Sot o Sol

Sot o Sol
Välkommen!

onsdag 31 mars 2010

Onsdag kväll...

Go kväll! Nu har jag tagit ett hett bad. Skönt för jag blev så himla frussen efter att ha varit på klubben o tränat. Men jättekul att komma igång med träningen! Annika var där med Hope o Maud med sina grabbar. Jag tränade inte så jättemycket, men hoppet, fjärr, inkallning med stå o lite fritt följ. Vi gjorde också platsliggning som gick bra. Var sen på apoteket, 990 kr fattigare... Men nu har jag frikort nästan ett år. Men det suger att betala allt på samma månad... Suck! Som "pricken över iet" så var jag och tankade när det ändå var utblås i plånboken:( Lammen mår så bra o Ulla är en jätteduktig mamma. Dom får vara instängda åtminstone tills i morgon, men är allt bra då får de nog gå ut med de andra. Vill bara se att de knyter an till varandra riktigt o att lammen diar som de ska. Nix, nu ska jag gå o ta in hästarna o sen blir det att krypa under täcket:) Kram Erica

Onsdag den 31 mars

Tjenix!
Sent i går kväll kom Ullas bääbisar. Först en tjej strax före kl.22 och sen en kille vid 22,45. Jag var ut igen vid 23,30 för en sista koll o då diade bägge lammen o Ulla var lugn. Skönt att allt gick så bra. Ulla är en jätteduktig mamma! Var lite orolig om hon skulle få trillingar som i fjol, men det blev två fina o det är bättre för både henne o lammen.
Antar att det kommer mer lamm i dagarna. Har tre tackor till som är supertjocka med ifyllda juver. Lammar en, brukar de andra komma vart efter.
Igår red Emil en sväng på Frida. Han var såå stolt! Jag gick såklart o ledde, men ändå:)
Idag ska jag upp o träna lite igen med Annika på klubben. Ska också på apoteket o ICA när jag ändå ska iväg.
Ha en bra dag!
Kram Erica

tisdag 30 mars 2010

Lammning på G!

Nu är det kväll, klockan är 21,30. Jag var o tog in hästarna strax före 8 o gick då också o tittade till fåren o gav dem vatten. Ulla var lite knepig på em. o stod o stångades med Mia. Det brukar hon aldrig göra. Hon är såå snäll. Kikade till henne o hon såg ut som en fjällko över ryggen! Det betydde att hon släppt "banden". Tog fram grindarna o hon gick själv in i fållan. Var o hämtade halm så det skulle vara mysigt o tänkte att det ialla fall blir lamm senast i morgon kväll. Men när jag kom med halmen höll hon på o krafsade o grejade. Halmade o stod o tittade en stund, då lade hon sig ner o krystade! Nu har jag stått o tittat en halvtimma o det är hyfsat lugnt, lite krystvärkar men inte så tätt o kraftigt. Så jag gick in för att ta en kopp the o sätta på lite mer kläder. Det blir kallt när man står still. Nu har jag nästan druckit ur thet o ska gå o kika om det kommit nån bääääbis, tror det. Återkommer väl med vad det blir för någe som tittar ut:) Kram Erica

Tisdag den 30 mars

God morgon! Har släppt ut hästarna, druckigt kaffe o väntar nu på att skjutsa Isac till skolan. Tänkte han skulle slippa gå ut till bussen för det har kommit nästan 1 dm snö i natt! FY!!! Emil får vara hemma idag också för sin förkylning. Jag är också lite smått förkyld, men Emil är värst drabbad med ont i halsen o lite feber. Igår var jag upp till brukshundsklubben en sväng. Det var jag o Annika som tränade. Jättetrevligt! Jag gick lite fritt följ, testade inkallning som inte alls var bra... lite fjärr samt kryp. Carro har verkligen fattat krypet o nu går det superbra. Platsliggning hann vi också med två ggr. Sen var jag till ICA o postade ägg o handlade lite. När jag kom hem var jag så himla frussen o trött så det blev ett hett bad för att mjuka upp musklerna o bli varm o sen fick jag vila. Somnade av en timme! Men sen var jag lite piggare. Hästarna fick inga täcken på igår, men de var inte så blöta trots att det småsnöade hela dagen. Emil hjälpte mig att ta in Frida, sen borstade han henne medans jag borstade av Isa. Mysigt att ha sällskap i stallet! Ha en bra dag! Kram Erica

söndag 28 mars 2010

Söndag den 28/3

God morgon!
Eller morgon o morgon... klockan är redan 10.
Var o släppte ut hästarna o mockade. Utsläppet tog längre tid än vanligt. Det spöregnar ute, så jag ville ha täcken på hästarna. Först fick jag på Isa sitt täcker, efter mycket om o men... det är svårt att sätta på täcken när man nästan inte kan slänga över täcket över hästryggen, o sen har svårt att knäppa spännena pga värk i fingrar.. Sen var det Fridas tur. Hon hade lyckats sova så HELA hon var full i spån! Hon har en rätt liten box nu, men ändå måste hon ha lyckats sova "runt om"... Happ, det var bara att borsta bort allt spån först för att slippa få det inne i täcket... sen samma visa med spännen odyl.
Mockade också, men hade himla svårt att gå ut med mockkärran. Nej, nu hoppas jag verkligen att jag blir piggare snart. Såå himla less på att vara som ett kravel dag ut o dag in:(
Igår kväll hjälpte Emil mig in med hästarna. Han hade kameran med o knäppte kort på mig o Isa. Sen knäppte han på massor av annat både i golv o tak... Han hade en riktig knäppa kort dag igår:) När jag ser bilderna ser jag att det blir storstädning av väggar i sommar. Ska låta Mattias gå lös med högtryckstvätten!
Nu är det dax för påtår. Blir nog riktigt lugnt här idag. Emil är jätteförkyld o snorar o ligger på soffan o tittar på barn TV just nu o Isac har inte vaknat än. Han har också haft ont i halsen... Själv ska jag knapra i mig lite enichi... hur sjutton stavas det?? Ja, men bra mot förkylning ska det vara.
Klockan är bara efter 9! Datorn ställer tydligen klockan själv:)
Ha en fin dag i regnrusket!
Kram Erica

lördag 27 mars 2010

Lördag morgon!

*****GLAD PÅSK!*****
**** MINA UNDERBARA ISLÄNNINGAR!****
***SPRÄTTHÖNS!!! också hade jag tulpaner på G där....***
God morgon!
Sitter o plickar lite på datorn. Mattias har jobbat natt så han sover så sött... Det innebär att vi andra tre försöker tassa omkring så han inte vaknar:)
Har varit o släppt ut hästarna o mockat. Älskar den stunden på morgonen!
Isa fick sitt nya täcke på sig idag. Det ska kanske bli regn o det duggade så smått när jag släppte ut dom vid 6,30. Var in på Granngården igår för att köpa nya saltstenar till hästarna. Då såg jag en låda med rea-täcken. Tänkte ju köpa ett regntäcke till Isa tidigare, men snålade ur.... Men nu hittade jag ett fint regntecke från Domani i brunt/oliv för bara drygt 200 kr. Fynd! Det är ju alltid roligt att fynda!! :)
Maria o Britt-Marie hade fått kycklingar igår. Jättesöta hedemora kycklingar hade kommit ur sina skal. Tänk att nästa helg är det dax för mina Isbarkycklingar att kika ur sina skal o veckan därefter så är det mina Hedemora o Blomme här hemma. Spännande!
Nix, ska ta en påtår kaffe o hämta kameran. Ska lägga in lite bilder.
Inga lamm än heller... tackorna verkar vara i strejk!
Ha en fin lördag!
Kram Erica

fredag 26 mars 2010

Fredag!!!

Gokväll! Tänk att klockan är 17,41 och det är ljust ute. Såå skönt. Och på söndag blir det ändring till sommartid, så då är klockan en timme fram vid denna tid dvs. ännu längre kvällar:) Jag är som vanligt öm o seg i kroppen... Måste ringa reumatologen på måndag för cortisoninj. Tur det finns renovering att få! Var till frissan idag. Blekte lite slingor o lite klippning. Härligt att känna sig lite pigg i håret åtminstone:) På fm. gjorde jag ett rishjärta att ha på dörren. Fixade med björkris o satte dit fjädrar. Blev väl OK. Hade sett ett på Erikas blogg som var superfint. Mitt blev väl inte riktigt lika bra, men det var svårare än jag trodde att få till riset. Kanske jag fixar en bild på det... ska titta igen om det dugera att knäppa kort på:) Nix, nu ska jag gå o kika till fåren. Väntar ju på lamm..... fortfarande:) Ha en skön fredagkväll! Kram Erica

onsdag 24 mars 2010

Onsdag den 24:e mars

Dom här fina rådjuren gick över åkern vid grannen i morse, vackra!!!
Min födelsedagspresent från grabbarna! Mycket läsvärt i den!!!
Tjenix!
Usch o fy vad jag är tråkig i kroppen. Men det är väl inte så konstigt med detta varannandags väder... Men nu ska det bli varmt några dagar, så jag hoppas, hoppas att jag kan få vara lite piggare nån dag. Tog ialla fall en prommis med hundarna igår o idag, fast det tar emot så... Känns bra inombords när man klarat av att gå nån km. med jyckarna. Dom är det ju inga fel på, så dom ääälskar att få gå en sväng. Sen när vi kommer hem måste jag vila en timme, det ääälskar Sally. Då jag sover, sover hon på min mage! :)
Skulle vilja rida en sväng på Frida, men jag måste vänta tills jag mår bättre.. Emil red på Isa härom dagen, bara bort till hagen. Det tyckte han var såå spännande! Isa skötte sig jättebra, man vet ju inget om henne. Men eftersom hon ska ha föl så vill jag inte provrida henne. Inte ens om jag skulle vilja jättemycket kan jag ju heller.. så det är inget jag behöver grubbla över.
Tja, inga kaninungar eller lamm är det än heller. Lambi är så tjock i juvret så det bara MÅSTE komma ett lamm snart. Men det säger jag varje år i minst tre veckor innan första lammet kommer säger Mattias:) Men jag har nog tyckt det i minst två veckor, så då borde det komma när som helst! :)
Ha en fin dag!
Kram Erica

måndag 22 mars 2010

Trångt!

Gokväll!
Ja, nu är det trångt. Mina plantor börjar bli trångbodda... Måste fixa bordet i lillstugan o en lampa där så jag kan flytta ut lite.
Igår fick jag paket från mamma. Två par härliga Back on Track strumpor. Jag älskar dessa strumpor. Jag som alltid är frussen om fötterna är aldrig det med dessa på. Sköna!
Jag har ju redan fått veta att jag fått ett "bidrag" till Blomstermässan, så jag trodde inte hon skickat nåt mer. Men även drygt 10 påsar med fröer kom det!:) Härligt lila Zinnia, Astrar, Lejongap, härliga luktärter, Riddarsporrar o Digitalis i blandade färger. Sen en härlig blomma som jag aldrig sett: "Cleome" Rose Queen, spännande. Också en massa andra sorter. Åh, vad härligt. Tack snälla mamma! Tur att jag köpt en pluggbox, nu måste jag bara rota fram fler småkrukor att plantera i o köpa såjord. Måste ändå en sväng till Granngården i morgon o köpa hundmat, saltstenar o spån samt hönsmat. Ua, ibland blir de dyra svängar dit... sen måste vi köpa stolp o tråd o laga alla staket efter denna j-la vinter:( Den har gått hårt åt våra staket.
Måste nog åka förbi Stina o visa mina nya fröer, hon vill nog ha nåt frö hon oxå:)
Till råga på allt så damp det ner ett mail med roserbjudanden inför våren.... -Dräggel! Åh, vilka underbara rosor jag blev sugen på! Måste vänta på nästa löning först o lite varmare väder. Vill gärna klara av blomstermässan innan jag beställer nåt mer.
Tja, nu ska jag gå o krypa ner. Fast jag somnade på em. är jag himla trött. Men det är ju varannandags väder nu, så min kropp gillar inte det nåt vidare. Orkade ialla fall borsta både Frida o Isa ikväll. Guuuud så mycket hår! Halva skottkärran var full med svarta o röda tussar...
Nu väntar jag lamm vilken dag som helst. Tror Lambi får innan helgen o ev. även Fia. Ska bli såå himla roligt! Ulla får nog i slutet av mars som vanligt, undrar om hon får trillingar i år igen? Även Mia fick ju trillingar i fjol. Hon är jätterund iår också, men jag hoppas att det är två fina, det är bättre än tre.
Har vänt äggen flera gånger idag. Hoppas att det blir någe av dem. Mina hedemoraägg är från höns som härstammar från Stall Stråtjära som har genbank. Hon som hade denna flock har dock ej genbank, men det gör ju inget för min skull. Jag vill ha några fler fina hönor så är jag supernöjd:) Sen blir det att fundera hur jag ska göra med tupp.... Tror jag kommer att ha en renrasig Isbartupp o hönor samt mina två blommehönor o några hedemora hönor. Då vet jag att alla gröna ägg är renrasiga o de andra blir grönvärparblandisar. Måste vara enklast så... Men det beror ju på hur många Isbarkycklingar som det blir. Ja, det kan jag funera på senare:)
Den här pellissticklingen väntar jag hem i morgon!
Min röda rosenknopp som jag fick stickling av från Erika överlevde tyvärr inte vintern... så denna är inköpt via Tradera.
Nu ska jag gå o lägga mig!
Kram Erica

söndag 21 mars 2010

Söndag kväll..

Gokväll! Tack för grattisarna alla! Jag är fortfarande proppmätt o rapar friterade räkor... Men mmmm så gott. Tre små rätter och sen friterade bananer o glass till efterrätt. Mmmmmmmm!!! Nu har jag tagit in hästarna o gjort kväller. Borstade lite på Isa, gud så hon fäller. Frida fäller minst lika mycket, men jag orkade inte borsta henne för hon var så blöt. Isa verkade ha haft mer förnuft o gått under granarna när det snöade som värst. Är så himla lycklig för mina hästar! Det är verkligen en ynnest att få ha två så fina hästar som jag har och en tredje på väg:) Ska verkligen bli spännande att få se vad som kommer ut. Jór är en jättefin hingst som verkar nedärva trevliga avkommor. www.joklahastar.se Har sen bokat in Isa till en ny hingst på betäckning. Då ska hon till mina gamla hemtrakter, till Wickys fina nyköpta avelshingst Forni från Horni. En superläcker fuxhingst med bläs. http://wicky.dinstudio.se Nu har jag stoppat i mig värktabletter o ska gå o krama kudden fast kl. bara är kvart över åtta. Det blev ju ingen middagslur idag:) Maria o Tese kom förbi o uppvaktade mig o fikade. Fick ett jättefint lock till tårtfatet. Låter inte så spännande, men en toppenfin present. Har önskat mig nåt sånt när man sitter ute o fikar. Så slipper man flugor o getingar på besök:) Fint oxå att ha över sockerkakan och så. Som tur var hade jag bull längder på G när de kom, men de fick vänta på gräddningen. Men färska var dom ju! Allt höll dock gå åt fanders..... När jag blandat degvätskan o tittade i skåpet så hade jag inget pärlsocker hemma. Hm, men det går ju ändå. Bakade ut längderna o lade på plåten. Kom då på att jag glömt att ha på strösockret mellan... SUCK! Det var bara att försöka rulla upp längderna igen. Hur lätt är det med margarin o kanel i mellan....??? Men det gick o längderna blev aningen kladdiga men ätbara. Hade för varmt så jag kunde inte ha dem inne tillräckligt länge... Nu ska jag ta min Allt om Trädgård o drömma lite om sommaren:) Fler rosor o klematis ska göras planer för till våren.... Åh, längtar till trädgårdsmässan 8 april! Måste klura på nåt att ha/dra allt sånt man vill shoppa i. Skulle behöva nån typ av handbagage vagn att dra... För shoppa, det måste man ju! Antar att det är mycket "vill ha varning" på blommor o tillbehör där:) Kram Erica

Min söndag:)

God morgon! Igår var det helt uuunderbart väder. Solsken o årets varmaste dag. Helt ljuvligt! I morse när jag vaknade så var det -1 och snö snö på tvären!!!... Men det är min dag idag ialla fall, så jag tänker njuta av dagen:) Mattias är lite trött för han hade beställt en bok till mig o betalat extra för att få den i tid, men den har inte kommit. Får väl den i morgon istället. Det är en bok om islandshästar som jag så gärna vill ha, så jag är himla glad att han har beställt den till mig. Emil har skrivit födelsedagskort o är på bästa humöret o pussar o kramar mig o grattar hela tiden:) Isac är morgontrött, så han har jag fått en kram av o så, sen gick han o kröp ner i min säng för att kolla på TV. Vi ska åka in till Sandviken mot kvällen o äta middag på Malaysian Butterfly. Mmmmm jag gillar deras mat. Igår var vi till Wennerbloms o grattade Jocke som fyllde 11 år. Vi fick jättegod middag där o jag drack ett glas vitt till maten. Blir lite yr i mössan av ett glas vin:) Vi kom hem vid 21,30 så då stod hästarna o väntade o ville in. Så jag tog in dom o gjorde kväller, var o vände äggen o sen kröp jag i säng. Gud så kvällstrött jag är. Grattis i efterskott även till Melker som fyllde 11 år igår! Ha en underbar söndag, det tänker jag ha:) Kram Erica

fredag 19 mars 2010

Fredag 19/3

Tjenix!
Imorse var jag o Emil till Stina o fikade o hämtade en pluggbox mm, som vi beställt från en fröfirma. Dessa blir perfekta att så mina luktärter i.
Igår petade jag ner tagetesfrön. För att spara plats så sådde jag tre olika sorter i samma kruka (gul sammet, rödaktig o gulröd). Vill ändå plantera dem ihop, så jag tror det kan bli fint.
Sen åkte vi o köpte Hedemoraägg o lånade äggkläckaren. Ska verkligen bli spännande att se om det blir några kycklingar. Hoppas!!!
Tupparna hon hade var otroligt vackra i gråblått med lite gulaktigt i halsfjädrarna. Blev motljus på bilderna, så det är inte alls rättvisa färger på hönsen. Men vackra var dom, så jag hoppas verkligen på nån fin kyckling ur äggen:)
Maria hade lyst mina Isbarägg o det var 8 av de 10 äggen som hon var säker på att de är befruktade/liv i. Såå himla roligt ska det bli med kycklingar!!!
Har skjutsat Emil till miniklubben o de skulle till Rönnåsen o åka "madrass", Mattias hämtar upp honom när han kommer från jobbet. När jag ändå var nere på byn så var jag in på apoteket o hämtade ut min antiinflammatoriska med. som nu äääntligen kommit in. Hade blivit nåt fel först, men nu fick jag ut den. 800 spänn för medicinen... suck! Men nästa gång blir det frikort, så det är ju skönt. Isac var också med ner, nu har han köpt lördagsgodis så det är klart.
Ja, så nu har jag petat i mig medicin o ska gå o vila. Är helslut idag (...också....) bara att vila som gäller.
Ha en riktigt skön fredag!
Kram Erica

torsdag 18 mars 2010

Torsdag morgon den 18:e mars

Tjenix!
Är så glad!
Tänk vad snälla människor det finns. Man blir så varm:)
Har fått kontakt med en tjej där jag ska få köpa hedemoraägg o även låna hennes kläckare o kläcka fram ett gäng. Åh, vad spännande! Grabbarna kommer att gilla att få gå o titta när kläckningen närmar sig o kycklingarna kommer ur äggen. Och jag med!!!
Om allt går vägen som jag hoppas då. Men några kycklingar borde vi ju få.
Lägger in lite bilder också. Hittade en dv.pellis på Konsum i måndags. Ibland blir man extra glad över deras blommor. En starkt cerisrosa dv.pellis för 19:- Helt otroligt!
Har lite fröer jag tänkt skulle hamna i jord i flera dagar nu, men orken tryter. Börjar bli rätt fullt i fönstren med sticklingar o plantor som är på G. Ska flytta ut lite i lillstugan så det blir svalare till dem o sätta in extra lyse. De har börjat ränna iväg nu i värmen inne. Hoppas jag orkar greja med det idag.
Ha en fin dag!
Kram Erica

onsdag 17 mars 2010

Onsdag kväll...

Gokväll! Har varit himla seg ett par dagar med jobbig värk osv. Därför har det inte blivit så mycket datatid... Idag var hovis Christer hit. Skönt att få Isa fin i fötterna. Hon skötte sig jättebra. Var lite orolig att hon inte skulle gilla hovslagaren eftersom hon såg ut som hon gjorde i fötterna. Men det gick jättebra, så det var nog bara att hon var försummad. Ja, annars har jag mest bara vilat så det har inte hänt nåt speciellt här hos oss:) Nu ska jag gå o ta in hästarna o göra kväller åt dom, sen blir det "fuskbyggarna" på TV4 som jag "måste" se:) Ha en fortsatt trevlig kväll! Kram Erica

söndag 14 mars 2010

Söndag kväll...

Gokväll!
Seg dag idag. Visste ju att jag skulle få ont i musklerna idag, men inte såå ont för den lilla turen...
Har mest legat o vilat idag, tog ialla fall en prommis med hundarna på em. Otroligt vackert väder, men ack så blåsigt.
Har ialla fall fått i väg mail till Sallys valpköpare om en valpträff i maj. Tre har svarat att de kommer, ska bli såå roligt att få träffa dem.
Har fått så fina bilder, Teo som står så snyggt i snön o härligt mörka Bamse med "kläder på".
Ja, ska gå o ta in hästarna strax, brukar ta in dom vid 19,30-20-tiden. Ska nog ta en kopp the först. Är lätt illamående idag. Ökade till full dos på cellgifterna i fredags, så det är väl det jag känner av idag. Hoppas det är bättre i morgon eller övermorgon.
Ringde hovis idag. Han kommer o verkar Isa på onsdag. Hon ser gräslig ut i framhovarna, så det blir skönt att få henne fin. Har velat att hon skulle få komma in sig ordentligt här innan jag ringde ut Christer, men på onsdag kommer han:)
Mattias fick målningen i hallen klart idag. Det blev jättefint! Så i morgon ska jag ställa dit blommor i fönstren o greja.
Nix, nu blir det en kopp the.
Ha det gott!
Kram Erica

lördag 13 mars 2010

Lördag kväll..

Tjenix! Är så glad:) Har varit till Maria o Britt-Marie med mina Isbarägg. Så nu hoppas jag på kycklingar kring påsk. Såååå spännande! Jag red Frida en sväng idag:) Två gånger fram o tillbaka till Oklagård. Mjukstart, såå härligt. Känns i axeln o musklerna, men så underbart roligt. Mattias gjorde middag, jag tror jag ska fixa nåt gott till efterrätt som vi kan smaska i oss till melodifestivalen. Grabbarna ser fram mot att titta på den, så vi tar väl en familjekväll i TVsoffan. Kram Erica

Lördag:)

Go förmiddag!
Tänkte ha sovmorgon idag, men Carro tyckte annat... Hon gnällde vid 6,15 o när man redan är vaken är det lika bra att gå upp o släppa ut hästarna. Tänkte gå in o lägga mig sedan, men strålande solsken, så det kändes lika bra att mocka så det var gjort när jag ändå var ute... Man är allt lite knäpp:)
Men jag älskar dessa stunder på morgonen med djuren. Så härligt att gå ut med hästarna när solen skiner o fåglarna börjar vakna o kvittra. Mockningen är det bästa med att ha hästarna:) Pyssla o göra rent i stallet medan Missan sitter på boxväggen o kurrar, det är livskvalité för mig.
Lambi bräker alltid när jag går ut o tömmer skottkärran. I morse var dom dock lite trötta fåren. Undrar om inte Lambi får snart, tycker hon är rejält i fylld i sitt juver. Hon ser ut som hon svalt en basketboll, hon är en liten tacka o har en riktig kulmage:) Det är första lammningen för henne, så jag hoppas hon får en fin liten bääbis.
Är himla öm i musklerna idag också. Verkar vara nån inflammation i musklerna som inte vill ge med sig. Men jag har tagit värktabletter o bytt gardiner i Emils rum. Han hade julgardiner uppe, så det är nåt jag tänkt göra lääänge. Kroppen har inte varit så medgörlig, men nu fick det bli med hjälp av tabletter. Jag kan inte putsa fönstren, men bara julgardinerna kom ner såg det 1000 gånger bättre ut! Så nu är det tunna blå gardiner o en blå lampa, blårandiga blomkrukor också.
Senare idag ska Mattias hjälpa mig sadla Frida. Ska rida till Oklagård o vända ialla fall. En "långritt" på säkert 500 meter:) Men jag längtar efter att få rida, så en liiiten tur ska jag väl kunna göra. Även om det blir att betala surt i morgon i kroppen. Den dagen den sorgen....
Har tagit ut Isbaräggen ur kylskåpet i morse. Så jag ska åka till Maria o B-M senare med dem. Hoppas, hoppas att jag får åtminstone nån kyckling.
Ha en riktigt härlig dag!
En vacker bild på Alsjöbergets Beauty By North "Bea" får pryda inlägget idag.
Kram Erica

fredag 12 mars 2010

Fredag o vinterpäls....

Tjenix! Åh, vilket underbart väder det är idag också. Härligt! Tog en långprommis med hundarna . Gick Movägen nästan ner till Åmotsvägen, ljuvligt att gå på asfalt. Mattias o grabbarna har åkt på badhuset. Jag tänkte följa med. Inte bada då, för när Mattias frågade om jag inte skulle med o bada i bubbeln så tänkte jag nja. Drog försiktigt upp byxbenet o konstaterade -NEJ! Jag som klagat på Fridas vinterpäls... mina ben ser mer att höra till en brunbjörn än en homosapiens.... Undrar när jag rakade benen sist, -jösses! Men det är mysigt att följa med o sitta o titta när grabbarna badar o ta en kopp kaffe undertiden. Men efter min långprommis är jag så trött, så jag stannade hemma o tog ett hett bad i badkaret, så nån slipper se mina lurviga:) Nu är jag lite mjukare i kroppen o det känns härligt. Väntar att grabbarna ska komma hem med köppizza. Det var länge sedan vi åt det, så det ska bli jättegott. Stinas höna trodde jag hade kommit på vad hon är här för, igår kväll låg hon nämligen i ett rede på två blommeägg. Men i morse så satt hon på en pinne o verkar inte alls ruvsugen.... Hon får väl stanna så får vi se. Vi har ju bara 4 hönor med tuppen, så det är himla "glest" i hönshuset. Nu ska jag duka ifall grabbarna kommer med mat strax. Ha en skön fredagkväll! Kram Erica

torsdag 11 mars 2010

Torsdag kväll o reservplan B!

Gokväll!
Nu i em. ringde B-M o talade om att de ska lysa äggen de har i kläckaren på lördag. Alla ägg är nog inte "riktiga" trodde hon för de har lyst dem en gång. Så om de får plocka bort ägg så får jag lägga i av mina Isbarägg. Såå himla snällt av Er. Stina ringde också i em. så jag berättade att hennes höna tror hon har hamnat på Spa. Hon vill inte "jobba". Hon tror hon har fler ruvsugna hönor, så vi får väl se. Nu vet jag att jag ialla fall får lägga några i kläckare, så det finns en liiiiten chans ialla fall att få nån kyckling av de fina äggen. Vilka underbara vänner jag har!
Annars har jag bara vilat i dag. Låg o sov när Mattias kom o väckte mig. Jag hade besök!? Det var en trevlig kennelkonsulent som kom och kollade att allt var väl med hundarna o sånt. Bra information fick jag o lite prat. Det är jättebra att de gör oanmälda kontroller och kollar att man har bra skötsel på hundarna tycker jag.
Mattias håller på att måla i hallen. Det blir en otrolig skillnad! Så fast det är bökigt medans han håller på, så är det härligt att se vad fint det blir när det blir klart.
Snart är det dax att ta in hästarna, få se om jag orkar tvätta av Isa lite. Lite jobbigt när man har så ont i kroppen, så jag kanske väntar. Måste nog ringa rema o få en cortisoninj. i nyckelbensleden.... Vill helst inte, var inte så länge sen jag fick en spruta i den leden.
Lite bilder på äggen. Det är 10 Isbarägg o 2 Maranägg. Jag ville gärna ha Maranägg att kläcka också, men hon har ny tupp så de är obefruktade. Jag ville så gärna se dem "live" så Susanne var snäll o skickade med två så jag fick se dem. Tror jag ska blåsa ur dom o ha i påskriset. De är så vackra.
Kram Erica

Torsdag

Tjenix! Hm, ännu en seg dag med värk i alla muskler o stelhet i lederna. Så himla tröttsamt o jag vill bara byta kropp. Nån som vill byta?? Hönan verkar inte ett dyft intresserad av att ruva... Ingen reservplan B har jag heller... Trist om det inte blir något när jag köpt så fina ägg. Om nån vet om någon som har plats i en äggkläckare eller har en surhöna så: Hjälp!!! Tja, idag får jag ta dagen som den är. Blir väl att vila o läsa lite trädgårdstidningar. Ha en riktigt fin dag! Kram Erica

onsdag 10 mars 2010

Onsdag den 10:e mars

God morgon! Har precis släppt ut hästarna o nu ska grabbarna utfodras o åka till skolan. Sen ska jag gå ut o kolla till "min " nya höna. Igår kväll var jag nämligen ner till Stina med de två vita dv.kochin hönorna hon köpt av mig. Med mig hem hade jag hennes en svart dv.kochin höna som är sur, dvs hon ligger o vill ruva. Stina vill inte ha några kycklingar o jag har beställt hem ägg som kommer idag eller imorgon, så hon ska få ruva här. Är planen ialla fall..... Hoppas verkligen att hönan samtycker:) Alla som håller på med djur vet ju att så inte alltid är fallet.... Har ialla fall gjort en egen hörna till henne o hon bor nu över natten i en bur med halm o har ett ägg däri. Så nu hoppas jag att äggen är hela när dom kommer o klarat transporten från södra sverige. Posten är ju inte alltid så varsam med sina grejor.... Igår var fårklipparen hit. Så nu har damerna sommarfrilla. Tror dom tyckte det var skönt, men lite frussna såg dom ut när dom kommit ut. Men jag har halmat så det är mysigt i vindskyddet. Ulla o Fia har ordentliga juver, så det borde bli lamm i slutet av mars. De andra börjar också få, så de får nog i början av april som de brukar. Ja, efter fårklipparen varit hit så bytte jag om o åkte ner till Stina för en fika. Gott med kaffe o god macka efter att ha stått i stallet o huttrat. Blir råkallt därinne o när man bara står o tittar blir man kall. Stina ska beställa ur en frökatalog, så jag hade tittat o skickar oxå efter lite smått o gott. Åh, vad hääärligt med vår o alla blommor! Minusposten med denna årstid är att hästarna fäller nåt så förb..... Jisses vad hår! Men Frida har mer sett ut som en isbjörn än en häst, så det är väl inte så konstigt. Suck! Man önskar att man hade dom klippta...... Nu är det ialla fall så pass varmt att jag kan ta o tvätta av Isa i kväll. Hon luktar gammalt kiss, urk. Ska tvätta henne på låren o magen med såpa. Kan inte helblöta henne, det är det för kallt för o jag orkar inte det heller. Men tvätta av där hon luktar värst ialla fall. Ska ta o träna lite med Carro idag. Igår orkade jag inget mer. Fick vila efter lunchen. Det är lite ömt i kroppen i alla muskler o leder, antagligen pga blåsvädret som är. Konstigt att man kan känna av sånt:( Nix, nu ska jag koka lite kaffe o få iväg grabbarna. Ha en riktigt bra dag! Kram Erica

måndag 8 mars 2010

Måndag den 8:e mars

Go kväll!
Idag grattar vi Sallys valpar som blir 6 månader idag!!!
Tänk vad tiden går fort!
Idag har jag väl mest tagit det lugnt. Jättefint väder så jag tog en prommis med hundarna o njöt av solsken o töväder. Härligt!
Katta kom förbi på en fika, en massa hund o hästprat. Hon hade inte Mysan (Alsjöbergets Blond Beauty) med, men allt går så bra med henne. Får väl se henne en annan dag.
Ikväll rasade snön från stalltaket ner, så Mattias har ett jättejobb med att få bort all snö. Han började ikväll, men ska fortsätta i morgon. Hästarna får gå ute i natt o fåren har kommit in i en box i kväll. Fårklipparen kommer o gör vårfrisyr på dom i morgon bitti. Skönt att få det gjort. Ska även ha på dem lusmedel för jag tycker dom kliar sig mycket. Fia o Ulla har börjat fylla i juvren, så om nån vecka har vi lamm. Åh, det ser jag fram emot!
Ikväll var det möte på brukshundsklubben. Såg det nu o hade totalt glömt det. Men jag får ringa Annika i morgon o be om ursäkt.
Nix, nu ska jag ta en kopp the o sen är det kudden som hägrar:)
Kram Erica

söndag 7 mars 2010

Söndag i vaccumförpackning...

Tjenix! Väderkärring som man är så uppskattar jag inte dessa ombyten i väder:( Inte just nu ialla fall, men eftersom det ska bli varmt o skönt så mår jag nog mkt. bättre i morgon. Det är en konstig känsla jag har i kroppen när det blir väderbyten, liksom tryck över hela kroppen också så gör det himla ont. När jag var i frysen o såg en vaccumpackad kyckling så kände jag att precis så känner jag mig -Vaccumpackad! Har mest legat o vilat idag o det är omöjligt att få något gjort. Men jag klarade av mockningen i morse så det är jag glad över. Mattias har åkt för att spela träningsmatch i fotboll, mot Järbo på konstgräs på Jernvallen. Sen åker han direkt till jobbet o jobbar natt. Så honom ser man i morgon em. Isac är hos kusin Jocke. Hoppas han blir hemskjutsad, känner inte för att köra bil när jag är så här. Men det brukar ordna sig. Nu ska jag ta o lägga in kort jag fått skickade från Bea o Teo. Himlars vad glad jag är över Sallys valpkull. Dom är himla fina i både utseende o temperament allihopa. Och alla har såna toppenhem så man kan inte fatta vilken lycklig uppfödare jag är. I morgon fyller dom 6 månader. Jisses vad tiden rinner iväg! Ska knåpa ihop en inbjudan till valpträff i maj också. Åh, vad roligt om man får se alla, fast alla kanske inte kan, men jag hoppas. Ha en fortsatt härlig söndag! Kram Erica

lördag 6 mars 2010

Lördag kväll den 6:e

Gokväll! Ua, jag är så frussen, undrar om det är en förkylning på G...? Idag var jag upp till Åmot o fikade bakom stallet med Tese o Maria. Titti ser ut att trivas i sitt nya hem o det känns jätteskönt. Innan jag åkte hem tog jag o Tese o hundarna en promenad i Åmot. Solen sken men det började blåsa lite så jag blev jättekall om öronen. Det var ju soligt o bara -2 när jag åkte så mössan låg hemma.... Skönt med en promenad ialla fall o Carro o Sally tyckte det var mycket spännande lukter efter vägen. Idag ringde grannen. Han undrade om jag hade en häst på rymmen??? Tittade ut o såg Isa, men inte Frida så jag frågade om det var en svart häst han såg. Japp. Skyndade mig ut o vid grannens garage stod Frida o njöt i solen. När jag släppte ut hästarna i morse så låter jag Frida gå in i sin hage själv, o går så iväg med Isa till bortre hagen där höbalen står. Frida går genom sin hage dit för jag slänger in hö där till henne. Det var kallt som attans i morse, -19, så jag körde ner näsan i kragen o skyndade in kall om näsan o fingrar efter jag dragit loss höt..... Tydligen så brått att jag glömde bort att stänga Fridas grind. Tur att man har snälla hästar som inte går så långt o att Östen såg att hon var ute:) På em. kom Stina förbi. Vi pratade fröer o hon hade en katalog med som vi ska beställa ur. Vi bytte också lite fröer. Hon ska köpa mina dv.kochin tjejer men hämtar dom om några veckor. Jag ska få låna en surhöna av henne för hon vill inte ha några kycklingar o har tre hönor som vill ruva, jag vill sååå gääärna ha kycklingar. Så nu ska jag maila o be att få mina ägg skickade så snart hon kan. Kul! Nix, nu ska jag bylta på mig o gå ut o mocka Fridas box som jag inte orkade i fm. Sen ska tjejerna få komma in o göra kväller o jag med. Det blir sängen riktigt tidigt ikväll. Ha en skön kväll! Kram Erica

fredag 5 mars 2010

Fredag den 5:e

Tjenix!
Oj, redan den 5:e mars. Hoppas att våren kommer fort nu. Lääängtar!
Idag var jag o grabbarna ner till Ockelbo o gick på marknaden. Inte så mycket folk, vi var nere mellan 13-14,30, så det var lagomt. Stannade på Granngården o köpte Krafft till Isa också. Hon behöver ett kraftfoder o det jag har hemma är snart slut.
Måste nog åka uppåt Åmot i helgen o titta till Titti o "Tiger" som jag kallar Teses häst. Är nyfiken på hur hon har det i sin box ala lyxmodell. Hon har en storhästbox som hon rumsterar i:) Vår Isa är faktiskt otroligt lik Titti till sättet o utseende fast en halvmeter högre. Är himla glad i mina härliga hästar. Hoppas att Tese är lika nöjd med Titti som jag varit, hon är en liten pärla den hästen. Men det tror jag.
Stina ringde o vill köpa mina dv.kochin. Hon kommer nog förbi i morgon o kikar på dem. Skulle vara roligt om de hamnar hos henne.
Nu har jag o grabbarna ätit en sen lunch. Ikväll ska Mattias sluta lite tidigare o då ska vi äta min heta kycklingpaj med sallad. Mums!
Nu ska jag gå ut o göra lite eld. Börjar bli svalt inne. Ska ta en kort prommis med hundarna också. Det är såå vackert! Bara nån grad kallt o strålande solsken. Innan Mattias åkte o jobbade så drack vi kaffe på bron i solskenet. Varmt kan man väl inte anklaga vädret för, men att sitta på ett fårskinn i solen med en kopp kaffe är ändå njutbart.
Måste nog peta ner några fler tomatfrön idag. Nu kommer våren att komma med stormsteg (man måste tro det ialla fall) så det gäller att ha lite frön i jorden innan. Åh, tänk när man kan börja ta ut plantorna i växthuset o dricka kaffet där ute... längtar!
Ha en härlig fredagkväll!
Kram Erica

torsdag 4 mars 2010

Torsdag den 4/3

God förmiddag! Igår var jag in på ortopeden på återbesök samt till sjukgymnast. Min läkare som satte in axelprotesen var jättenöjd med att jag är så smärtfri. Allt såg så bra ut. Skönt! Sen fick jag gå ner till Eva på sjukgymnastiken o få nya rörelser jag ska göra för att stärka musklerna o öka rörligheten. Dock ska jag ta det väldigt lugnt med sjukgymnastiken för att inte få inflammationer i musklerna som jag ju så lätt får pga. min psoriasisartrit. Men jag är jätteglad över att allt såg så bra ut. Svängde in på Hööks på vägen hem. Köpte en ny grimma till Isa o ett ulltäcke. Även en krubba samt tuggben till hundarna blev det. Hämtade Emil som fick vara hos farmor o farfar när jag var till sjukhuset. Farfar o Emil hade åkt o handlat när jag kom. Farfar vet att jag älskar semlor, så de hade åkt o köpt Marangoni semlor till kaffet. Guuud så gott!!! Så proppmätt o belåtna åkte vi sen hemöver till Isac som var hemma ensam. Lite pyssel med hästarna blev det såklart på kvällen. Isa som vi kallar nya hästen, har blivit hemmastadd o verkar trivas hos oss. Hon är inte så mycket hanterad, så jag borstar o pysslar med henne varje kväll så hon blir van med mig. Emil fixar med Frida o han har utsätt henne till "sin" häst! Få se vad vi hittar på idag. Jag ska ta en prommis nu medans solen strålar från klarblå himmel. Vackert men kallt o lite blåsigt, runt -7 var det nyss. Ikväll har Isac fotbollsträning igen. Han tycker det är jätteroligt att de ordnade träning två gånger denna vecka. Hoppas att dom fortsätter med en gång i veckan åtminstone, för han gillar fotbollen. Ha en riktigt härlig dag! Kram Erica

tisdag 2 mars 2010

Tisdag den 2/3

God förmiddag! Tänk, nu är vi inne i mars. Ska det vara vinter hela denna månad också, eller kommer våren sakta men säkert snart?? Åh, jag lääängtar efter vår, sol, snöfritt, lövsprickning på björkarna o tulpaner, pingstliljor o krokusar i landen... Igår var jag o Mattias o hämtade kyckling åt Siw o Kurt. Det skulle vara lite långt att åka så vi hade laddat med mackor o frukt. Nu blev det en lååång resa i riktigt snöoväder. FY! Det gick bra att hitta o vi åkte i tid för att kunna ta det lugnt. Redan när vi skulle svänga ner på E4:an vid Hagsta började det... Vägen avstängd. Olycka. Det var till att ta gamla E4:an ner till Gävle. Sen fortsatte det hela resan. Vi fick ta andra vägar hem, för det var olyckor så vägen var avstängd. Hade radion på P3 så vi kunde höra var olyckorna var o det var massor av olyckor igår! Men allt gick bra för oss, Mattias körde lugnt o allt gick bra. Låååång dag, men rätt mysigt att få egentid o kunna sitta o prata, äta lunch mm. bara vi två. Idag är vi sega i kroppen båda två. Men jag har släppt ut hästarna o fixat klart i stallet o till kaninerna. Sitter o avnjuter en kopp kaffe o sen blir det en dusch. Ska ta en prommis med hundarna senare. Man måste passa på när det är nyplogat o inget nytt är på väg ner... I em. ska Emil till frissan. Har lovat att vi ska gå o fika på Trill in efter klippningen. Måste göra lite mys med dom nu när de har sportlov. Ha en bra dag! Kram Erica