Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

måndag 31 oktober 2011

Måndag igen då....


Tränar lite kontakt med Nicke, han är riktigt duktig!

Var på skogsprommis med vovvarna efter jobbet, vackert väder o bus i skogen -Underbart!


 Mera bus i skogen!



Idag kom Emmi som bor i Umeå på besök med Kofi -Alsjöbergets Coffe. Jag blir så glad över att alla är så himla nöjda med sina hundar från oss. Det värmer oerhört i mig!
Kofi är en jättetrevlig hund o det viktigaste är att dom är supernöjd med honom. Sally o Kofi busade lite på framsidan o sen gick vi in o drack kaffe o till det hade Emmi supergoda kakor med. Tack för en jättetrevlig eftermiddag!

Innan kvällsmaten i becksvarta mörkret tog jag o Mattias med en ficklampa modell STOR och gick en härlig kvällspromenad med hundarna.

Tja, nu är det väl det vanliga vardagliga bestyren som att diska, dammsuga o torka golv o sen dax att ta in hästarna för natten o sist natta mig själv:)

Ha det gott!
Kram Erica

söndag 30 oktober 2011

Jag gav mig....

Tjenix!


Idag är det söndag o vi har ställt om klockorna till sommartid. Det är ju roligt när man ändå vaknar strax innan kl.7 också ska man ställa tillbaka klockan en timme..... Så vid 6 var jag uppe i morse:)

I torsdags så gav jag mig för Mattias ca två månaders tjat. Han har bett mig kontakta Leila som har Showbusiness kennel för att höra ang. valp. Jag har ju försökt få till att vi skulle köpa en staffe för dom har lämpligare storlek. Men en staffes explosivitet o lite galna sätt har vi insett att det inte är lämpligt för oss. Så i torsdags ringde jag då (äntligen enligt Mattias!) och hörde mig för med Leila. Hon blev såå glad över att vi ville köpa en valp från henne. Vi hade nämligen kontakt för ett par år sedan, men då skulle jag operera axeln o vi avstod då.
Nu hade hon en kull med samma tik och en riktigt bra hane. Mormor till denna valp är helsyster till vår Maja, så det känns himla bra att få tillbaka dessa linjer!

Vi åkte ner fredag morgon o köpte denna kille. Han kallas Nicke, för att hedra Maja som hette Nike i stamtavlan. Han är en otroligt lugn o stabil kille! Nu är det såklart mycket nytt när man flyttar, men han är så himla cool o orädd, men lugn o harmonisk. Helt underbar såklart!

Här är nyhemkomna o nybadade frussna Nicke framför fläkten o inknölad med Sally i bädden:)



Nicke o Sally myser!


Mormor Addemans Nora, Majas helsyster, 12 år!

Här framför mina ben på väg hem!

Igår var det dax för lammen att vandra vidare. Skönt att ha det gjort o skinnen är nu saltade o ska sen ligga en dryg vecka innan de kan lämnas på beredning. Ska bli toppen att få frysen full med lammkött också. Nu längtar jag efter lamm o kunna göra grytor o grillskivor o allt annat gott.

Idag är det gråtrist så vi tar det nog bara lite lugnt idag. Ska gå ut på åkern utanför o lägga lite bebisspår till Nicke. Jag ska bara instruera o Mattias ska få gå det med sin vovve. Lika bra att dom får träna ihop sig med en gång, jag kommer inte att orka gå spår med Nicke för jag tror han kommer att bli en stor hanne. Men lydnaden ska jag greja med.

Nej, nu ska jag gå ut o ta en liten skogsprommis med vovvarna. Hoppas dom inte jagar bakom knuten idag som dom gjorde igår:(

Ha det gott!
Kram Erica

söndag 23 oktober 2011

Kväller....

Tjenix!

Idag har jag hunnit med massor! Känner mig trött nu, men väldigt nöjd med att jag fått undan så många saker som jag tänkt göra ett långt tag.

Gick ut o fortsatte med kaninburen efter frukosten. Jag gjorde klart gotlandshonan "Liljas" bur igår o flyttade in henne från uteburen, hon bor nederst.



Idag var det var bara att fixa dörren klart. Jag sågade till bräderna o målade dem igår, så nu snickrades de ihop o nät sattes på, gångjärn, sen hasp o fixa med inredning.

 Här är dörren på G, vad gjorde man utan en skruvdragare??


Här är dörren färdig o monterad på plats. Visst blev det bra?! 


Här har Bäbis fått flytta in o håller på att inspekterar sin nya boning:)


När så burbygget äntligen var klart, förutom tredje/översta buren, så var jag ute o fixade. Helt underbart väder idag så det gav energi o ork att pyssla. Först grävde jag ner ca 40 narcisslökar o ett 20-tal tulpaner. Mockade ur buren som Lilja bott i.
Sen fixade jag till höhäcken som står i hästarnas vinterhage så den går att använda igen. Sen hann jag även ta bort sista tomatplantorna ur växthuset o köra det på dyngdan innan jag tog en snabb dusch o for ner till Ockelbo. Kl. 16 skulle jag vara vid Kuxa hallen för Emil hade innebandymatch o jag satt i sekretariatet. En otroligt jämn o spännande match som till slut slutade 7-7. Superduktiga grabbar som kämpade som attans!

Hem o fixade middag o nu sitter jag här o är trött o har ont lite var stans. Men en härlig dag har jag haft!

Nu blir det sängen o kolla TV en stund.

Kram Erica

fredag 21 oktober 2011

Tankar om avel...

Halloj!

Kände att jag behövde lite datatid:)
Skjutsade grabbarna till skolan o åkte sedan o jobbade på Ockelbo Kyckling. Fixade lönerna o det som skulle faktureras denna vecka o sen hem igen. Tog en skogspromenad med vovvsen, kallt men underbart vackert ute idag!

Sen har jag dammsugit o torkat golv uppe o tagit ur våra sängar o det är i tvätten, samt dammsugit nere.

Snygga Teo -Alsjöbergets Best Commander!




Gick o funderade på ditten o datten, som vanligt. Jag fick ju en kommentar ang. Jack Russelns temperament i ett av mina förra inlägg:
synd att förstöra en terrierras bara för att man vill ha en lätt hund. kör på en annan ras istället om ni vill ha en snäll och oettrig hund och låt terriern vara just en terrier som det är meningen från början.
/Torsten


Egentligen tycker jag det är bra att folk har åsikter. Genom att få reda på vad andra tycker får man alltid sig en tankeställare och det kan vara nyttigt. Men idetta fallet så känner jag bara mig mer trygg i mina val av avelshundar och vi är faktiskt jättestolt över att våra JR-valpar från Alsjöbergets är så himla trevliga och trygga individer, både mot folk o fä.... utom en del skogsmöss, kycklingar o div annat som Sally förpassat till himlen då...
Sen för rasens skull är det bara bra med genetisk mångfald. För nu vet jag iof. inte om Torsten avlar på JR eller hur det är, men även om jag personligen inte vill föda upp hundar med de önskemål han har om en JR så är det väldigt bra att många linjer o gener bevaras för framtiden.

Nej, nu måste jag ha nåt i magen!

Ha en underbar dag!
Kram Erica

torsdag 20 oktober 2011

Torsdag kväll...

Tjenix!

Så himla skönt att vara pigg igen idag!

Började med en koll av fåren i morse. Baggen kom fram o var lurig, men jag kliade honom lite på halsen o puttade undan honom när han såg lömsk ut o gick vidare för att hämta shettisarna. Då tog han sats o tänkte stånga mig! Jäklars vad arg jag blev, baggskrälle! Snärtade honom med grimskaftet över nosen så han slutade, men då backade han igen o kom. Snärtade honom igen över nosen o skrek åt honom. DÅ kom Carro! Himlars vad rödtottan blev arg på baggskrället!!! Hon skällde o högg mot honom så han backade. Jag berömde henne o hon fortsatte o motade honom bort från mig o in i flocken drygt 20 m bort. Då kom Märta o Sally farandes som två jehun. Märta rundade flocken o jag rappade i ligg när hon var mitt bakom sett från mig, sen lade jag Carro framför mig så dom höll flocken från två håll och så kunde jag gå o ta Irma i lugn o ro. Som tur är följer Norma (fölis) med henne, så vi gick ur hagen o stängde o så kallade jag in hundarna.
Snacka om turbulens i hagen! Tur att hundarna kom o hjälpte mig, dom är verkligen guld värda. Men vad Sally gjorde där vette katten:)

Sen en skogsprommis med vovvarna i godan ro. Pust vilken morgon!

Jobbade på ICA o stod o bjöd på supergod rotfruktsgratäng med skinka. Roligt att jobba där när man får bjuda på god mat o alla är så positiva.
Sen hem o vi gick en skogsprommis innan det blev mörkt med hundarna.

Kvällspyssel är att jag kollar o letar hane till Sally.Vi planerar ju att para henne på nästa löp i februari. För vad än det skrevs i förra inlägget om "för snälla" Jack Russlar, så är jag ialla fall stolt över mina uppfödningar. Sen om valparna efter Sally är för snälla o "icke terrierlika" får ni fråga våra valpköpare om.
Att Sally inte visar sin bästa sida när vi är på utställning, utan är som en "blöt fläck" är ju trist, men titta på henne i viltspåret eller här hemma i skogen, så är det en helt annan hund! Hm, och till hennes "terriersida" kan jag ju tyvärr också lägga till ett par döda kycklingar, en vessla mm. till meriterna..... Men det jag hör från mina valpköpare är bara glada o stolta terrierägare o det värmer mig oerhört! Vill nån annan föda upp elaka satar så är det upp till dom:)

Ha det gott o var rädda om er!
Kram Erica

onsdag 19 oktober 2011

Varför gå över ån o hämta vatten???

Halloj!

Har hänt en hel del här hemma sen jag skrev sist, men inget världsomvändande utan bara vår vardagliga lunk.
Isac är jätteförkyld o har varit hemma från skolan denna vecka. Jag är hemma från jobbet idag pga huvudvärk ala migränkänning och så vill inte min mage vara med. Har ätit rätt mycket värktabletter o antiinflammatoriskt när axlarna o knät samt höften varit dåliga och nu protesterar magen med magkatarr sen ett par dagar o idag får jag inte behålla något alls..... Blir trött av att bara dricka nån sipp blåbärssoppa o huvudvärken på det, tja man har ju mått bättre kan jag säga.

I måndags ringde Mattias mig på jobbet, överlycklig. Han hade hittat en annons om rottisvalpar. Det är vår Majas systerdotter som har en jättefin kull. NEJ, NEJ och åter NEJ! Den dagen inte Carro finns mer, men inte en till stor hund nu. Vi hade ju konstaterat att vi har ju världens bästa sällskapshund i Sally o hon lämnar fina valpar, så blir det en fin tik i hennes nästa kull så spar vi en tik då. Nu står jag fast vid det!
Varför gå över ån o hämta vatten när vi har toppenhundar här hemma redan?! Någon staffe blir det bestämt inte. Den kenneln vi var o hälsade på blev jag oerhört besviken på. För att inte kasta skit på någon nämner jag inga namn o det enda jag skriver är att mitt intryck var: Puppymill, ni får tänka er resten själva.

Lite bilder från våra härliga valpkullar:

Bea & Bamse från första kullen, sååå söööta!


Hela gänget i B-kullen sover middag!


Hela gänget i C-kullen leker på köksgolvet med nya leksaker


Nej nu ska jag gå o krypa ner o vila igen. Fy vad yr jag blir när jag inte får i mig nån mat o energi i kroppen:(

Kram Erica

lördag 15 oktober 2011

Vilken dag!

God morgon!

Igår gick vi upp kl.5!
Satte oss i bilen o åkte 4 tim neröver för att titta på valpar. Det var en staffekull vi väldigt gärna ville köpa valp ur o nu skulle titta på underverken som snart är 4 v.
Vi kom fram vid 9,30 och kullen var jättefin. Tyvärr blev Mattias allergisk och jag fick jätteont i lederna efter att ha försökt knuffa bort de överlyckliga supertrevliga hundarna. Det var ett tråkigt konstaterande av oss båda: Vi kan inte köpa någon staffe.
Jag kommer aldrig att orka ställa ut en staffe med deras explosaiva tyngd. Så av den anledningen var det ju bra att jag är i ett skov och verkligen känner hur tung dom är.
Mattias fick vi köpa allergipiller till på närmaste affär så han ordnade till sig. Han har inte kännt av Kalli speciellt, men dessa hundar hade en annan päls, liksom längre strån på tiken som är mamma tilll kullen. Tråkigt när man lagt en tusenlapp i handpenning, för den får vi nog inte igen, hon verkade inte vara sån.....
För jag är ju en sån som vill att det ska kännas rätt med mina valpköpare och jag vill träffa personen innan den får köpa valp från mig. Här skulle handpenning vara inbetald annars kunde hon inte lova nån hund. 3000 kr i handpenning och man inte har träffats... nix, så jag betalade "bara" in 1000 kr  som tur var!

Sen hade vi 1,5 timmes resa till en gård där vi skulle hämta kyckling till jobbet. Sen tre timmar hem... jobbiga timmar för min höft var helkass. Inte roligt att sitta i en bil då... och ändå sämre när jag skulle försöka gå efter jag klivit ur bilen:(
Men vi hade en trevlig dag på tu man hand jag o Mattias. Man hinner prata massor och vi hade fika med och så stannade vi och åt sen lunch på Burger King i Västerås. Gott!
Grabbarna skötte sig jättebra här hemma tills vi kom hem. Dom hade micrat panpizza o suttit på datorerna och gått ut o promenerat Sally. Våra härliga duktiga grabbar!

Tack snälla farmor o farfar som ställde upp o kom hit o skjutsade grabbarna till skolan på morgonen!

Idag ska vi skjutsa Emil på innerbandyträning och så skulle jag vilja åka ner till Högbo. Erika skulle ev. fota lite där nu på fm. och det skulle vara så roligt att träffas o få några kort på vovvarna.
Men undrar om jag kan köra bil med höften? Hm, måste kolla hur min kropp är först....

Ha en underbar dag, det verkar bli jättefint väder trots -2 i morse!
Kram Erica

tisdag 11 oktober 2011

Ny dag med nya tag!

Tjenix!

Igår var en tung dag, både psykiskt o fysiskt. Mådde inte alls bra i musklerna o lederna o dessutom ett jobbigt samtal om saker som hänt. Saker som jag över huvud taget inte är delaktig i, men som berör mig väldigt negativt. Jag borde inte alls gå o grubbla över saker som jag inte gjort, utan någon annan, men sån är tyvärr jag.
Dessutom har nära o kära genomgått en operation och jag är jätteorolig över detta. Inte heller något jag kan göra något åt, så varför ska jag gå o tänka så hjärnan bara snor??? Ja, det är väl jag i ett nötskal det!

Idag sken solen o jag bestämde mig för att försöka lägga tankar o grubblerier åt sidan. Jobbade på fm. och Märta var med. Hon o Nisse -Kurts finnspets som är ungefär en månad yngre än Märta, busade så löven yrde i trädgården:)
Tror dom båda var väldigt nöjd när jag slutade jobba o vi for hemmåt. Har pysslat på här ute med kaniner o får när jag kom hem. Det är helt underbart väder o jag bara njuter av att vara ute!

Trist så är min högra axel inte bra än. Men enl. doktorn så kunde det ta upp till en vecka innan cortisonet gav full effekt. Så jag hoppas att det kan bli lite bättre än och jag lägger bort tanken om att jag måste ha en till spruta....
Har tagit en liten rastprommis med hundarna o hade knäskyddet på. Mitt Back on Track skydd för knäna är helt super när jag är rasslig. Men jag vill inte gå o belasta knät än, bättre att ta det lugnt innan jag känner att det är bra.
Helt underbart att jobba på Ockelbo Kyckling! Tog med en kyckling från jobbet, tror den väger 3-4 kg och den ska bli kvällsmat. Supergott att göra i ugnen med grillkrydda o soja på o så ugnssteka rotsaker till. Mmmmmmmmmmm.






Trevliga saker har ju också hänt här. I helgen kläcktes Ingrids ägg, det blev två dunbollar! Hon hade bara 4 ägg att ruva, trodde det var för sent för surhöna när hon bestämde sig att ligga på dessa, det är ju liksom snart vinter. Då hon började sura o ligga i redet kastade jag ut henne varje dag så hon skulle sluta. Men sen så vägrade hon o bara låg o knorrade fast jag kastade ut henne gång på gång.... då tänkte jag att : Ja ligg där då! Men dagen innan hade jag gjort pannkaka så det fanns bara 4 ägg kvar. Av dessa blev det ialla fall 2 mörka fina dunbollar, hoppas hoppas dom klarar sig. De förra hon hade lyckades troligen katten ta:(
Men nu är hon instängd i en egen avdelning i hönshuset o jag hoppas hon får behålla dessa.

Ha det gott!
Kram Erica

måndag 10 oktober 2011

Måndag igen då....

Tjenix!

Helgen som gick bestod mest av att vila. Försökte ta det lite lugnt för att sprutorna skulle ta bra. Idag måndag är det jobb igen och det tycker jag är så roligt. Trist idag så pratade jag o Siw mkt om fredagens brand. När Siw skulle ner till Uppsala på Bondens marknad så började försäljningsbilen att brinna efter E4:an. Som tur var blev ingen skadad, men av försäljningsbilen återstod bara ett svart skelett:(
Nu ska försäkringsbolaget göra sin bedömning o så får vi se vad vi får ut i pengar för bilen o vad som kan köpas. Kan ju försäkra att såna här försäljningsbilar med all utrustning såsom kyldisk mm. varken växer på träd eller är gratis.....

Idag jobbar Mattias em. och jag har haft kvartssamtal med Emil, handlade,hem o gav grabbarna mellis.
Pysslade med djuren o gick en sväng med hundarna o nu har jag skjutsat Emil på innebandy 17-18 och 18-19 har Isac innebandyträning = massor av skjutsande fram o tillbaka!

Ha det gott!
Kram Erica

fredag 7 oktober 2011

Trött!


Gokväll!

Mycket tok hittar man på internet! Men denna bild är ju för rolig:)

Har suttit lite på datorn idag när jag vilar knät. Vi har ju ny dator. Helt otroligt egentligen. Mattias fick ett mail om att dom skulle ta tillbaka vår dator o vi skulle få ersättning o köpa en ny. Sen fick han ett nytt mail där dom inte skulle ersätta datorn, utan dom skickade oss en ny o sen ska vi få emballage o skicka vår gamla åter. Tja, kan ju bara säga att hade jag fått det mailet så hade jag
1: trott att det var ett virusmail o raderat det!
2: trott det var ett fösenat aprilskämt!
Nu var det inte så utan vi har fått en helt ny dator från HP!!! Ska då skicka tillbaka den gamla bara vi får emballage till den. HELT OTROLIGT!!! Det var tydligen något problem med dessa datorer. Med våran tur, (datorn blir snart 2 år) hade jag mer trott att den skulle braka ihop snart eftersom garantin snart går ut! Men en väldigt trevlig överraskning som man inte tackar nej till!:)

Har försökt att ta det lite lugnt idag, men det är svårt. Resultatet är nu att jag har värk i axlarna o knät, MEN jag har: gått ner till åkern o vänt med hundarna, bakat kanelbullar o tvättat 4 maskiner tvätt, gjorde god middag med panerad schnizel till grabbarna o lammracks till mig själv.

NU ska jag gå o vila igen, för jag är trött!

Ha en underbar fredagkväll!
Kram Erica

Svårt att ta det lugnt....

Tjenix!

Igår fick jag ju som sagt cortisonsprutor i flera muskelfästen. Idag tänkte jag ta det lite lugnt så de får verka på bästa sätt. Men det är svårt....
Men jag pysslar lite, vilar en stund och pysslar lite till. Så när jag sitter på datorn vilar jag mitt knä, men inte axlarna och just axlarna är svårast att vila tycker jag. Men jag är mest handikappad om knät inte blir bra, så jag satsar på att låta det vila...

Ska ta en skogsprommis i det vackra höstvädret med hundarna nu. Men funderar på om jag ska dra på Back on Track knäskyddet eller ej...?? Det hjälper ju otroligt när jag är inflammerad o har värk, men undrar om det ger rätt effect när man har fått injectionerna? Hm, kanske tar på det ändå, för det ger stöd o är skönt.
Det är sånt underbart vackert höstväder idag! Strålande sol o lite kylig hög luft. Mmmmmmmm. Var nog rätt kallt i natt för det visade på +4 när jag gick upp vid 6,30. Men såna här vackra höstdagar älskar jag, klar hög luft o solsken är bara härligt!

Skulle egentligen ha jobbat på ICA idag, men jag tackade nej. Älskar att jobba där o träffa folk, men skulle inte ha klarat av att stå där hela dagen idag. Hellre är jag bra till nästa vecka så jag kan jobba då, men ICA är nästa gång om två veckor. Ska försöka vara lite rädd om min kropp o vila när jag känner att jag inte är helt ok i muskler o leder. Men det blir väl svårt... :)

Ska hänga lite tvätt nu bara o sen gå ut på prommis!
Tog in mitt lilla hängställ o då slipper jag lyfta armarna när jag hänger tvätt. Kanoners!

Ha en underbar dag!
Kram Erica

torsdag 6 oktober 2011

Ingenting är omöjligt.....

Halloj!

Sitter här i dimman:(
Var in på reumatologen i morse o fick cortisoninj. i muskelfästena i båda axlarna och i vänstra knät. Får sån värk efter dessa inj. så nu har jag tagit smärtstillande á lá starkt!

Var ju in i måndags på skötersketid o då får man fylla i en massa frågor. Skalan är från: Inga problem alls, till Omöjligt att utföra. Rätt löjligt!
För mig är ingenting omöjligt, det tar bara lite längre tid!
Tex är en fråga om man kan lyfta ett fullt glas till munnen? Om man har skitont i axlarna, fyller man då i ett glas fullt o provar?? Nej, man har i lite i glaset o tar fler gånger!
Kan du lyfta ner ett sockerpaket ovan huvudhöjd? Nej, man har sockerpaketen i höjd som man fixar! osv. osv. Man anpassar helt enkelt livet efter den sjukdom man har. Men nu var det så att jag har haft problem med axlarna o knät och fick en ny tid så jag kunde få sprutorna, sen ska det förhoppningsvis bli mkt. bättre om några dagar. Hoppas jag!

Kvällsmys!

Igår kväll fick jag ett telefonsamtal från en av valpköparna. Det värmde! Jag har haft sån tur o har såna toppenvalpköpare! Ni är underbara ska ni veta o ger mig så himla mycket glädje o värme. Glad att jag får dela både med o motgångar med er o får veta hur ni o Sallys valpar mår.

Nej, nu ska jag ta o lalla mig tillbaka i sängläge!
Mina varmaste tankar går till mamma o Carl idag, älskar er vet ni!

Kram Erica

onsdag 5 oktober 2011

Onsdag..




Halloj!

Inte mycket fart idag, men i morgon har jag tid på reumatologen för lite cortisoninj. så då hoppas jag få "nytt liv".  Tar bara sprutorna som dom ska så brukar jag bli mkt piggare efter ett par dagar.

Var ialla fall till frissan idag. Men det tog emot, inte alls pigg o jag hade helst velat gå o lägga mig o vila efter jobbet.



Lägger in några bilder från när vi var hundvakt. Det var så vackert väder o jag hittade massor av svamp. Var hundvakt till både Märtas mormor Joy och Sallys dotter Tuva. Mysigt att få rå om dom!



Missan var också med på skogsprommisen o jättenyfiken på vad jag hade i korgen:)




Även Tuva var nyfiken på vad som fanns i korgen:) Här fick jag med alla 5 vovvarna!

Nej, nu ska jag gå o vila lite.

Ha det gott!
Kram Erica

måndag 3 oktober 2011

Tungt...

Tjenix!

Idag var jag in på reumatologen för sköterskeundersökning. Mår inget vidare i kroppen:(
Satt o väntade länge om min läkare skulle hinna ge mig några cortisoninj. mellan hans inbokade patienter, men det gick inte.
Har ialla fall fått tid på torsdag morgon o ska in igen då o få cortison i knä o axeln, ev båda axlarna.
Tur att det finns renoveringshjälp. Även om jag inte känner mig ett dugg pigg nu, så vet jag att med hjälp av sprutorna blir jag mkt. piggare o det lugnar sig i de inflammerade ställena ett tag.

Nya tag senare i veckan hoppas jag!

Ha det gott o ta hand om era nära o Kära!!!
Kram Erica

söndag 2 oktober 2011

Valpträff!

Halloj!

Har kännt mig förvirrad o stressad o det har bara snurrat i skallen ett par dagar. Det har varit planering med mat osv. inför valpträffen o man vill ju att allt ska klaffa.
Idag var dagen D!
Gjorde tackogratängen igår o hade köpt lite färdig sallad. Var till ICA och handlade mer innan jag åkte till klubben: tackochips, Loka, kaffe, kladdkaka o vaniljglass till efterrätt.o mer sallad, tomat, gurka o majs, salsa, baguette o bregott, papperstallrika o muggar.... Åh, det snurrade i skallen o jag kände mig superstressad!
Snälla Anna kom en timme innan vi hade stämt träff och hjälpte mig att fixa med allt. Tack snälla!

Så kl. 11 kom det 8 st av Sallys valpar med familj. Så himla roligt att ni kunde komma!!!
Det var ur första kullen: Marie och Teo, Tobbe o Tina med Bamse, Mary-Anne med Steffi
Ur andra kullen: Malin o Fredrik med Foppa, Täppas med hela sin familj, Anna med Timon,
Anna och Tuva och Kerstin och Kakan

Vi började med att "mingla" så alla kunde träffas o prata o titta på alla hundar. Sen gick vi ut på appellplan o släppte hela russelgänget lösa. Gissa om det blev russelrace!
Jätteroligt att alla kunde springa lösa o busa utan alltför mycket gruff, det var nåt enstaka som bröts genast. Hundarna hade skitkul o det var så roligt att se dom springa o busa.

Sen gick vi in o käkade lunch: Tackogratäng med sallad och sen kaffe med kladdkaka o glass.
All mat räckte o det blev över o även kladdkaka kan vi nog äta så vi blir less här hemma:)

Sen var duktiga Stina med Puma snälla o föreläste om Klickerträningens grunder. Så fantastiskt roligt o lärorikt. Tack snälla för att du ställde upp!
Sen fick de som ville testa att klicka sina hundar o jag hoppas att alla fick lite bra ideer som ni tar med er i bagaget.

Tack alla för en underbart trevlig dag!

Nu ska jag trött o nöjd göra kväller:) Nedan kommer lite bilder från dagen, lägger upp flera i morgon.
Kram Erica

Russelrace!

Bamse o Sally

Teo o Marie

Foppa

Dukiga Stina instruerar focuserade russlar!

Stina o Puma är såå duktiga!!!

Timon närmast och Täppas o Tuva busar i bakgrunden


lördag 1 oktober 2011

Ny bagge på gården!


Den här ståtliga herren med namnet Kenny, var jag o köpte idag. Han är en renrasig gotlandsbagge som är 2 år. Har bra storlek med otroligt fin kropp och verkar vara lugn o rejäl. Hoppas han är så snäll som han verkar vara så vi kan ha honom i många år!




 Här jobbar vi på fåren i Högbo. Vi var ner i torsdags och tränade o dagens övningar var fösning i lina och lite höger o vänster träning. Gick bra fast min kropp inte var på topp... tur att inte Märta är så känslig för det utan jobbar på så fint ändå, fast matte är trög. Tack för all hjälp Shania!




Knäppte kort nyss på promenaden. Det är så himla fint väder idag och så otroligt vackert med lövens härliga höstfärger. Har varit ute så mycket som möjligt idag för det är så härligt höstväder. Fixat lite o börjat städa ur växthuset inför vintern, städat en kaninbur och rensat ur en pallkrage. Kaffe på verandan var inte heller helt fel en dag som denna. Men nu måste jag fortsätta med mina "måsten" inne inför morgondagen. Så:
Nu ska jag gå o steka köttfärs till morgondagens lunch. Det ska bli sååå himla roligt med valpträff i morgon!

Ha det gott!
Kram Erica