Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

fredag 28 december 2012

Fredag


Tjenixen!

Dagen började med blåsigt o kallt, ca -7. Släppte ut hästarna o gick in o drack kaffe. Sen käkade vi frulle o jag gick ut o mockade. När jag höll på i stallet ringde han på Kran o Budbilen o sa att de lastat vår traktor o var på väg.

Det är ju alltid lite spännande när man får hem något man köpt osett:)





Här anländer då vår "nya" lilla traktor. Såå fin o välskött o nyservad o riktigt fin fast den, ja hm, har några år på nacken:)

Är faktiskt hyfsat pigg idag så jag tror jag ska kunna ta en promenad med hundarna i det vackra vädret.
Såå vackert ute med klarblå himmel o solen strålar på den vita snön så det gnistrar. Har värk i ena knät, men om jag tar på Back on Track knäskyddet kanske jag kan gå en liten sväng ialla fall. Behöver det för kropp o knopp!!!

Ha en underbar dag!
Kram Erica

torsdag 27 december 2012

Nu lämnar jag in avskedsansökan!

Tjenix!

Nu är jag såå less på mitt jobb som väderkärring!

Tänker därmed lämna in en avskedsansökan idag!


Nu får nån annan gärna ta på sig att känna av väderomslag. Jag tycker det är väldigt onödigt att ha sån jäkla värk bara för att temperaturen ska sjunka ute, det ska snöa, det ska blåsa, det ska bli soligt, det ska regna mm mm mm.

NU FÅR DET VARA NOG!!!

Går ut o pysslar med djuren, det får mig alltid på bra humör och jag glömmer värken för en stund.

Ha det gott!
Kram Erica





onsdag 26 december 2012

Less:(

Tjenixen!

Fy vilka skitdagar!!!

Julafton var jag dålig i lederna o kroppen värkte. Jag o Mattias gick en pulspromenad med hundarna så dom blev nöjd. Man vill ju att dom ska ha sprungit av sig ordentligt o vara sköna i kroppen när de skulle vara ensamma några timmar mot kvällen när vi skulle bort. Gav dom varsitt fyllt märgben som jag köpt på Dollar Store, petade i mig citodon o sen for vi ner till svärföräldrarna o firade jul.
Det är så obeskrivligt fint att komma ner dit på julafton!
Det är verkligen som att komma till tomteland!

God mat o dryck o jag satt bara o njöt av allt gott o att få umgås med släkten.
En supertrevlig julafton!
Vi kom hem strax e. nio o jag tog då in hästarna. Dom hade fått lite extra musli o äppelbitar i krubborna. Alla kaniner o fåren fick också äpplen o morötter när det var jul. Hönsen fick talgbollar o en nätpåse med nötter som julgodis + äpplen o morötter som dom älskar.

Igår släppte jag ut hästarna tidigt, var nog strax efter 6. Mockade o gjorde klart stallet. Sen gick jag in o åt frukost o vi bara mös. Blev sämre o sämre i lederna o jag låg mest hela dagen igår. Så himla jobbigt med värk. Vi åt bara macka till lunch o sen satte jag in kalkon i ugnen. Så till middag blev det kalkon med gräddsås, potatis o brysselkål. Jättegott!

Var ut o gav alla djur på kvällen o tog in hästarna. Sen tillbaka i sängen o bara låg. Kikade på TV o hade bara sån jäkla värk. Vid 22-tiden frågade Mattias om jag ville ha nån mer värktablett. Då låg jag o hade bara så ont så tårarna rann...... Petade i mig två advil nigth så jag fick sova o slippa värken.

Faktiskt lite bättre idag. Mattias åkte o jobbade o jag o Emil softar på här hemma. Slut på mjölk o bröd så efter stallet var klart duschade jag o gjorde mig i ordning o åkte ner till ICA. Dåligt med bensin i bilen, men tänkte att det räcker, så kan jag tanka nästa gång jag åker. Ska kliva ur bilen vid ICA då ser jag att jag glömt plånboken hemma....
FAN!
Åkte hem utan att kunna handla med tårarna rinnandes efter kinderna. ORKAR inte åka ner en till sväng för då måste jag tanka också...
Ringde Mattias så han köper mjölk o limpa på vägen hem.

Nu ska jag lägga mig o vila!

Kram Erica

lördag 22 december 2012

Dan före dan före dopparedagen!

Tjenixen!

Vaknade som vanligt strax innan 7. Gick upp o släppte ut hundarna o gick ut o tog ut hästarna o mockade. Gav fåren o kaniner frukost o sen gick jag in o tog lite kaffe. Hundarna racade som tokar o gillar snön. Själv tycker jag det räcker med snö nu.

Efter frukosten gjorde jag en saffransdeg o medan den jäste skar jag o pressade saft ur apelsiner, rev en ingefärarot o kokade lite marmelad. Köpte söta burkar på Dollar Store igår o nu blev det några fina burkar med (förhoppningsvis) god marmelad till jul.

Blev två fina saffranslängder o några bullar. Luktar ljuvligt när man bakar saffransbröd! När ändå ugnen var på så blev det ugnspannkaka till lunch.

Dammsög också men sen var orken slut. Har ledvärk iom detta evinnerliga snöande. Hundarna har inte fått någon snöpulsar prommis idag, men dom var ute med mig en timme i morse o sen drygt en timme med Mattias när han skottade samt kissvändor, så dom är nöjda.
Har badat Mimmi o Fia nu ikväll, så nu luktar dom gott till jul.

Alla julklappar har vi slagit in idag o gjort klart. Inte så många eftersom grabbarna fick så mycket när vi var i Florida, men klart dom måste få några paket.

Detta långhåriga stora lammskinn finns kvar till salu!
Jättevackert!!!
Klicka på bilden för att se det i större format.
 


Har också köpt en traktor! :)
Vi har ju kikat länge efter något passande. Antingen är dom så jäkla dyra eller så är dom i skåne eller långt upp i norr. Men igår kom det ut en lämplig i Söderhamn. Så jag ringde på direkten o efter jul kör han hem den till Ockelbo. Kanoners!

Nej, nu är jag lite trött, ska gå o ta in hästarna för natten o sen blir det ryggläge o kika på TV.

Ha det gott!
Kram Erica

fredag 21 december 2012

Glömsk....


Tjenixen!

Har varit till Sandviken o shoppat idag med väninnan Anna o hennes lilla dotter Nova. Nova är för övrigt världens snällaste lilla tjej!

Vi var in på Dollar, Rusta, Intersport, Kapp Ahl o lunchade på Malaysian Butterfly. Supergott!!!

Trött nu, har haft migränkänning hela dagen, men stoppat det med Eeze tabletter. Kom också på att jag har TOTALT glömt att skicka julkort i år!!! :(
Så det blir ett julfoto här istället. Ingen nämnd, ingen glömd....






EN RIKTIGT GOD JUL & GOTT NYTT ÅR
önskar vi Er alla!

torsdag 20 december 2012

Redan torsdag...

Tjenixen!

Ooooops så var denna vecka också snart slut!



Här kommer sötaste Sót i full fart i snön!


Snö har vi så det räcker o blir över, men onekligen är det väldigt vackert ute!




Nu har vi haft lite mildare väder några dagar, med bara runt en grad kallt på dagarna och det är helt underbart som djurägare. Så nu har jag passat på att städa kaninburar o fått undan sånt. Går ju inte när det är helt tjälat i burarna:(

Skönt för en annan också när man kan ta långpromenader med hundarna utan att frysa näsan av sig. Jag har pulsat ner till skoterleden, nästan 1 km och gått 1 km längs skoterleden o sen tillbaka, så ca 4 km tur o retur. Såå skönt!
Men tittar man på "appen" i telefonen som mäter hur långt man gått ger det inte mycket... tar väl för lång tid att gå och det finns inget "snöpulsar tillägg" så det visar bara på ca 250 kalorier.
Hundarna far som galningar o det känns skönt i kroppen efteråt. Känner av lite i min höft, men det är så skönt att röra på sig ordentligt. Borde kanske gå längre med tanke på vågen.... men jag får vara glad för det jag kan. Får ta nya tag efter julen:)

Nu bor lilla Mimmi här hos oss. Hennes familj åker till Thailand på semester o då får hon självklart bo här under tiden. En såå mysig liten tjej o så enkel att ha. Har poängterat det för Mattias, att det inte märks med en JR mer eller mindre i familjen:)

Idag var vi upp till Järvsö med kyckling o passade på att åka över till Delsbo med mina sista gotlandsskinn. Dom blir nog inte klara förrän mot sommaren, men skönt att ha lämnat in dom. Hade tänkt skicka dem till Tranås. Men det känns bra med Delsbo som är vårt lokala berederi. När nu vi ändå skulle nästan dit i jobb så passade det toppenbra.

Ha det gott!
Kram Erica

lördag 15 december 2012

Lördag igen...

God morgon!

Jösses, vart tog den här veckan vägen???

Jobbade mån-onsdag o trött när jag kom hem. Har bara gjort "måstena" o sen tagit det lugnt efter jobbet.
Torsdag var jag o Anna o lilla Nova en sväng till Gävle o Valbo. Mysigt att käka lunch på IKEA, gå o strosa o titta efter julkappar men ingen lista att jaga efter. Sen en fika mitt i köpis innan vi trötta o nöjda åkte hemöver.

Kallt som f-n har det varit hela veckan..... Igår kväll var det -18 men nu är det bara -8. Det kände jag av igår o idag, värk som attans i hela kroppen:(
Idag ska det dessutom komma in ett snöoväder igen. Sånt känner jag av så otroligt, en riktig väderkärring!

Igår pysslade jag på med lite av varje. Städade ur lådan med underkläder som svämmade över fast det mesta jag använder låg i tvättstugan nytvättat o skulle ner i lådan.... Bara att inse att det var dags att röja! Nu är det nytvättade nerstoppat i lådan o den är halvfull. Skönt!

Satte även upp julgardiner i köket o det blev så mysigt. Tänkte skippa det för jag har så svårt att få upp armarna när jag har sån värk. Men det gick o nu är det så fint.
(dammade inte ens ur fönsterbrädan, men vem bryr sig??)

När jag grejat inne tog jag o hundarna en snöpulsar promenad i skogen. Jobbigt men himla skönt. Hundarna far som tokar i snön o varken snödjupet eller kylan verkar bekomma dem speciellt.

Bar vatten i omgångar till fåren o hästarna. Tar hetvatten inne o blandar i hinkarna när det är sån kyla ute. Skönt när dom kan dricka ljummet o inte bli mer nerkylda än de behöver. Dessutom fryser fårens vatten inte lika fort när dom får ljummet vatten.

Idag är det dags för julmarknad på skolan. En mamma ringde igår kväll o de behövde hjälp med inslagningar o att ställa allt i ordning inför dagen.
Men vad säger man när kroppen värker o man är helt slut??? Känns trist att inte kunna hjälpa till o jag känner mig rätt dålig som förälder... men jag slog in tre julklappar här hemma igår under dagen o det gick knappt för fingrarna ville inte:(
Ja, dom får tänka vad dom vill, kan man inte så kan man inte. Jag tog värktabletter, en het dusch o gick o lade mig tidigt igår kväll.

Ha en riktigt fin helg!
Kram Erica

söndag 9 december 2012

Eldvakt o hundvakt...

Tjenixen!



Liiiite less för Mattias laddade ner Picasa på vår dator (bildredigerings program). Det programmet samkör med min blogg, så nu har jag inte något utrymme kvar för att ladda ner kort i bloggen:(
Han ska få ta bort det snarast!!

Annars är det friskt. Vaknade o det var -17.
Släppte ut hästarna, mockade o eldade. Sen har jag bara gjort - ja - ingenting!

Anna kom förbi med Bärry så jag var hundvakt. Hon var o frossade julbord hon:)
Sötaste hunden o Fia lekte så det stod härliga till! Dom var inne en stund o sen fick dom vara ute ett tag. När jag stod o kikade på dem genom fönstret så var ömsom Fia ömsom Bärry underst o den andra stod över o hoppade ner den andra i snön. Tokiga hundar!
Sen när snömonstren kom in sov dom sött i flera timmar:)

Ikväll har jag eldat igen, tagit in hästarna o nattat dom o kaniner o fåren. Nu blir det en dusch o sen ut o lägga i med ved igen! inför natten. Mattias stackaren jobbar 12-timmars natthelg han, men han har i alla fall eldat o kört in skottkärran full med ved.

I morgon ska jag jobba. Längtar!
Toppen Kurt sms:ade idag o undrade om han skulle göra eld i kakelugnen inne på mitt kontor i morgon bitti. Vilka underbara arbetsgivare jag har! Myyyysigt med kakelugn!

Ja, nu är det -19 ute o jag kan säga att det biter rejält i kinderna.

Ha det gott!
Kram Erica

lördag 8 december 2012

Lördag

Tjenixen!

Var några dagar sen jag skrev. Men det händer inte så mycket, mest bara vilar o ingen idé att tjata om de ju.

Igår morse ringde jag Delsbo Skinnberederi för att höra om inte mina skinn var klara snart.
(Vi slaktade ju bagglammen tidigt i år för de rymde bara.)
Han letade i papprena o döm om min förvåning när han sa: De skickade jag till dig den 8 november!

Ke?, har ÍNTE fått nåt meddelande från bussgods:(

Men jag ringde en minut innan dom öppnade o han svarade o jovisst hade han mitt paket ståendes där!!!
Mattias skjutsade ner mig o var bärhjälp o nu är äntligen skinnen hemma:)
Ett litet ljusgrått ligger på soffan. Det ska jag njuta av själv. Ett ska jag skicka norröver, blev så glad när jag fick beställning på ett skinn av en för mig varm o  speciell människa.
Sen finns det ett långhårigt sk. mattskinn kvar som är otroligt fint o två klippta 35 mm som också är jättefina. Roligt att alla skinnen var himla vackra, alla i olika grå nyanser från våra gotlandslamm.

I torsdags var jag ner till HC och tog bort tejpen på halsen. Gud så skönt att få bort den!!!
Hade en reaktion av tejpen så jag var absolut knallröd under:(
Inte undra på att det gjorde ont... Men annars såg allt jättebra ut, men jag har en liten bulle på halsen men det är sårvätska som kroppen absorerar själv. Så nu är det provtagning innan jul för att se hur/om jag påverkas på något vis när ena körteln är borta o ev. behöver medicin.

Igår hjälpte Mattias mig att ta ut fåren i vindskyddet. Nu är dom där, men jag har inte öppnat ut i hagen. De får vara inne nåt dygn o vänja sig vid sitt nya hem. Josra går som en hund i koppel. Hon är verkligen charmig. Så jag tog henne med grimma o koppel o de andra fick gå lösa. Mattias gick efter o stängde. Dom är himla rara de nya fåren. Är väldigt glad i dom!

Hästarna fick lite extra pyssel igår kväll. Jäklar vad det snöade! Blöta o med snöklumpar i pälsen fick dom extra med gott o fick vara inne extra länge i natt.

Idag är det ingen snö som kommer, men -9 ute nu. Snödjupet är nog närmare metern.... Så nog har vi vinter allt!

Men jag myser ju mest inne jag.... Igår tittade vi på film. Jag under min röda stickade filt som vi fick av mamma. Den älskar jag! o med fötterna på ett lammskinn, en kopp glögg o en av Emils bakade pepparkakor. Mmmmmmmm!

Ha en underbar dag!
Kram Erica

tisdag 4 december 2012

Tisdag kväller...

Tjenixen!

Sitter här så trött o slut o jag har ingen ork:(

Det ömmar i halsen o jag vet inte om det är för att det läker, eller om det är för att det är nåt galet??? Ska ta o ringa husläkaren i morgon i alla fall, för på torsdag ska äntligen tejpen bort o det vill jag inte ta bort själv.

Nu är i alla fall allt kött paketerat o stoppat i frysen. Herre jösses vilken tid det tog!
Man kan ju tro att det är en elefant jag hållit på med i två dagar, men det är bara två tackor vilket gav ungefär 11 kg färs och några kg stekskivor.
Det är mkt jobb med att skära köttet från benen så det går att mala. Annars hade jag gjort detta på en halv dag, men nu tog det nästan två hela dagar. Ja, ja nu är det ialla fall klart och jag har vilat hela eftermiddagen. Känner av snöovädret i kroppen... värker som attans.

Mycket gnäll nu!!!

Nej, tror jag går o värmer en kopp glögg o sen blir det sängen!

Ha det gott!
Kram Erica

söndag 2 december 2012

1:a advent!

Tjenixen!

Nu har det ÄNTLIGEN slutat snöa!

MEN då har tempen sjunkit o nu är det -18 ute!!!

Helt sanslöst vilken galen början av vintern....

Jaa, nu ska väl inte jag klaga, det är ju Mattias som sliter som ett djur med snön. Själv är jag bara inne o pysslar på o ger djuren lite mat o gosar med dom. Ska ju fortfarande inte lyfta och jag har heller ingen riktig ork.

Hade i alla fall fikafrämmande idag. Såå roligt att "Åmotarna" kom! Jag bakade lussebullar igår så vi fikade dem till kaffet. Gott!

Efter de åkt hem var jag supertrött o gick o vilade. Sen nu ikväll har jag hämtat får o lammköttet hos styckmästaren, men vi tar reda på det i morgon när Mattias är ledig. Idag har han o Emil varit till Hedesunda för Emil hade hockeymatcher. Åkte i fm och kom hem nu ikväll.

Ja, inte så mycket som händer här hemma:)
Önskar jag orkade göra så mycket mer när jag ändå bara är hemma o skrotar....
Men jag hoppas orken återvänder snart!

Ha en fortsatt trevlig första advent!

Kram Erica