Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

söndag 9 februari 2014

Regntunga söndag....

En helgrå dag med mer eller mindre regn.... Inte en typisk februaridag direkt.

Dagens och gårdagens solsken blev istället ridturerna på min fina Sol! 



Jag har mest ridit i skritt på volten som Mattias var gullig att ploga till oss. I måndags red jag henne även i korta bitar med trav. Hon är så stadig o lugn! Inte något konstigt alls att trava med mig på ryggen.

Igår avslutade jag med att skritta o trava efter vägen ut till Oklagård. Hon bryr sig inte om det heller. Så då fortsatte jag skogsvägen ner mot åkern o vände. Vi skrittade o travade varvat. Åh min fina lilla tjej! 

Igår var jag så jäkla dålig i lederna så jag tog starka värktabletter för att orka ut.... Men efter en ridtur på Sol är jag alldeles varm inombords! Hon ger såå mycket "måbra feeling".

Idag travade vi rätt mkt ända ner till gula huset o vände o travade nästan hela vägen hem. Bara korta halvhalter o avsaktningar för att kolla så bromsen funkar:)

I morgon får hon vila, för då ska jag va borta hela dagen. Ska gå en kurs via jobbet i delegerad läkemedelsanvändning. Ska bli intressant o förhoppningsvis mkt lärorikt.

Igår kväll kom Mimmi hit. De ska på semester så hon ska bo här tre veckor. Mkt enklare denna gång, hon kände igen sig direkt o var hemmastadd med de andra direkt. Härligt!

Nu ska jag gå o ta in hästarna. De är nog dyngblöta, stackarna. Fåren fyllde jag på halm till så de har torrt o mysigt i vindskyddet. Ny rundbal med hö fick jag också hem idag.

Ha det gott!
Kram Erica

onsdag 5 februari 2014

Kaloriräknar....

Hm, tja när man läser om andra som är så duktiga o kämpar på med sin vikt.... Mina egna xtra var det nu dags att bekänna och ta tag i!
Liksom, hur svårt ska det va???

Jo, började att få en app nerladdad i telefonen. Där lade jag in vikt nu, ålder, längd o vad jag vill väga. Plättlätt!
Sen är det bara att lägga in varje tugga man stoppar i sig o vips ser man hur många kalorier man har kvar. Jösses!
En, som jag trodde var bra frulle, en lingongrovamacka med Bregott o ost på. 305 kalorier!!! 
Ibland är man sugen o då äter jag två!!! 
Jag vill gå ner tre kilo. Har ätit 400 kalorier mindre än vad jag "får", då får man upp vid dagens slut: med detta kaloriintag har du gått ner tre kg om 5 veckor!?? 
Jag tycker man borde gå ner det på Max två! Svältkost!!!

Jaa en djupare insikt får man och det är väldigt mkt lättare att låta bli macka nr 2 "bara för att det är gott". Såå gott är det inte!
Min väninna som kämpar på med soppor vecka ut o vecka in. 
Du är min hjälte! HUR klarar du det? Beundrar dig otroligt!

Tja, får väl se hur länge jag orkar hålla koll, men man blir helt klart mer medveten om vad man stoppar i kakhålet!



I måndags longerade jag Sol, avslutade som vanligt med att rida. Hon är fantastiskt härlig att jobba med! Hon gick så fint så jag testade även att trava. Hon travade o saktade av o brydde sig inte alls att jag satt på. Annars kan de tycka det är lite obehagligt i traven när/om man skumpar till. Men inte min pärla heller.


Efter Sols träning gick jag o tokarna en skogsprommis:)

Blev en sväng idag också med hundarna, tre km. Man får äta mer om man promenerar!


Nix pix, nu ska jag sova skönhetssömn:)

Ha det gott!
Kram Erica