Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

fredag 4 maj 2012

Från sommar till vinter över en natt...

God morgon!

Igår var det soligt o skönt o vi var ute o njöööt av det vackra vädret. I morse när man slog upp korpgluggarna vräkte snön ner o nu är det såpass att det är vitt på backen. Fy, hade gärna sluppti denna snövända, den känns i varenda muskel o led i kroppen:(

I förrgår var jag o hjälpte till med Finn-Vallen valparnas vet.besiktning. Det var ett piggt o mysigt gäng som alla klarade besiktning ua o inte ett pip vid chippningen. JAG skulle ha pipit om jag fick en sån kanyl i nacken kan jag säga, fy vilken grov nål det är!

Igår passade vi på att åka in till Gävle o Biltema o Jula mm för att inhandla diverse grejor så Mattias kan få ihop en valphage. Nu är dom inte i lådan längre utan mest utanför:)
Nu har småknotten blivit hundar!

Shoppingturen tog lite längre tid än jag hade räknat med o insåg att mina vallträningsplaner fick jag avboka. Tyvärr, men jag får ta igen det nästa vecka. Vi fick då inköpt allt vi hade på listan, nästan och på vägen hem stannade vi till o fick kaffe hos svärföräldrarna. Carro blev såå glad som bara hon kan bli när vi kom:) Nu är hon med hem o ska snart få börja sitt jobb som dagmamma till valparna. Hon är helt suverän med valparna o har sånt otroligt tålamod men ändå så duktig att fostra dem.
Även Nicke är duktig med de små, men han är ju bara valp själv o aningen klumpig:)

 Bra med plats runt mjölkbaren!


Nu du brorsan ska du få! 
Det är verkligen en tillgång att ha såna hundar med valparna så de får träffa andra än Sally tidigt o som lär dom trygghet o hundspråk med andra hundar.

När vi kom hem njöt vi i solen en stund o sen fixade jag alla djuren. På kvällen åkte jag o tjejjerna till brukshundsklubben o tränade. Det var inte så många som tränade o det var ju synd. Jag hade velat bli kommenderad med Märta, men....
Både Märta o Carro gick jättebra o det var riktigt roligt att åka upp o träna! Nu ska jag nog kika på nån lydnadstävling framöver för Märta o mig, börjar bli dax att testa av vad vi kan.

Igår fick också alla valpar klorna klippta, blev vägda o de fick avmaskningsmedel. 

Igår fick också min svenska pälskanin Bodil sin kull med ungar! Jag trodde hon hade sista dag att få i förrgår, hon har inte varit tjock o hon hade inte gjort något bo, bara gjort en liten pyttegrop i halmen. Men den gropen var så obetydlig att det var stort frågetecken om det var till ett bo eller om hon bara plockat ut ett gott strå där. Så när jag gav mat o vatten igår morse så såg jag en tuss päls i buren... Hm, var tvngen att kolla i bolådan och där! ett fint stort pälsbo! Jisses vad glad jag blev!!! Ska titta hur många det är om några dagar.

Idag ska jag o Mattias ordna ihop valphagen. Hästarna fick komma ut lite senare o mockningen är kvar. Orkade inte den direkt i morse.

Också får vi lite valpmysbesök av en valpköpare ur förra kullen som kommer o hälsar på idag!

Ha en bra dag i snön o kör försiktigt!
Kram Erica

1 kommentar:

  1. Håller med om att det är så viktigt att valparna får träffa andra hundar, redan som små. Att de dessutom blir så bra hanterade av er gör att de är nästan "färdiga" vid 8 veckor. Bea var rumsren på en vecka och t ex kloklippningen, åka bil, möte med andra hundar har hon aldrig haft problem med.

    Hoppas ni hittar bra familjer till de små!

    I morgon skall Bea visa upp sig på terrierspecialen i Piteå... cross your fingers!

    Trevlig helg! /Eva

    SvaraRadera