Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

torsdag 2 december 2010

Ledig Torsdag:)

Tokan Carro älskar snön!
Där borta är vårat hus!
Morgonmys!
Halloj!
Skönt med en ledig dag! Passade på att baka lite saffransbröd igen. Blev några bullar o två längder. Supergott med mandelmassa o russin i!
Det har ändå varit så himla kallt, så man vill inte göra så mycket ute. Blev att släpa in ett element till hönshuset idag. Det var -19 i morse o sen kröp det ner mot -22. Hua! Vill ju inte att hönepönorna ska sitta o frysa heller.
Kaninerna fick extra havre o ljummet vatten. Dom ser rätt nöjda ut fast det är så jäkla kallt. Men gotlänningarna ska ju vara härdiga o tåliga o trivas i kyla, men nån måtta kan det ju vara. Fyller ialla fall höhäckarna så fulla det går o dom har jättemycket halm i sina bolådor.
Valparna vill inte vara ute så långa stunder o det förstår jag med deras nakna, rosa o hårlösa valpmagar:)
När baket var klart o mockat o fixat med allt istallet så åkte vintermundering på. Tog en prommis med hundarna o det var helt enormt vackert ute. Solen strålade så det gnistrade i den kalla snön. Sally fick ha sitt täcke idag för hon fryser. Carro springer som en toka, så hon kan omöjligt frysa... Skönt med en raskt prommis trots -16 grader ute. När jag kom hem var svägerskan här o Mattias hade satt i gång kaffet. Smakade gott med kaffe o nybakat då!
Nu ska jag krypa ner med Brukshunden o läsa den, samt gotlandskaninen kom den med men heter Koharen nu. Konstigt namn! Aussietidningen har jag läst, men ska läsa lite mer noga iden oxå.
Kram Erica

1 kommentar:

  1. Så mysiga bilder...!

    Det fanns en del matnyttigt i Brukshunden, den läser jag från pärm till pärm!

    Hälsningar till er alla och kram/Eva

    SvaraRadera