Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

söndag 11 oktober 2009

Valpars utveckling....

Överst Beauty By North på databordet, sen de tre rådjuren utanför i morse, sen Brown Bear sover sött... och sist pappersstrimlaren Best Commander i farten! ******************************************************************************************** God förmiddag!
Har suttit här bredvid valparna över 1 timme. Man kan sitta o titta huur länge som helst! Har kikat o läst om valpars utveckling.
*Neontala perioden 0-14 dagar
*Mellanperioden 14-21 dagar
*Socialiseringsperioden 21 dagar -3 mån
*Juventala perioden 3 mån -puberteten
Det är väldigt intressant att följa deras utveckling o deras sätt gentemot omgivningen och varandra. Men helt övertygad är jag också om att man glömt en period i ovan. Våra valpar har utöver dessa en egen period:
*DEMOLERINGS PERIODEN!!!
Nu när man lägger in tidningar som dom ska ha att kissa på... då dyker några illbattingar upp och genast hugger dom tag i ett hörn och sliter med sig tidningen till vetfällen.... Där går dom i gemensam kamp: valparna mot tidningen! tills endast små, små bitar av tidningen återstår.
Sen somnar dom små liven i en hög, några med "bevis" i mungiporna...:)
Trots detta är jag orerhört STOLT över att få vara uppfödare till dessa små varelser! Och ännu bättre känns det när jag har så himla bra valpköpare på G till dessa små.
Skickade sms till en av dom igår och talade om vad deras lilla vilddjur gör, varav sonen säger:
-Men mamma, det gör inget, vi har ju ändå inga tidningar på golvet här!
Så jag kämpar väl på med mitt tidningsriv och torkar kiss och tycker att dom bara är världens finaste o underbaraste små odjur:)!
Igår var fam. Lind hit o myste med deras lilla valp. Det är så himla roligt att få dom som valpköpare!
Vi hann även med att fika och sen gick vi en promenad här i det vackra höstvädret innan dom skulle åka hemöver. Snälla Ove fixade även min rygg. Det är nåt som "hakar upp sig" i ryggen och jag tror det är därifrån det går upp i huvudet så jag får huvudvärk o tillslut migrän anfall. Nu känner jag mig som ny ialla fall! **-Tack Ove!!!**
Lägger in lite bilder, bla på rådjuren som var på åkern utanför i morse -såå fina!
Ha en riktigt fin söndag!
Kram Erica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar