är inte fy skam. Nu är han på fotbollsmatch, så han har man inte sett mycket av....

Idag kom äntligen min Wilson pipa. Hm, undrar om man kan reklamera? Fasiken vad svårt det är att få ljud i den!!! Men den får ligga i bilen så kan jag blåsa i den o träna för mig själv. Fick faktiskt ljud i den när vi åkte hem från badstranden... till ungarnas förtvivlan;)
Men man ska ju få mer än ljud... man ska ju ha några olika visslingar för höger, vänster, stopp/ligg o frammåt. Jösses!!!

En långprommis på en timme i raskt takt  blev det med hundarna idag. Hade tänkt åka o träna men det var fullt på bruks. Det är bruksläger för Mette hela gelgen. Får väl åka ner till Sandviken o träna isället en dag. Jag kör lite smått på prommisarna oxå. Det är mkt man kan träna på promenaderna faktiskt, bara man har fantasi. Carro fick träna vittring med skogspinnar o Märta ligg på långt avstånd.

Nej, nu ska jag gå o slappa framför TV:n!

Ha det gott!
Kram Erica

torsdag 4 augusti 2011

Varför aldrig lagom.....

Tjenix!

Nu sitter jag här med värk så in i h-te i axeln:(
Blir så trött på mig själv för jag kan aldrig nöja mig med lagom.....

Mattias jobbar fm. idag så igår kväll när det blev svalt ute så fixade vi till staketen runt vindskyddet som ändrats. Nu blev det kanonbra o Mattias avslutade med att måla vindskyddet. Såå fint!

Ja, så när jag vaknade satte jag igång o dammsög. Plockade ur våra sängar o tvättade, vädrade täcken o dammsög o dammade ALLT i sovrummet. Tog med hundarna på en halvtimmes promenad innan det blev för hett i solen. Skönt att gå ner till gula huset o vända, tar nästan en halvtimme i rask takt. Fortsatte i sovrummet när jag kom hem igen, torkade golven o bytte duk på bordet. Tvättade o hängde tre maskiner till. Dammsög nere, köket o hallen o torkade golven i kök o hall. En kaffepaus på verandan, sen städade jag hönshuset. Nu har jag eldat också för jag är svettig o äcklig o längtar efter en dusch, men inte i iskallt vatten. Men varmt som det är kanske det skulle friska upp!

Hm, inte så smart att fixa med allt detta på en o samma dag.

Nu ska jag göra lite lunch. Allt i matväg blir sent för grabbarna sover gärna till 11-tiden, men är det sommarlov så är det.

SEN ska jag ta det lite lugnt:)

Ha en underbar dag!
Kram Erica

tisdag 2 augusti 2011

bara lite kvällspyssel....

 Så här ser man oftast ut när man ska gå en sväng o har lämnat skorna på bron.....


 Och så här ser det ut nere på gräsmattan... det är Märta som ÄLSKAR att bära iväg skor o kubb....


 Hästarna kom hem ikväll o drack vatten så jag fick mysa lite....


 Dv.vädurshonorna Bäbiz till vänster o Inez till höger trivs i sommarhägnet, men det var lite tussar som rök första dagen:)


Har vattnat i växthuset och nu är det massor av tomater på G! även gurka o chilli växer så det knakar...


Ja, det var lite från min dagliga kvällspysselrunda!

Kram Erica

God morgon!

Stolt matte! Shania o Bride efter lördagens runda på VP- godkända!!!



Tjenix!

Uppe tidigt fast jag har semester idag. Men jag tycker om att vara uppe först o släppa ut hundarna o ge mat o sitta här för mig själv o det är så tyst o lugnt i huset.

I förrgår hade jag migrän:(
Så där gick den dagen. Kände att jag var seg på morgonen o hade lite ont i huvudet. När hästarna kom från beteshagen o hem på morgonen så såg jag inte Irma. Såg liksom suddigt åt höger o hade ingen skärpa. Konstigt. Då frågade Mattias om jag höll på att få migrän. Nja, sa jag. Men sen kom svärföräldrarna o vi fikade o sen kände jag att NU är det på G. Tog piller o gick o lade mig. Hade tur o fick inte sådär så skallen känns som den ska spricka, men blev liggandes......

Igår kände jag mig seg på fm. Brukar bli så efter migränen så det är bara att gilla läget o ta det lite lugnt. Men jag blir  sååå frusterad när en hel dag går bort! Det är ju SÅ mycket jag vill göra!!!
Men det är bara att ta mina dagar som dom kommer o passa på att göra saker när jag är hyfsat pigg o orkar!

Så igår blev det en lugn förmiddag. Sen efter en sen lunch så tog jag en runda i trädgården o fixade med blommor o kaniner. Mattias hade dagen innan fått bort allt gammlat hö med fyrhjulingen utanför vindskyddet. Blev jättefint nu. Han tog också bort de fina tjocka stolparna med belysningen o ska nu dra o sätta belysningen direkt på vindskyddet. Jag vill att han drar in ett uttag inne i vindskyddet också så jag kan ha belysning där inne vid lammning och ev. kan man ju faktiskt köpa en termobar om det skulle bli en till sån här jäkla sibirienvinter. För då vet man att fåren har vatten fast det är -20 vecka på vecka.... Annars bär jag ju ut vatten 2-3 ggr per dag när det är sån extrem kyla.  Men tänk om man kunde få honom att dra ut vatten dit också?! DET vore ju kanoners det! Tänk en elvattenkopp i vindskyddet. Hm, undrar hur jag lägger fram den planen på bästa sätt? Nej, det lär bli svårt att få igenom... då lär man väl dansa poledancing eller nåt..... o tänk den synen med mig som är stel som en pinne! :) *leeeeer*

Igår em mot kvällen tog jag en prommis ner till åkern med hundarna. Sen satte jag in Carro o Märta i bilen o drog ner mot Högbo. Först åkte jag till brukshundsklubben i Sandviken o tränade igenom Carro. Hon gick riktigt bra! Trodde hon skulle vara seg när det var så varmt, men hon var pigg o fin igår. Roligt! Tog ut Märta en snabbis också. Hon fick gå lite fot o så sitt stanna o inkallning samt ligg under gång. Jäklar vad bra hon är Märta!

Sen till fårhagen där vi träffade Shania, Mackan o Rosso, Anders med Troja o Maid o Joy. Mackan började träna Rosso. Hon fick visa upp läxan dom hade fått o jag blev imponerad av Rosso o Mackan igår. Rosso gick så lugnt o fint o hade suveränt fint avstånd på djuren o fina skick. Duktig kille med duktig matte!!!
Sen fick jag o Märta träna lite när dom vilade. Hade köpt en flaggstångslina att ha till Märta. HUR lång som helst.... Oj, måste korta den, hm kanske man skulle gjort innan man provade den i fårhagen! Men Märta stördes inte av den så det var ju bra. Förut vart hon lite störd av linan, men det märktes inte idag.
Hon fick gå bakom o fösa fåren fram o tillbaka. Hon balanserar upp dom bra o jag försöker hålla henne på bra avstånd o lägger henne ofta för att få ligg som funkar i ALLA lägen. Det har jag ialla fall snappat upp. Ligg måste funka! och där brister det titt som oftast överlag på hundarna på tävling.
När vi kom till änden av hagen fick hon gå runt fåren o fösa tillbaka. Då använde jag "höger" o så gick vi rakt ut höger, eller vänster o sen runt fåren.
Jag är så förvirrad o blir så lätt stressad så det är nog enklast för mig att använda höger o vänster så jag slipper lära mig ännu något mer. Det är så mycket med vallning o det är ju totalt nytt för mig. Men djuröga har jag ialla fall lite, och det underlättar ju. Märta fick avsluta med att jobba bakom djuren o jag gick framför så hon fick jobba lite friare o där slutade vi denna gång. Hon är kanon min lilla tjej!!!
Det är SÅÅÅÅ roligt att träna vallning!

Efter fika o pratstund så föste Anders o Joy in alla 37 lamm i fållan. Sen fick Anders o Mackan fånga in dom en o en o kolla öronnr. på dom. Jag skrev nr. och Shania släppte ut de räknade ur fållan. När vi var klar hade jag ett nr. två gånger..... Bara att börja om!
Då fick Anders ta ut Maid för att fålla in djuren så det var roligt att se henne jobba också. Hon låg sen i fållan o tryckte djuren mot oss så vi lättare kunde ta lammen o kolla öronnr. Härligt med duktiga hundar, man har ju sån enorm hjälp!
Men då stämde det så vi såg vilka som var stulna. Shania måste rapportera till jordbruksverket vilka som är borta, i slaktresterna fanns bara öronnr från tre djur. Men nu har vi kollat vilka tre till det var som fattades så hon kan fixa allt pappersarbete.
Finns heller ingen ruta för stulna djur, så de måste rapporteras som hemslaktade:(
Inte undra på att det är ett stort mörkertal på hur många stulna får det är varje år. Idiotregler!

När jag kom hem var maten klar så jag bara kunde sätta mig o äta! Grillad kycklingfilé o majskolvar. Åh, smakade såå gott kan jag säga!

Ha en underbar dag!
Kram Erica