Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

måndag 21 januari 2013

Mååååndag!

Tjenixen!

I morse var det bara -7 o när hästarna släpptes ut, jag trodde det skulle vara bra väder för mig... Men lederna ömmade o kroppen strejkade:(

Men efter frulle, Alvedon o kaffe så åkte jag o jobbade. Motigt med en strejkande kropp o då funkar inte tankeverksamheten som den ska heller. Det gjorde jobbet med Fora rapportering, kontrolluppgifter o löneuträkningar extra trögt o tröttsamt. Men skam den som ger sig! Lite kvar tills i morgon men det mesta är klart:)

Strålande solsken har det varit hela dagen o såå otroligt vackert ute. Så när jag kom hem käkade jag en äggsmörgås o petade i mig en citodon. Nu fick värken vika hädan!!!
På med täckisar o varseljackan o med hundarna som galningar gick jag på promenad. En underbar tur ner till skoterleden, sen gick vi en km i den o vände sen, hela prommisen blir 4 km.
Härligt underlag i skoterleden! En skoter kom dock så vi fick gå åt sidan.
Jösses jag höll på att försvinna!!!
Jäklars vad djupt det var i snön utanför leden!

Trampade på hemöver i rask takt. Såå skönt  o solen ger verkligen energi!

 Underbart i skoterleden!



Då kom skotern igen!


Jaha, samma procedur, ropade in hundarna o klev ut ur spåret. Lade hundarna o när skotern passerat fortsatte vi.

DÅ flög fan i Nicke!

Han sprang efter skotern i värsta gasellstilen!!! Ingen idé att ropa för han skulle inte höra något där bakom skotern..... Tänkte att: Hoppas inte stackarn på skotern tittar bakåt o ser en galen rottis springandes efter!
Hörde så ett gnäll o förstod att han gjorde sig illa på något. Då kunde jag ropa in Nicke som kom i full fart tillbaka.
Såg att han inte var skadad o tänkte: Rätt åt dig!!! Skithund!

Såg sen på spåren att han förmodligen sprungit stutt i en stock som låg nära leden o spåret går i en sväng förbi den. Tur att han inte gjorde sig illa på riktigt. Och TUR att han inte hann i fatt skotern!





 Här är vägen som går från oss ner till skoterleden. Här får man pulsa!








Fina lilla Sót är nästan lika stor som mamma Isa nu! Hon har helt underbart temperament o är en riktigt cool o social tjej.

I morse hade det kunnat gå på tok..... TUR att Carro var med!

Jag har plogbrinken att stiga upp över när jag släpper in hästarna i hagen. Från den kanten o till insläppet är det ca 2 meter. Hade trassel i grimskaften i morse o knäppte loss Isa vid kanten utan att stiga upp. Hon brukar alltid gå rakt in i hagen...
INTE idag då. Då vände hon sig mot stallet. Jag räckte fram handen o skulle ta henne i grimman men då hoppade hon ifrån.
F-N tänkte jag! Trodde hon skulle sticka. Halvskumt ute o inga reflexer o svår att ta när hon blir sådär.... Men Carro går alltid bakom oss, såg henne så jag ropade: Carro!
Då motade hon Isa direkt! Bra, sa jag o uppmuntrade henne. Då skällde hon o hoppade mot Isa så hon vände o gick då in i hagen. Pust!

Nej, nu har jag fixat en matbrödsdeg med hjälp av assistenten. Ska gå o kika om den jäst färdigt o kan bakas ut.

Ha det gott!

Kram Erica

1 kommentar:

  1. Finaste Carro!! Tur att du har henne!
    Jisses, Nicke, vilken tok.
    Tur att det gick bra!
    Rosso jagade en cross när han var valp. Men den färden tog slut när de flög en stor sten och träffade honom över nosryggen. Fy sjutton vad rädd jag var och vad mycket skäll jag fick av husse att han inte var kopplad. :/

    SvaraRadera