Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

söndag 31 juli 2011

Sista juli....

God morgon!

Ja herre gud, idag är det den sista juli! Var sjutton tog juli vägen???????




Igår var jag till Jäderfors o tittade på valltävling. Shania o Bride startade i IK1 så jag ville såklart heja på dom. Fåren var lite springiga o många hundar hade svårt att hålla avstånden så inte fåren drog iväg. Himla intressant att se alla olika tävlanden o man lär sig väldigt mycket på att titta. Jag vill ju verkligen tävla vallning med Märta framöver, så det är väldigt nyttigt att åka o titta så man får lära sig hur tävlingarna går till. Ja så var det Shania o Brides tur. Hon skickade henne på hämtet så sprang Bride för långt o slog över rejält, men med tanke på hur fina utgångar Bride har så tror jag inte hon såg fåren för det lutade nedåt bakom fåren. Shania skickade tillbaka henne o sen gick allt som på räls. Jäklar vad duktiga dom var! Det är en fröjd att titta när det är duktiga hundar o rutinerade förare som jobbar!!! Jenny gjorde också en fin runda med hennes Bob?, men hennes närver ställde till det vid fållen också missade dom den o bröt. Synd!
Ja, en trevlig tävling o jag hoppas jag kan åka på nån fler tävling senare i augusti.

När jag kom hem så möttes jag av en trevlig syn efter vägen. Kurt var precis på väg in i min beteshage med putsen! Åh, vad glad jag blev!!! Han höll på rätt länge så jag ville inte gå dit o träna i går kväll. Men nu är det ialla fall putsat så man ser fåren borta i beteshagen:) Hoppas jag kan lura upp Shania o Anders nån dag o vallträna på mina bääsar! Ska prova lite med Märta i linan o fösa dom. Uppför sig inte tackorna får jag väl vänta tills Shania o Anders kan komma upp o träna dom lite först. ELLER så kan jag ju faktiskt träna med Carro också, hon får dom att gå undan bra.

Tja, en långprommis blev det med hundarna i går em. Staplade in några kärror ved och sen åkte jag till bruks o tränade en timme. Carro gick riktigt bra igår. Åh, fast frusterande är att ibland så går hon super och ibland så står hon bara o "KE?" fattar nada när jag ger kommandon.... Varför????
Fjärren gör hon kanon. Men så ibland så lyssnar hon inte på första kommandot... då blir jag galen:(
Men jag har försökt ignorera när hon gör så o bara ge nytt kommando. Jag har också blivit skitarg o grälat på henne o sen gett nytt kommando... Varje gång hon gör rätt så berömmer jag. Ändå så kan hon ge f-n i att göra rätt, eller rättare sagt göra något alls, första kommandot. ..... ?!?
Lika är det med rutan. Kan skicka henne på 25-30 m o hon går klockrent in vid 10 skick av 10. Sen nästa skick kan hon gå i en båge o gå in i rutan från sidan eller bakifrån närsta gång!?!? Då blir man ju bara matt.....
Tja, men vi tränar på o hoppas att vi ska få till det när det blir dax för tävling.

Ha en riktigt fin dag!
Kram Erica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar