Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

söndag 15 juli 2012

Fyndat!

Halloj!

Men fyyy vilket väder det är idag. Regnet vräker ner:(

Vaknade efter 6 i morse för då ville Fia ut. Klädde mig o gick ut med hundarna o släppte ut hästarna. Mockade o gjorde stallet klart o matade kaninerna. Sen smakade det gott med kaffe!

Då var det uppehåll men bara jag kom in började det regna lite smått. Sen har det bara fortsatt o det bara vräker ner.

Igår fyndade jag ialla fall!
Mattias o jag åkte in till Gävle en sväng. Han släppte av mig på Blomsterlandet o så åkte han på Biltema. Jag gick där o strosade o hittade väl massor men ändå inget speciellt, var inte riktigt på humör. Men så såg jag en ros som såg söt ut o vände på krukan för att kika närmare hur stor den skulle blir osv. Då är det rödlapp på den!
Då åkte mungiporna upp, för lite shoppinggen har jag tydligen ärvt från mamma:)
Det var en söt liten ros som bara blir ca 60 cm hög med rosalila blommor så såg jag en annan sort med rosa blommor o gul mitt, båda lika söta o jag fick svårt att välja. Då blev det som så: Jag tog rubbet! Alla 5 rosorna som fanns på rean fick följa med hem, tre rosalila o två rosa med gul mitt. Dom hade kostat 129 kr st och nu var det 50 kr. Tokgillas!
Ställde ut dom i landet när vi kom hem o det kommer att bli jättefint.

Igår kväll tog vi o stoppade in hundar, ungar o bärplockare o en hink o åkte ut efter en grusväg. Tog en promenad efter en ny väg o det var helt suveränt skönt!
Hundarna for som tossiga o grabbarna plockade lite blåbär o jag hittade gula kantareller. Vi hade spårappen på och den rundan blev 3 km. så det var en helt lagom kvällsrunda. Lilla Fia fick åka på armen bitvis så hon inte tar ut sig för mycket. En terrier blir ju liksom aldrig trött så man ser det:)
På sista biten till biten blev jag lite hysterisk....
Låg en huggorm på vägen!!! Carro är ju nyfiken i en strut o skulle springa dit när jag såg att den rörde sig. Hu!
Men jag fick i ett NEJ till hundarna o sög tag i Fia, sen gick vi runt ormen. Grabbarna stod o kikade på den o knäppte kort. Dom tyckte det var roligt att se en huggorm men det tyckte inte jag.... Fy om nån hund skulle bli biten:(
Men allt gick ju bra så det var skönt.

Idag har jag mest legat o kollat på TV o myst med hundarna som sängvärmare. Skönt!
Har gjort iordning en deg nu som står o jäser, sen ska den i gjutgjärnspannan o gräddas i ugnen. Blir ett gott matbröd med hård skorpa på. Idag hade jag i lite grövre mjöl, linfrö o solrosfrön och hoppas den blir bra. Egentligen ska den bakas på vetemjöl enl. receptet. Men jag gillar lite grövre bröd bättre så jag chansade lite.

Ha en trevlig dag trots regnet.... hoppas på liiiite uppehåll så jag kan lägga ett spår till Carro.... men annars tänker jag inte stoppa ut näsan mer!

Kram Erica

1 kommentar:

  1. Så roligt att läsa om era aktiviteter!

    Tur du hade med rosorna....det blir säkert jättefint! :-)
    Otur med huggormen..... min mardröm när vi går i skogen, vilket vi gör i princip varje dag..

    Bea har haft lite ångest idag pga åskan. Hon tycker att den är vääääldigt läskig och lägger sig jättenära. Nu är hon OK igen, tack o lov, så nu kan vi gå på kvällspromenad.

    Hoppas att brödet blev gott!

    Ha det bra!
    Kram/Eva

    SvaraRadera