Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

lördag 9 april 2011

Blåst, blåst...

Hittade bilden jag tog på lilleputt lammet som jag försökte få att överleva. Han låg i köket på morgonen för att bli varm medan jag ordnade vällingen, då gick Carro dit o tvättade honom under tiden. Hon är för härlig min underbara hund!
God morgon!
Klockan är bara 8, men mycket gjort redan!
Tog ut hästarna vid 6 o mockade o gjorde klart boxarna. Sen gav jag fåren kraftfoder o också kaninerna fick lite gott.
Sen in o åt frukost, blev omelett med champinjoner o lök. Jag har börjat äta LCHF kost o mår jättebra. Trodde jag skulle sakna mackor o fikabröd, men det är inget sug efter det än ialla fall. Siw hade börjat äta denna kost o jag bläddrade lite i boken hon har. Då stod det att det var forskat om att denna kost utan kolhydrater hade positiv effekt på inflammatoriska sjukdomar. Så då var jag tvungen att kolla vidare för jag fick papper av Ove förut om detta. Nu tänkte jag att: Jag ska prova!
Faktiskt inge krångel alls utan bara äta mer kött eller fisk o grädde o smör i maten. Man blir mätt o inget sug mellan målen. Jag äter ofta ägg till frukost. Jag älskar ägg i alla former! Skulle behöva nån fler höna nu, för Mattias vill också äta utan kolhydrater o då räcker inte våra ägg till, så vi fick köpa igår. Till o med Mattias tyckte det var dyrt med dryga 30 kr för 10 ekologiska ägg:) Mina hönor får bara havre o matrester o lite hönsfoder från Granngården som är ekologiskt o skitdyrt. Så man kanske skulle höra med Jessica om två hönor till..... fast hellst skulle jag vilja ha hedemorahönor, men det är så svårt att få tag i.... Omöjligt kanske är ett bättre ordval:(
Efter frukost blev det koppelprommis för Märta ut med soporna. Carro o Sally for som tokar, triggade av blåsten:) Fasiken vad det blåser ute!
Nu fick vovvarna stanna i hundgården en stund, så jag hinner få undan lite inne i lugn o ro. Mattias har jobbat natt han o sover, så jag får väl vänta med dammsugningen. Men jag håller på att skola om en massa plantor, så jag får väl fortsätta med det tills han vaknar.
Igår var vi in till Gävle o handlade golv till Emils rum. Så skönt att få hem det nu när Mattias får några dagar ledigt. Jättefint laminatgolv som var på rea 50%, riktigt bra kvalité till kanonpris! Roligt att få sånt fint golv till Emil. Så nu ska det bara tapetseras klart innan golvet ska läggas. Sen har ska jag fixa nya gardiner mm. också ska vi köpa en ny säng o byrå till honom.
Idag ska baggen iväg. Han är bara 10 månader o är ju lamm än. Är någon intresserad av färskt lammkött i slutet av veckan så mejla gärna! Vi har rätt fullt i frysen, så jag kan sälja halva om nån vill ha. Det är ju gott att få lite färskt lamm till påsk!
Nu blir det påtår, kaffe med grädde, mmmmmmmmm!
Nu får vi se hur texten ser ut idagens inlägg då, det brukar bli lite olika när jag lägger ut den:(
Men vi hoppas på tur idag!:)
Ha en riktigt fin dag!
Kram Erica

1 kommentar:

  1. Jag tycker att jag har blivit hjälpt av glutenfri vegankost när det gäller min reumatism och mina inflammatoriska sjukdomar. Jag behöver aldrig mer äta mediciner, och det är så skönt! Det känns i hela kroppen att lever och njurar mår bra av att vila från alla gifter från medicinerna. Läs mer här om du är intresserad, eller den diet du nu följer inte fungerar som du hoppas:
    http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article10247157.ab
    //AK

    SvaraRadera