Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

tisdag 29 november 2011

Tisdag...

Tjenix!

Fy vilka deprimerande inlägg det varit ett tag. Men sånt är mitt liv, många dagar som går bort på grund av värk o sängläge:(
Därför måste jag ta vara på de bra dagarna till 150 % !!! :)

Idag blev det en tur söderut o hämtade kyckling. Det var lite halt i morse när jag åkte, men sen var det slask o regn om vart annat.
Resan gick bra ialla fall och jag mötte även upp en tjej som hade en ny kanin med till mig. Det är en gotlandshona som är jättefin. Hon har underrepresenterade linjer o det ska bli roligt att få ha två bra honor nästa år. Det är ju lite speciellt med gotlandskaniner för de har varit utrotningshotade o man får fortarande bidrag för att avla dessa i genbank. Men i dagsläget är dom inte utrotningshotade, men vissa linjer är underrepresenterade och dessa ska man gärna avla mer på och såna linjer har mina båda nya honor.

I morse rök Sally o Märta ihop igen:(
Jättejobbigt när dom inte kan hålla sams. Vi tror att Märta är i puberteten o ska till o löpa snart, därav hormonsvängningarna. Nu ska ialla fall Sally få bo hos farmor o farfar ett tag så hon får lugn o ro. Jättesnällt av dom att låta henne bo där ett tag!

Hästarna är intagna för natten o pysslade med. Har ju lagt ut annons på Norma o Isa, men det är väldigt dött på hästmarknaden nu. Norma är den som är mest akut med, hon säljer jag gärna jättebilligt till ett bra hem. Hon behöver tränas snart o ledas o sättas fast på gången mm. och jag vill inte ge mig i kast med det o riskera att bli förstörd i nån led. Så känner du någon som vill ha en shettis som sällskap eller gärna utställning mm för hon är fin, så har jag en fin fölunge till salu billigt!

Nej, nu blir det en dusch o sängen. I morgon har jag visst besiktning 8,40 och besiktningen är det kaos på. Dom har ju inga datorer som funkar så det kan ju bli spännande!

Ha det gott!
Kram Erica

lördag 26 november 2011

I dimman....

Go kväll!

Igår em. blev jag jättedålig i lederna så jag blev däckad. Så himla trist när inte kroppen vill vara med!

Var ialla fall ner o handlade på dagen o fick iväg ett paket som jag tänkt på länge.

Kände mig piggare i morse och gick ut o fixade med hö till hästarna o kollade fåren o fyllde vatten. Jag o Mattias åkte ner o hämtade Anna i Ockelbo o sen upp till Åmot o lämna igen transporten som jag egentligen skulle lämnat åter igår... Fikade hos Wennerbloms o så kände jag att nu orkar jag inte mer.... Mattias såg att jag var trött så vi åkte hem. Bara att peta i mig värktabletter o gå o lägga mig:(
Nu är kl. snart 19 och jag har varit uppe ett tag, men hela eftermiddagen i sängen. Så jäkla trist när inte kroppen vill!
Men läste på aftonbladet att det är två stormar som är över landet o det är väl det jag känner av.

Nu har Isac åkt med kusin Jocke till Åmot o sover där inatt. Emil är med kusin Anna o sover hos henne i Sandviken inatt, stort för honom! Mattias jobbar 12-timmars natt så då blev det bara jag o hundarna hemma! Vet inte när jag var helt ensam sist, men det var nog när grabbarna var till mormor i Florida för några år sedan.

Nu ska jag ta in hästarna för natten, sen blir det nog en micrad pizza o ett hett bad innan sängen. Hoppas jag är piggare i morgon!

Kram Erica

fredag 25 november 2011

Fredag!

God morgon!

Nu är hästarna utsläppta o grabbarna på väg till skolan o Mattias är på jobbet.
Snart ska jag gå ut o mocka o sen blir det att fortsätta städa o göra adventsfint. Gårdagen struntade jag i Emils nya gardiner o hängde upp röda gardiner med guldstjärnor på istället. Frågade honom om han ville ha röda gardiner o det ville han. Han har alltid älskat rött.
Så med nystrukna gardiner o en röd adventsstjärna i fönstret så är det nog det enda fönstret i huset som går i rött.

I köket så torkade jag fönstren o tog upp julgardinerna o lade sen tillbaka dom.... Vet inte om det är bristen på snö, men jag är inte alls sugen på rött i år. Gardinerna jag har uppe i vitt fick sitta kvar och så satte jag upp två strjärnor i svart med vita stenar på o lampor i. En vit orkidé mitt i fönstret, får köpa julstjärnor i vitt när jag ska förbi nån blomaffär. Även i hundrummet fick vita gardinen sitta kvar o en vit stjärna på fot till det. Snyggt o stilrent!

 Fönstret i data o hundrummet


 Finns det hjärterum finns det stjärterum;) Börjar bli trångt i bädden nu!


Lite pyssel!


Efter att ha gjort rycket inne så gick jag o hundarna ut. Först var jag över i ladan o hämtade två småbalar hö till hästarna. Då var Märta med o fick jobba lite med fåren.


Här är nya tackan Doris jättenyfiken på vad det är som ligger där på backen o trycker:)

För att inte utsätta Märta för obehag så gav jag henne "sakta frammåt" kommando o då stack Doris snabbt tillbaka till flocken.
Sen fick Märta ligga o hålla flocken när jag öppnade o gick o hämtade hö i ladan. Efter hästarna fått mat så gick vi en skogspromenad. Jag hade en påse med o plockade lite mossa o gröna kvistar. När jag kom hem fixade jag till en kruka med en amaryllis o mossa o band.

Sen innan det blev mörkt gick vi en längre prommis ner till gula huset o vände. Det var underbart skönt igår så jag ville passa på att vara ute. Mot kvällen blev det kallare en stund o jag blev så dålig i lederna. Jösses vad jag känner av väderomslag!
Men efter några timmar blev det plusgrader igen o nu i morse var det +8 grader! Så det var väl inte så konstigt att jag kände av detta.

Nej nu ska jag gå ut o mocka. Sen ska jag skjutsa tillbaka hästtransporten till Åmot o skjutsa M till tåget o hämta finnspetsen Nisse. Ska vara hundvakt på em.
Ikväll ska jag åka ner till Sandviken o gratta en väninna. Ska verkligen bli jättekul!

Ha en toppendag!
Kram Erica

torsdag 24 november 2011

Förvirrad mamma....

Tjenix!

Upp o iväg o kände mig stressad för Emil skulle vara på skolan innan kl.7,45 för att åka med Åmotsbussen ner till badhuset. Har missat tiden flera torsdagar så idag skulle han banne mig vara i tid så jag slapp skjutsa ända ner till Ockelbo!

När vi kommer fram till skolan o Isac kliver ur bilen så ser det helt tomt o dött ut vid busshållsplatsen, samtidig säger Emil: Mamma, jag har glömt badkläderna hemma!
Tittar ner på golvet vid han o det är tomt.... FAN!
Bara att vända och åka hem igen och hämta badkläderna. Sprang in o bytte från mina joggingbyxor till jens. För skulle jag ändå ner till byn kunde jag ju lika gärna passa på att handla. Ner till Ockelbo o lämnade av Emil så han kunde gå ner till badhuset och jag gick in på ICA.
Hann bara prata lite med Anneli o Elisabeth så kommer Emil. Vad är det nu? frågar jag. Då säger Emil: Dom säger på badhuset att vi har tid att bada kl.9,30
FAN!
Nu tänds ett liljeholmens o jag kommer svagt ihåg att det stod i senaste veckobrevet från skolan att dom hade avslutning med fribad och skulle åka ner till 9,30......
Åh, det var bara att snabba på med handlingen och skjutsa tillbaka Emil till skolan!

När jag kom hem bestämde jag mig för att fålla upp Emils nya gardiner o göra adventsfint. Då hittar jag inte symaskinen!
Nu skiter jag i det här o går en promenad i det vackra vädret med hundarna istället!

Ha en underbar dag!
Kram Erica

onsdag 23 november 2011

Tur till Hälsingland i dag!

Tjenix!

Idag var det dax för en tur till Hälsingland. Efter jag skjutsat grabbarna till skolan åkte jag till jobbet. Vi drack kaffe o lastade sen i kyckling som jag skulle leverera. Åkte till Växbo Krog o levererade närmare 60 kg kyckling! För att komma ner till deras varuintag så fick jag först ställa av hästtransporten på parkeringen, ner o leverera o sen upp o på med transporten igen.

Åkte vidare till Anette som hade får att sälja. Vi kikade runt o hon beskrev ålder o ras/er i de som var till salu. Fastnade för en dorset/shropshire tacka som var så fin, men sen hade hon en superfin renrasig dorset o även hennes äldre syster också. Så efter lite funderingar så var det systrarna som fick följa med hem. Dom ska vara dräktiga med hennes dorsetbagge, så då blir det ju renrasiga små dorsetbääbisar efter dom.

 Denna rejäla dam heter Paddan och är mamma till mina nya tjejjer!


Den här killen är pappa till blivande bäääsarna:)

Vi ville ha några köttrasfår nu så vi får lite bättre vikter på slaktlammen. Roligt när det är renrasiga, då kan man ju korsa dem med gotland och se hur dessa blir. Jätteroligt med en ny ras på gården!
Ska knäppa kort på dom i morgon när det är ljust ute. Jättefina är dom, inte superstora men väldigt fina kroppar.

När jag kom hem så hjälpte grabbarna mig att öppna i hagen så jag kunde köra in med bil o transport. Bara att öppna dörren till transporten så tjejjerna kunde komma ut. Det var såklart en massa nosande o kollande men sen gick alla o åt, inget krångel alls. 
Får är underbara djur!

Ha det gott!
Kram Erica

tisdag 22 november 2011

Lite av varje...

Tjenix!

Måste väl skriva några rader då Erika! :)

Var ju i fredags jag senast uppdaterade bloggen o visst har det hänt lite saker här hemma. Lördagen pysslade jag på ute för det var så vackert väder. Bar ut en massa halm ur vindskyddet o ställde om grindarna så det blev lite mer plats till fåren. Sen var det promenader o mys med familjen.

Söndagen regnade det HELA dagen. Så jäkla trist! Men när man började fundera så kom vi inte ens ihåg när det var regn sist, så med tanke på det är det ju OK.

Satt o pysslade inne o tovade lite tomtar. Jag tycker det är så himla roligt! Det går att göra hur mycket som helst av ullen det är egentligen bara fantasin o mina axlar som sätter gränsen. När jag kände att kroppen sa ifrån så tog jag fram bakgrejorna istället.
Gjorde saffransbullar med russin, mandelmassa, smör o russin i och pärlsocker ovanpå till em. fikat och de blev jättegoda!
Innan vi mumsade i oss bullar o kaffe så trotsade vi vädret o gick en promenad med vovvarna. Det smakar ännu godare med fika när man gått en promenad i rask takt i gråvädret!

Måndagen var det dax för jobb igen. Efter jobbet så var jag hem o fixade lite lunch åt mig o Mattias o gav hästarna lunch.
Sen åkte jag till Åmot o fikade med Anna o lånade hem hennes transport. I morgon ska jag åka o titta på och troligen hämta några nya tjejjer till flocken. Även Annas tacklamm ska få flytta hit. Hon är efter vår allra första tackor, Mette-Marit o pappan är ett bagglamm från oss där Mia är mamma, så jag blev himla glad när Anna erbjöd mig att köpa henne. Flocken är tänkt att utökas med några köttraskorsningar för att få lite högre slaktvikter på lammen. Spännande!

Det jag också har bestämt är att hästarna ska säljas. Det är ett väldigt tungt beslut, men eftersom kroppen säger ifrån när jag ska mocka åt tre hästar varje dag, så finns det ingen annan utväg än att dom måste flytta.
Speciellt Norma, shettisfölet ska börja ledtränas mm. nu och det vågar jag mig inte på med mina dåliga leder. Så först och främst måste hon iväg. Känner ni någon som letar en shettis så är hon till salu och till riktigt gott hem är inte priset det viktigaste.
Sen är också Irma o Isa till salu. Där är det inte lika bråttom, men lika med dom så är hemmen det viktigaste. Ev. kan jag också lämna ut nån på foder, men då bara till nån som jag känner väl.

Var ut o tränade Märta på fåren idag. Hon har nu börjat fatta höger och vänster samt sakta riktigt bra. Jag har ju hjälpt henne med linan för att få henne att förstå kommandona, men nu satt dom riktigt bra när vi tränade. Man blir alldeles varm i kroppen o det är en underbar känsla när vallningen funkar!

Nix, nu hör jag kudden ropa;)

Kram Erica

fredag 18 november 2011

Tränat!

Härlig morgon!

 Full av nypåfylld träningsenergi efter gårdagens kurs så gick jag o Märta ut till fåren vid 8,30 i morse. Hade linan på som "utifallatt" för som Bobby sa igår: Man ska alltid vara förberedd så hunden aldrig får känna att den kan komma undan med något.
Tackorna blänger på Märta som att: Vad f-n vill hon då????

 Därför fick linan hänga på när vi skulle vallträna på våra springiga gotlänningar. Vill inte att Märta ska missa ett ligg o börja springa efter dom.


Vi höll avståndet o jag lade Märta när tackorna började springa o det var ju superbra läge att träna "sakta", ligg o sen ställde jag dom i detta hörn o tränade "höger" och "vänster".
Höll på en stund, drygt 20 min och när det kändes som bäst slutade jag och känslan var "wow"!

Ny dag i morgon! Ser fram mot att vallträna nu varje dag så länge inte snön sätter stopp.

Kram Erica

torsdag 17 november 2011

Vilken givande dag!

Tjenix!

Idag packade jag ryggsäcken med kaffe o mackor, satt in hundarna bak i bilen och åkte till Bro mellan Kungsgården o Storvik. Det var kursdax!
Den otroligt skickliga Bobby Dalizel från Skottland var hos Frida Greis och höll kurs. Jag som är helt ny på detta med vallning visste inte om jag skulle ha så mycket glädje av denna kurs, trodde det skulle vara för avancerat för mig o Märta, men Bobby var bara så underbar att förklara. Skotska kan ju annars vara lite lurigt att förstå trodde jag, men han pratade så man förstod och förklarade enormt bra. Jag o Märta fick börja, visste inte hur jag skulle bli i lederna av att stå ute en hel dag....




Vi fick träna fösning i lina o Bobby förklarade vad jag ska träna på och hur. Han gillade Märta o tyckte hon var väldigt lugn, sansad o lydig för att vara så ung. Han sa att gasa är inga problem, bara lydnaden sitter i alla lägen, så han tyckte vi var på rätt väg.
Skönt och väldigt bra för mitt självförtroende att höra, så vi kan fortsätta på denna väg. Jag undrade om jag kunde träna på mina oinvallade tackor med Märta o det tyckte han. Bara dom var springiga som dom är och inte dumma o står o utmanar hunden var det inga problem. Så i morgon kan ni ju gissa vad jag ska göra innan jobbet!
Som tur är börjar jag kl.11 på ICA :)

Tittade o lyssnade på de andra ekipagen o man lär otroligt mycket av att stå o titta o ta in. En helt otroligt givande dag. Tack för denna härliga dag Bobby o Frida o även en eloge till Fridas mamma som servade oss med kaffe o mackor o även lunch!

När jag kom hem blev det ett hett bad!
Nu ska hästarna få komma in lite tidigare o jag ska krypa ner under täcket o smälta denna dag.

Ha det gott!
Kram Erica

måndag 14 november 2011

Trött...

Tjenix!

Sitter här o ögonen vill bara ramla ihop....
Tror jag ska gå ut o ta in hästarna o sen blir det dusch o sängen. Mattias jobbar em. så det har varit skjuts av Emil till o från innebandyträningen, middag mm.

Blev en längre dag än vanligt på jobbet idag. Hade gjort moms o skattedeklarationerna klara, men i momsen var något galet. Jag satt o letade o försökte, men fick ringa o fråga om hjälp av revisorn för att få ordning på allt. Känns som man ska få hjärnblödning till slut när man suttit med siffror hit o dit o man aldrig hittar felet. Men allt blev ordnat o jag kunde gå hem vid 13-tiden. Var så frussen när jag kom hem, så det blev en kopp het choklad o macka med ost. Fusklunch men väldigt gott o jag blev varm o fick lite energi. En promenad i rask takt ner till åkern o vände med vovvsen, fyllde hö o vatten till hästarna, gav kaninerna o sen orkade jag inte så mycket mer. Nu är klockan snart 20 så jag går ut o tar in hästarna nu.

Ha det gott!
Kram Erica

söndag 13 november 2011

Söndag o fars dag!

Tjenix!

Igår var jag o hämtade min islänning Isa i Valbo. Hon har stått där på in och tillridning sedan i våras. Hon fick sedan vara kvar o gå med på deras lektioner, bra för dom att få ha en extra häst och jättebra för mig för hon blev kontinuerligt riden under en längre period.
Snälla Maria, min svägerska följde med o vi åkte i deras bil o med deras transport. Isa gick in direkt o stod så snällt hela vägen hem. Väl hemma så gick hon så lugnt in i stallet o började tugga kvällshöt. Tog in shettisarna o det är toppen när dom står inne över natten o bekantar sig under ordnade förhållanden. Vi var precis klara med hästarna när Mattias o Thomas kom med köpepizza från Lingbo. Mumsade i oss den o hade en trevlig avslutning på kvällen. Kl. var efter 21 när dom åkte hemöver. Tack snälla för hjälpen!

I morse släppte jag ut hästarna o allt var lugnt. Mockade o gjorde klart innan jag gick in o gav hundarna o mig frulle.
Sen gick jag ut igen o tog in Isa o provade så träns o sadel passade. Det är ju helt suveränt att det finns syntetsadlar som inte väger så mycket. Sen blev det en premiärtur. Underbart!
Visste inte om jag ens skulle klara att ta mig upp på henne. Jag har sån värk i båda axlarna, ena knät o höfen, men det gick. Isa är ju bara runt 130 cm hög o det är högt nog när jag ska försöka komma upp, men vilken lycka när det gick!
Isa är en väldigt känslig häst o det passar mig som handen i handsken. Hon var väldigt känslig att rida o reagerar direkt för minsta rörelse av skänkel eller hand. Mjuk o fin i munnen o jag bara "tänkte" volt så gick hon så fint. Härligt när jag kan rida henne med så små o mjuka hjälper! Vi red runt i lilla hagen o sen en liten kort skogsvända bort till "stenstolparna" o tillbaka, det fick räcka. Känner av det i min kropp så jag vill mjukstarta så jag kanske kan rida en liten pyttesväng varje dag.

 Allt klart för ridtur!


 Goa lilla häst!


Hemma igen efter ridturen.


Nu ska jag ta hundarna o gå på skogsprommis medan solen skiner så härligt ute. Orkar jag så ska det bli två korta spår till Märta o Nicke oxå.

Ha en underbar fars dag! Våran egen pappa jobbar 12-timmars så han får vi fira ikväll när han kommer hem vid 19-tiden. Blir nog Tackos o nån efterrätt då.

Kram Erica

fredag 11 november 2011

Pysslat!

Så här blev pysslet:

 Halmstommar, ris o mossa mm framtaget, pysseldax!


Nästan färdig krans. Fattas lite kottar o snören...




 Färdig krans!
Visst blev den ganska fin!?

Ny dag o nya möjligheter!

Tjenix!

Gårdagen var tänkt att åka o vallträna. Nu blev det inte så utan en dag i dimman:(
Jag fick tilltagande huvudvärk men intalade mig själv att det inte var migrän på G...
Tog en alvedon o gick en skogstur i sakta mak med vovvsen, men sen var det bara att peta i sig migräntabletter o gå o lägga sig. Resten av dagen var dimmig, hade huvudvärk o tryck ner över v. öga o var illamående. Fy!

Idag är jag piggare, men känns som man är bakis. Trist när man inte hade skitkul dagen innan så man förtjänade det:)
Men grabbarna är skjutsade till skolan o jag har städat av lite inne. Det blir en del städning med två barn o 4 hundar i huset!
Skogsprommis med vovvsen är avklarad. Så skönt att gå en tur i skogen o bara insupa den härliga luften. Helt otroligt vilket väder, fast det var -1 när jag skjutsade till skolan o bara +2 nu, så är det ju helt otroligt milt för att vara nästan mitten av november.

Tror jag ska pyssla lite nu. Jag köpte en halmkrans på Mobackes o vi plockade mossa o ris härom dagen. Kan vara lämplig sysselsättning idag när jag går på halvfart!

Ha en underbar dag, tänk att det är 111111 o snart är kl.11,11!

Kram Erica

onsdag 9 november 2011

Lite av varje...

Go kväll!

Igår åkte jag o Anna till Delsbo med våra skinn. Jag har lämnat dit i 4 år nu o det är en mysig tradition med denna resa. I går åkte vi tillsammans, som vi gjort ett år före o det är så mycket trevligare med sällskap!
På vägen upp stannade vi på en korvmoj efter Arbrå o hade lite sen lunch, sen åkte vi vidare till Delsbo. Lämnade våra skinn o pratade på en stund med vår skinnberedare, alltid lika trevligt. Jag fick lite skinnbitar som jag ska ha till tomteskägg. Nu är jag såå sugen på att tova lite. Kom dock på att jag inte har någon ull, så först måste nog nån tacka bli frisserad. Ska kolla om Anna har lust att komma med maskinen o klippa en av dom. Hade ju tänkt klippa dom först i vår för vi klippte så sent i sommar.

På vägen hem stannade vi på Mobackes o gick o strosade runt där o bara insöp allt trevligt de har där. Blommor o grejs inköptes oxå!
Sen blev det ett stopp på Granngården i Bollnäs. Vilken fin butik! Blev en massa grejor inhandlade där med. Ett fleecetäcke till Norma för 75 kr! kattmat, hundleksak o handskar. Efter en jättetrevlig dag så var jag hemma igen vid 18,30-tiden. Mattias hade fixat middag o så hade han kört hem höbalar o lagt in i förrådet i stallet, sånt värmer extra!
Tack för en supertrevlig dag Anna!

Idag var det jobb men stannade lite längre för gårdsbutiken är öppen onsdagar o Siw skulle bort en sväng. Var jättetrött när jag kom hem så det blev att vila en stund. Sen gick jag o Emil o hundarna iväg i skogen o plockade mossa o kvistar. Fixade sen till med ljung som jag köpte igår så det blev mysigt utanför dörren nere.
Fyllde på hö i hästarnas höhäck o gav kaninerna o fyllde i fårens vattenkar. Mockning avklarade jag i morse som tur var, för sen har jag bara legat resten av em/kvällen. Helt slut, är väl nåt väderomslag jag känner av. Var minus en grad nu, så det är nog kalllare väder på G. Men kallt tycker ju min kropp om, så hoppas det!

 Nyfikna djur oxå, så dom fick vara med på bild:)


 Brottningsmatch på köksgolvet!


Klart! Så här blev det på lådan utanför dörren nere! 


Goa lilla Norma har satt vinterpäls o ser ut som en köttbulle, en söt köttbulle!


I morgon ska jag o Märta ner o träna hos Shania igen. Ser fram mot det för då blir man så glad! Ger sån himla fin energi när jag ser henne jobba på fåren.

Ha det gott!
Kram Erica

måndag 7 november 2011

Vallträning gör en glad!

Tjenix!

Idag hade jag stämt träff med Shania. Vi hade "gofika" o pratstund hos henne först o sen åkte vi ner till fårhuset o tränade på tackorna. Det var nog minst en månad sedan Märta var o tränade, så hon fick börja med att fösa i lina. När hon taggat ner o lyssnade på mig så ställde vi tackorna i ett hörn o tränade höger o vänster. Bara jag håller ordning på lina, händer o mig själv så går Märta fint Tog bort linan så jag kunde focusera o då gick hon kanon! Blir så himla glad när jag tränar min lilla vovva för hon är så suveränt duktig!!!
Hade back on track knäskyddet på, men det hjälper inte riktigt.. är helt paj i knät nu o det värker:(
Ska gå ut o fixa mockning mm. o sen blir det vila med knä i högläge!

Tusen Tack för all hjälp o gofikat Shania!

Kram Erica

söndag 6 november 2011

Söndag

 Så här såg det ut bak i min bil när vi skulle åka hem från spårträningen. Tre trötta o nöjda hundar:)



Dagens skogsprommis såg vi "vår" älgko med sina två kalvar. Dom har klarat sig än så länge! Kon står lite till v. mitt i bild och en kalv nån meter till vänster om henne o en till höger i bild mellan träden. Det är alltid så roligt att få se dom när vi går i skogen.



Har planterat sticklingar av hibbarna Siw tog med hem från spanien. En av de orangegula som jag bara satte i vatten för den såg så rasslig ut bjöd mig på denna vackra blomma idag!


Innan skogsturen gjorde jag iordning en deg som fick jäsa. Nu har jag avnjutit en en kopp kaffe o nybakad kanelbulle -mums!

Har hämtat småbalar med hö i skottkärran idag för det var slut. Det är bara över åkern till ladan, men jag blev dålig i mitt knä igen efter skogsturen igår, så jag hämtade bara två vändor. Hade hem släpvagnen så vi skulle fylla höförrådet i stallet, men vi hann inte få hem hö.... Så då blir det att kånka i skottkärran. Trist men ett måste. Kan ju ta fyrhjulingen men då orkar jag inte få upp balarna i den vagnen för den är så hög. Måste nog köpa mig en egen vagn. Vill ha en liten låg vagn till fyrhjulingen som jag kan köra en 5-6 balar på. Vore toppen det!

Nej, nu kommer höbonden med rundbal till fåren. Suveränt att kunna ställa in en bal till dom så dom klarar sig ett par veckor. Bara det blir kallt ska dom få hösilage, men det är för varmt ute nu.

Ha det gott!
Kram Erica

lördag 5 november 2011

Gråmulet, men varmt o vi är i november!

Tjenix!

Igår var jag ledig o det var såå skönt. Hade massor av energi att pyssla på här hemma, men så var det gråmulet o jättefuktigt i luften så det energin rann iväg..... Men ändå +8 och vi är i november!!!
Meeeeen jag tog tag i kragen o drog ut mig själv:)

Lade ett kort spår till Märta, hennes första faktiskt! Gick upp här bakom i skogen o lade godis i var 10:e meter o boll o godis som avslut.

Medans spåret fick ligga till sig så gjorde jag rent i några kaninburar o gav fåren lite havre. Sen ut med Märta. Hon var väldigt "lättstörd" o det är ju helt naturligt första gången o med båda katterna i släptåg... Men hon gick o nosade sig fram till slutet o det var ett OK spårarbete för att vara första gången.
Gick ut ett bebisspår till Nicke o gick in o drack en kopp the för att värma mig lite.
Han lallade på o åt gräs o lade sig mest... Han ska ha provat bebisspår hos uppfödaren, men jag är tveksam. Han har noll föremålsintresse o kamp! Men en helt uuunderbar nallebjörn är han:) Jag hade lagt frolic i hans spår och han viftade på svansen när han hittade godbitarna o slutet var repboll o frolic. Där fick jag igång honom lite med leken o han bar faktiskt stolt bollen hem. Duktig kille!

Sen mockade jag ur nån fler kaninbur o hästarnas box o gick skogsprommis med hundarna. Efter lunch så städade jag hönshuset så nu är det helt rent o fint ett tag. Kycklingarna växer så det knakar o igår fick Ingrid gå ut med dom för första gången. Är rädd att katten ska ta dom!

Sen efter en dusch åkte vi till Åmot. Tese hade en dillpion som jag skulle få ta en bit av. Jag som såå länge har velat ha en dillpion! Nu hade Tese en o hon tycker den är skitful... -Tokiga ungdomar:)
Så med Mattias med som grävhjälp tog vi en stor fin planta o nu är den nergrävd här hemma. Hoppas verkligen att den tar sig!!! Några rötter lossnade o dom stoppade jag ner i en hink med jord. Vet inte om dom klarar sig?? Det kanske måste vara "öga" på dom för att dom ska överleva? Dom är ialla fall nerstoppade i en hink med jord o ställd i växthuset så får vi se.

Tja, sen blev det en till promenad ner till gula huset med husse o hundar innan det blev mörkt.

Idag ska jag o vovvarna, får se hur många jag kan stoppa in i buren:), åka o hjälpa till på spårkursen. Ska bli jätteroligt! Tänke lägga ett spår till Märta o ev. till Carro om jag orkar o hinner.

Nu blir det kaffe!

Ha en underbar lördag!

torsdag 3 november 2011

Torsdag kväll...

Tjenix!

Nu är jag trött!
Hämtade lammen hos styckmästaren idag o nu är det paketerat o lagt i frysen. Himla skönt att ha det gjort för i år!

På fm. gick jag som vanligt min skogsprommis med vovvarna. Det är ju underbart väder, milt o skönt o man slipper vantar o lager på lager med kläder, +10 idag o det är november -otroligt!

                           Fick denna vackra rosbukett av Mattias på vår 8-åriga bröllopsdag!


 Inte lätt att få bra kort på alla hundar samtidigt när Knutte också var med på skogsprommisen:)


                                 Sally när hon är i sitt esse: på jakt efter skogsmöss är hon så fin!


                                                                            Nicke!

Allt går jättebra med Nicke. Han är som björnen Baloo, cool o bara "är". Väldigt trygg o lugn o gör inte mycket väsen alls av sig. Idag har vi tränat lite kontakt o godissök i skogen.

Nej, nu ska jag gå o ta in hästarna för natten o sen ska vi ta en skogsprommis i kolmörkret..... blir stora ficklampan med.

Kram Erica

tisdag 1 november 2011

Bröllopsdag!

Tjenix!

Tänk att idag har vi 8-årig bröllopsdag!
Helt underbart att min kära make har stått ut med mig så länge:)

För 8 år sedan var vi hos mamma o Carl i Florida o vigdes där. En underbar dag då solen strålade o det var varmt o vackert, bröllopsmiddagen var oxfilé o hummer o till efterrätt chokladdoppade jordgubbar, till det hade vi champagne.

Ikväll ska vi äta rostbiff i ugn o pot.gratäng. Blir nog kanske ett halvt glas vin till också!

Ha det gott!
Kram Erica